Geplaatst op Geef een reactie

Vrijdag de 13de

Vrijdag de 13de is een gevreesde dag geworden, die gepaard gaat met pech, tragedie en zelfs de dood. Deze dag bevat echter zeer krachtige vrouwelijke energie, verborgen en vergeten binnen het patriarchale systeem.

Misschien wel de meest bekende mythe die verband houdt met het getal 13, brengt ons terug naar ‘Het Laatste Avondmaal’. Denk aan Davinci’s schilderij waarop Jezus eet met zijn twaalf apostelen. Deze gebeurtenis leidde tot het bijgeloof dat als dertien mensen samenkwamen om te eten, er binnen een jaar één zou sterven.

Toch spreken maar heel weinig mensen over het idee dat het vrouwelijke aspect van de geest, Maria Magdalena, als de dertiende apostel werd beschouwd. Als je vanuit dit perspectief naar 13 kijkt, komt er zeker nieuw licht op de betekenis van dit getal.

Het getal 13 heeft een zeer krachtige spirituele betekenis, prachtig gesymboliseerd in schepping, vruchtbaarheid en bloed – weerspiegeld in de natuur-, maan- en menstruatiecycli. Het vrouwelijke is cyclisch, en net als een spiraal die naar binnen gaat, volgt wedergeboorte altijd op de dood.

Er zijn 13 maancycli in een jaar, en de meerderheid van de vrouwen ervaart 13 cycli per jaar. Deze maan- en menstruatiecycli kunnen elkaar aanvullen. Als de cyclus van een vrouw in lijn is met de maancyclus, zal ze haar slijmvlies afwerpen op de Nieuwe Maan en ovuleren op de Volle Maan.

Bovendien is 13 de dag die (gemiddeld) in het midden van de maancyclus valt, wat het middelpunt tussen dood en wedergeboorte vertegenwoordigt.

In de natuur is alles prachtig met elkaar verbonden.

De goddelijke vrouwelijke energie en de menstruatiecyclus

Wanneer een vrouw in het verleden bloedde, werd erkend dat zij goddelijke en magische krachten belichaamde. Haar wijsheid en vermogen om haar intuïtie te volgen werden binnen de stam diep gewaardeerd. Toen ze ovuleerde, werd aangenomen dat ze het hoogtepunt van haar macht had bereikt en werd ze gevierd vanwege haar vermogen om nieuw leven te ontvangen, te voeden en te creëren.

Volgens de Scandinavische mythologie is vrijdag vernoemd naar Frigg, de godin van het huwelijk, die wordt geassocieerd met de Romeinse godin van de liefde, Venus. Venus is de belichaming van goddelijke vrouwelijke energie: mooi, vriendelijk, creatief, speels en sensueel.

Zelfs vandaag de dag is vrijdag zeer geliefd omdat het ons de kans biedt om te ontspannen, te spelen en op te laden. Op deze dag zou Venus-energie kunnen worden gebruikt om ons doelbewust te verbinden met onze goddelijke vrouwelijke energie en om genezing, kunst en schoonheid in de wereld te brengen. Daarom is vrijdag de perfecte dag om de Godinnenenergie te omarmen en de goddelijkheid ervan te koesteren.

Vrijdag de 13de werd beschouwd als de dag van de Godin en werd gevierd door het vrouwelijke aspect van het goddelijke te eren. Het markeert een buitengewoon krachtige tijd van dood en wedergeboorte, waarbij iets nieuws opduikt en iets ouds wegglijdt.

Daarom is vrijdag de 13de eigenlijk een prachtige dag om in je vreugde te zijn, te genieten van de vrouwelijke aspecten van je natuur en het goddelijke vrouwelijke binnenin te eren.

Say YES to your Divine Feminine Power ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *