Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Weegschaal 14 Oktober 2023

Terwijl de Nieuwe Maan in oktober 2023 opkomt, moedigt zijn energie introspectie en zelfontdekking aan. Deze maanfase fluistert geheimen van transformatie en spoort ons aan om oude huid af te werpen en er als herboren uit te komen. Het is een tijd om stagnerende energieën, overtuigingen en patronen los te laten die niet langer ons hoogste goed dienen.

©creatie Mieke

De spirituele essentie van de nieuwe maan: een diepe duik nemen

– Stilte en stilte omarmen:

Tijdens de Nieuwe Maan valt de wereld in een rustige stilte. De energieën van het universum nodigen ons uit om de stilte en stilte in onszelf te omarmen. In deze rust vinden we de ruimte om na te denken over onze doelen, dromen en intenties.

– Zaden van intentie zaaien:

De Nieuwe Maan in oktober 2023 is een krachtig moment voor het stellen van intenties. Net zoals we zaden in vruchtbare grond planten, kunnen we de zaden van onze verlangens, dromen en ambities zaaien. Door het stellen van bewuste intenties stemmen we onze energie af op de universele stroom, waardoor de kracht van manifestatie wordt versterkt.

Onder de zachte invloed van de maan in Weegschaal zijn de komende weken gezegend met een gevoel van eerlijkheid en samenwerking. Weegschaal, geregeerd door Venus, de planeet van liefde en schoonheid, doordrenkt onze geest met een verlangen naar verbinding en begrip.

Deze maanfase, die plaatsvindt in het teken Weegschaal, markeert het begin van een harmonieuze reis. Het zet ons ertoe aan om evenwicht in onze relaties te zoeken en wederzijds respect en empathie te bevorderen. Terwijl de maanfase ons die avond siert, verstrengelen de energieën zich met de Weegschaal-essentie, waardoor een sfeer van rust en begrip ontstaat.

Laten we, terwijl we door deze nieuwe maanmaand navigeren, rekening houden met de delicate dans tussen licht en schaduw. Net zoals de maan aan het wassen en afnemen is, ebben en stromen onze levens door verschillende fasen.

De invloed van Weegschaal tijdens deze Nieuwe Maan spoort ons aan om verandering met gratie en diplomatie te omarmen. Het nodigt ons uit om onze verlangens en ambities te onderzoeken en ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming zijn met de beginselen van rechtvaardigheid en eerlijkheid. Door deze introspectie kunnen we intenties formuleren die resoneren met de essentie van Weegschaal: vrede, liefde en harmonie. In het teken Weegschaal kunnen we een start maken om ons in te zetten voor persoonlijke doelen, die de positieve energieën van het teken van de Weegschaal uitdrukken.

We hebben de kans om onze onderhandelingsvaardigheden op te bouwen zonder onze principes of behoeften in gevaar te brengen, en zonder toevlucht te nemen tot verzoening. Het is een tijd om te werken aan het opnieuw in evenwicht brengen van onze relaties en om onze partners te erkennen als teamgenoten in plaats van als tegenstanders.

Met deze krachtige Weegschaalenergie hebben we de kans om belangrijke veranderingen in ons leven aan te brengen. Weegschaal leert ons vrede te sluiten met de mensen om ons heen en meer harmonie in onze omgeving tot stand te brengen, een gevoel van orde en evenwicht in ons leven te creëren en de waarde van partnerschappen te erkennen. Dit is een ideaal moment om aan deze vaardigheden te werken.

Weegschaal heeft een aangeboren vermogen voor – en liefde voor – het synthetiseren van tegenstellingen. Vrede en harmonie zijn de doelen, maar onderweg komt er een mooie evenwichtsoefening bij kijken die enige toewijding en inspanning vereist.

Nieuwe frisse en creatie energie in ons leven en in onze relaties, een cyclus waarin het balanceren van nauwe persoonlijke relaties een dieper verlangen tot uitdrukking brengen, onderhandelingen/overeenkomsten die bijzonder effectief kunnen zijn, omdat we krachtiger verbonden zijn met onze behoeften die anderen niet beledigt. De driehoek Mars-Saturnus helpt ons de waarde in te zien van tempo te maken enerzijds en toch onze voeten op de grond te houden.

Als Zonsverduistering heeft deze Nieuwe Maan meer kracht! Het is de tweede zonsverduistering in een reeks die plaatsvindt langs de as Ram-Weegschaal van 20 april 2023 tot 29 maart 2025. De eerste was een totale zonsverduistering eind Ram. Terwijl we ons sinds april hebben geconcentreerd op het opbouwen van onze onafhankelijkheid en het werken aan assertiviteit, zet deze eclips in Weegschaal in oktober ons ertoe aan na te denken over gezonde relaties en hoe dit het proces beïnvloedt.

Grote ontwikkelingen op de persoonlijke gebieden die door Weegschaal in onze ‘hitlijsten’ worden geregeerd, zullen zich waarschijnlijk de komende maanden voordoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *