Geplaatst op Geef een reactie

Stormen doorstaan

We maken allemaal moeilijke tijden door in ons leven. Als er veel tegelijkertijd gebeurt, kan onze kijk op situaties vertroebeld geraken. We zien het niet meer helder en duidelijk. Je bent helemaal niet de enige! Het is niet omdat mensen uit je omgeving je vertellen dat alles vlekkeloos verloopt in hun leven, dat dit zo is. Niet iedereen staat te popelen om zich kwetsbaar op te stellen, dat is trouwens niet hoe het merendeel is ‘op-gevoed’.

Elke storm gaat uiteindelijk voorbij. Herinner je dat je echt wel de moed en de kracht hebt om stormen te doorstaan. Je kunt ook eens rustig de tijd nemen en overschouwen welke stormen je zoals doorstaan hebt. En of, achteraf gezien, de stormen van toen, nu nog dezelfde intensiteit zouden hebben. Je ontdekt dat je emotioneel volwassener omgaat met ‘stormen’ die je ondertussen kan waarnemen als een groei-storm, je handvatten en werkinstrumenten uit je koffer haalt: aha, toen heb ik dit en dat gedaan, ik heb de vaardigheden in mijn koffer zitten en ga ermee aan de slag. Ik geloof dat we deze stormen allemaal kennen, op zowat elk levensvlak. En kijk eens eventjes terug: je bent er nog steeds en wellicht bewuster en krachtiger dan ooit.

We gaan er misschien vanuit dat anderen veel minder stormen te trotseren hebben, maar zeg eens. Wat weten wij van andermans stormen? Sommigen dragen hun stormen zonder gewag van te maken. Niet iedereen gaat op dezelfde manier om met levens-stormen. Conclusies daarentegen trekken over onze medemens is heel snel gedaan, maar het draagt in feite tot niets bij.

Wolken gaan altijd uiteen en de zon zal er weer doorheen komen. Het is belangrijk om te onthouden dat wat je nu doormaakt, voor jouw hoogste leer- en begripsvermogen is. Stel dat je moeilijkheden ervaart met anderen, de communicatie niet lekker stroomt, er vaker dan anders ruzies en conflicten zijn, dan is het de moeite waard om te onderzoeken in jezelf wat er eventueel vanuit het verleden wordt aangeraakt. Onder boosheid, woede…schuilt overwegend niet-verteerde pijn.

Weet gewoon dat dit gebeurt om je in staat te stellen om in te zien wat nog niet in overeenstemming is met je hoogste goed en wat je niet langer dient. Dit is jouw kans om de nodige veranderingen in je leven aan te brengen en een aantal zeer diepe wonden uit het verleden te helen. ( cheiron)

Heling en vergeving dragen bij tot een begripvoller en compassievoller omgaan met jezelf en de mensen om je heen. Heb vertrouwen in jezelf – geloof dat je hier doorheen kunt en wilt komen. Vergeving doe je allereerst voor jezelf. Je bevrijdt jezelf van de ketens uit het verleden. Je hebt geen behoefte meer om op welke wijze dan ook de ketens van het verleden vast te houden. Onthechten is een proces die cyclisch verloopt, gefaseerd, en inderdaad is het mogelijk dat je er jaren over doet om tot dit punt te komen. Vergeten is niet wat wordt gevraagd, want het is de geschiedenis van alle ervaringen die je tot dit punt van inzichten heeft gebracht.

Je kunt een storm niet bestrijden; je kunt alleen de luiken dichtmaken en wachten. Er is geen manier om de wind te stillen, geen manier om de bliksem te benutten, en geen manier om te voorkomen dat de regen valt. Acceptatie en geduld zijn de sleutelwoorden. Op een bepaald moment in ons leven hebben we allemaal een storm moeten doorstaan, of die nu op een ongelegen moment kwam of niet… er is geen keus! Dit is een spirituele storm die je trotseert, een storm die op dit moment een aantal blijvende veranderingen in je leven teweeg kan brengen; een soort keerpunt. Accepteer dat dit nodig is om naar het volgende bewustzijnsniveau te komen.

Deze storm kan een ongemakkelijk zijn terwijl hij je ondersteboven zet, maar als het stof is neergedaald, is er geen moment waarop de lucht helderder is dan direct na een krachtige storm. Het blaast echt de spinnenwebben uit alle hoeken en gaten van je leven! Wanneer de storm eindelijk voorbij is, wordt het huidige moment geschilderd in de levendige kleuren van mogelijkheden.

Als je je leven lang aan dingen hebt vastgeklampt; gedachten, mensen of situaties die niet langer gezond of geschikt zijn voor jouw leven, kunnen op dit moment van jou en voor jou worden verwijderd.

Moed scheppen; het Universum heeft een plan voor jou en het is voor jouw hoogste goed. Ga deze storm tegemoet met zoveel gratie als je kunt opbrengen. Zie de zilveren rand en laat los. Heb er vertrouwen in dat er van je gehouden, ondersteund en beschermd wordt… omdat dat zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *