Geplaatst op Geef een reactie

Het veld van (jouw) dromen

Je gedachten, gevoelens en overtuigingen zijn altijd bezig met het enorme veld van puur potentieel.

Dit is het perfecte moment om het veld van enorme mogelijkheden te benutten die nog niet in je leven zijn gerealiseerd. Overvloed is er ook voor jou als je bereid bent samen te werken met de ‘vriendelijke tuinier’. Overvloed aan kansen, aan mogelijkheden! Misschien denk je bij jezelf: ‘ ja, dag, wat ik ook doe, wat ik ook probeer, bij mij werkt al die onzin niet.’ Ik merk wel eens in consulten op dat ‘proberen’ iets te manifesteren al met een aanloop tot mislukken begint. Proberen is een – geladen werkwoord, die mislukking achter de hand houdt ( onbewust). Doe maar eens een spiertest, met dit werkwoord, en je test meteen ‘zwak’. Dit betekent : ‘ ik probeer het ( en ik denk dat het me toch niet zal lukken). Hoe weet je energetisch of je vanuit je onbewuste denken, jezelf saboteert. Heel eenvoudig: je vraagt iemand met jou de spiertest uit te voeren. Je strekt je rechterarm ( niet overstrekken) en je spreekt de volgende woorden uit: ‘ ik probeer mijn project ( je benoemt je project) op een succesvolle manier te manifesteren.’ Terwijl jij die zin uitspreekt, duwt de ander op je arm.

Een tip is dat je nog niet vertelt wat je wilt aantonen als iemand vaak in bewoordingen als ‘ proberen’ communiceert. Pas als je ziet dat de arm neerwaarts gaat, kun je uitleggen hoe een spiertest heel eenvoudig weg als congruent en/of niet congruent.

Ik heb in de tijd toen ik onder andere gedragswetenschappen gaf die testjes ingezet bij mijn leerlingen. Eerst dachten ze dat dit toch maar toeval was, maar door met enkele voorbeelden te werken, stonden ze verbaasd hoe gedachten ( en we denken zo’n 60.000 gedachten per dag) en taalgebruik ( een logisch gevolg op gedachten) doorwerken. Het was ook een openbaring om te ervaren dat spiertesten, hoe hard je ook zou proberen, niet te manipuleren zijn. Dit even terzijde.

Wees duidelijk over je gedachten, gevoelens en overtuigingen. Concentreer je op datgene waar jij in je hart een JA voelt, ongeacht de tijdelijke uiterlijke omstandigheden die je worden opgelegd door de grotere wereld, die zijn eigen verhaal te vertellen heeft. Je hebt een mand vol zaden die behoorlijk krachtig zijn, want je talenten zijn goddelijk geïnspireerd en zullen inderdaad leiden tot een grote oogst die je met anderen kunt delen. Denk ook even na hoe jij ‘oogst’ ervaart of misschien geleerd

Je zult oogsten wat je hebt gezaaid. Droom groots, droom mooi, onderneem actie en onderhoud de tuin van je leven… en ervaar het buitengewone gewone.

Zijn jouw dromen echt van jou, of zijn ze die van iemand anders? ( laat deze vragen rustig indalen) Heb je geld, bezittingen of prestige nagejaagd? Heb je veiligheid boven vervulling geplaatst? Heeft het zoeken naar goedkeuring een belangrijke rol gespeeld in jouw motivatie?

Dit is het moment waarop jij de geldigheid van je dromen, je talenten en je bereidheid om een kanaal voor inspiratie en creativiteit te zijn, kunt beoordelen.

Wees niet bang om het Veld der Dromen te betreden, want je kunt altijd de grond vrijmaken voor nieuwe en betere dingen om te groeien. De natuur heeft een manier om zichzelf te corrigeren als je bereid bent authentiek te handelen. De kracht om te creëren zit in jou.

Als je echt eerlijk tegen jezelf wordt, bereik je duidelijkheid. Wanneer je de illusies laat vallen en in je ware authentieke zelf stapt, verscherp je je focus. Je kunt je bedoelingen vereenvoudigen.

Deze helderheid van intentie versnelt het manifestatieproces en je zult een grote verschuiving zien in wat jij gelooft dat mogelijk is, want als je de waarheid vindt en je daarin vestigt, vind je daar ook vrede en vervulling.

Wanneer je stopt met leven om anderen te plezieren, of om goedkeuring te krijgen, en voor jezelf gaat leven, kun je afstand nemen van wrok en in vreugde stappen. Je stopt ook om jezelf te vergelijken met anderen; ieder bewandelt zijn levensparcours, verlies dus je focus niet op het parcours dat mensen om je heen afleggen.

In het begin kan het even wennen zijn om eerlijk en waarachtig te worden. Het kan zijn dat je een aantal gevoelens van schuld, schaamte of angst moet verwerken als gevolg van sociale conditionering die je vertelt dat je egoïstisch bent als je je leven voor jezelf leeft en niet voor anderen. Door in jezelf te investeren, draag je bij voor het collectief goed en welzijn, je frequentie van zelfliefde neemt toe, en het is ook dié frequentie die mensen om je heen voelen. Je stapt je de vortex van je hart.

Zodra je de waarheid in die illusie kunt zien en alles los kunt laten, kun je de ware magie vinden.

Het uitgestrekte veld van puur potentieel is het heelal. Dat is het ongemanifesteerde. Dat is waar we onze dromen vandaan halen en ze hier op het fysieke vlak van het bestaan manifesteren. Met de waarheid in ons hart reiken we onze hand uit om onze Zielen, ons Hogere Zelf, te ontmoeten. Door middel van onze gedachten, gevoelens, visioenen, intenties, gebeden en dromen manifesteren we onze realiteit.

Wat stuur jij naar het oneindige veld van puur potentieel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *