Geplaatst op Geef een reactie

Wat je denkt is het begin van wat je creëert

“Let goed op de specifieke gedachten die je gebruikt om jezelf van geluk te beroven.”

—Byron Katie

Het enige dat ons ervan weerhoudt de voortdurende schoonheid van vrede, liefde en geluk in dit leven te ervaren… zijn wijzelf.

We leiden onszelf af van veel van de schoonheid in deze wereld door zo in beslag genomen te worden door onze gedachten. We raken zo in de war door alle onnodige emoties die onze geest vertroebelen, die vervolgens de natuurlijke vreugde van ons wezen buitensluiten.

We zitten vast in een cyclus van schadelijk denken waar we maar niet uit lijken te komen. Het probleem is dat we onze gedachten niet zien voor wat ze zijn: onwaarheden, misplaatste overtuigingen en verkeerde percepties.

Zie je… we hebben allemaal de gewoonte om verhalen uit het niets te creëren over elke persoon, plaats, ding en gebeurtenis die we observeren en ervaren. We wensen vaak dat dingen op de een of andere manier anders zijn dan ze momenteel zijn, en hierdoor lijden we, vanwege ons onvermogen om het huidige moment te accepteren voor wat het is.

Telkens wanneer we merken dat we niet in staat zijn de realiteit te accepteren van wat het huidige moment ook biedt, veroorzaken we dat we lijden. Ons ongeluk is ons eigen toedoen.

We verblinden ons voor de schoonheid van de dingen door projecties van onze innerlijke zorgen te werpen op alles wat we waarnemen. Als ik me bijvoorbeeld schuldig voel, denk ik ineens dat jij ook schuldig bent. We reflecteren deze valse percepties van onszelf op de wereld om ons heen, en dan vragen we ons af waarom we zo ongelukkig zijn. Het is ons eigen doen.

We overtuigen onszelf van talloze onwaarheden over alles wat we meemaken, en dan reflecteren we ze terug op onszelf, wat dan onze kijk op de natuurlijke wereld verkleurt.

Zo blijven leven is een no-win situatie. Zolang we in ons hoofd blijven leven, in een dromenland dat niet echt bestaat, zal geen enkele hoeveelheid zelfhulp of spirituele oefening ons ooit genezen.

We zijn ongelukkig omdat we een wereld hebben gecreëerd – die alleen in onze geest bestaat – waarin niets ooit aan onze zogenaamde normen kan voldoen. Het zijn alleen onze gedachten die onze vreugde en ons welzijn beperken.

We moeten proberen onze veroordelende geest tot rust te brengen!

Begin met het observeren van je gedachten. Ga zitten en wees stil met jezelf. Observeer de aard van je geest – je zult versteld staan ​​van wat je vindt.

Je ervaring van de buitenwereld om je heen zal nooit kunnen veranderen totdat je innerlijke wereld eerst verandert. Om de wereld te veranderen, moet je eerst bij jezelf beginnen.

Waar jij aan lijdt is een menselijke ziekte van misleide waarnemingen – maar onze waarnemingen veranderen zo snel als de wind, dus dit is een zeer oplosbaar probleem!

Begin binnen. Vind je onwaarheden, één voor één, zoals ze zich voordoen, en verpletter ze met het licht van je bewuste gewaarZijn en bewuste aandacht. Laat geen onwaarheid in je geest blijven.

Wanneer je in de altijd aanwezige waarheid binnenin blijft, onbewolkt door de geest, is geluk in overvloed.

Loop je vast in je gedachten, kijk dan even op de webshop hoe ik jou kan faciliteren in het creëren van constructief scheppende gedachten.

Praktische cursus ‘Verander je denken, verander(t) je leven’ gebaseerd op het werk van Byron Katie – Mieke Coigné (miekecoigne.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *