Geplaatst op Geef een reactie

Heartfulness toepassen

Heartfulness is de volgende evolutionaire stap in de bewustzijnsverruiming vanuit Mindfulness. Terwijl het alle voordelen van mindfulness omvat, brengt het ons nog dieper naar het rijk van het centrum van ons menselijk bestaan: het hart.

Wat is heartfulness precies?

Het is alles, want het hart is het centrum van ons bestaan.

Het hart is wat de dingen bij elkaar houdt. Het is wat mensen bij elkaar houdt. Het zit in de schoonheid van alles. Het zit in de effectiviteit en eenvoud van ons werk, onze relaties, onze handelingen, hoe we met het leven omgaan. Heartfulness is het elixir van het leven, de oorzaak van het leven (de ziel), de bron van het leven en het doel van het leven . Het zit in de geest van de dingen, in activiteit of manifestatie.

Het is wat ervoor zorgt dat je stilstaat, nadenkt, voelt en houdt van wat je doet en hoe je het doet. Het zit in de zorg die je hebt voor mensen, dingen en de natuur om je heen. Het is wat ervoor zorgt dat je van jezelf houdt en voor jezelf zorgt. Het elimineert duisternis, onwetendheid, onbalans en onrust. De mistige kluwen van gedachten, die zich als een script heeft vastgezet, wordt helder. Stap voor stap.

Het is een kunst en wetenschap van het bestaan, beweging en transcendentie. Het is de brug tussen individualiteit en eenheid, diversiteit en integriteit, menselijkheid en goddelijkheid.

Het zit in de mechanica van beweging, conversatie en communicatie. Het zit in het ontwerp van dingen die bewegen, converseren en communiceren. Het zit in de uitdrukking van het ontwerp en de werking van dingen die bewegen, converseren en communiceren.

Het zit in het blaffen van een hond en het loeien van een koe. Het is voelbaar in de geluiden van rock-‘n-roll-muziek en in de jungle van de Amazone. Het gaat om koken en kinderen helpen met hun huiswerk. Het geldt zowel in ons gesprek met het middelste kind als met het eerste, het laatste of het doodgeboren kind.

Het is alles en het zal alles zijn, omdat het de oorzaak is van alles en kan worden gecultiveerd in alles wat door de mens is gemaakt. Het is de onzichtbare container die de inhoud, de geur en de toepassing ervan bevat.

Het is een manier van leven; een weg naar het innerlijke leven en een weg naar het ultieme leven.

Door op de juiste manier gebruik te maken van alle hulpmiddelen die ons in Heartfulness worden aangereikt, leren we ontspannen, mediteren, puur worden door te reinigen, bidden en ons volledige potentieel als mens bereiken.

Neem twee momenten die jij helemaal voor jezelf uittrekt. Je kunt een wekkertje afstellen op 10 minuten. Je hoeft verder niets te doen.

1) Zoek een rustige, vredige plek.

2) Ga comfortabel zitten, met gesloten ogen en focus op het hart.

3) Begin met de suggestie dat de lichtbron zich in je hart bevindt en mij naar binnen trekt.

4) Blijf gedurende 10 minuten met gesloten ogen, rustig in-en uitademen. Laat alle gedachten er zijn, het zijn slechts gedachten. Glimlach naar elke gedachte, vriendelijk en met mededogen.

5) Herhaal het elke dag, ‘s ochtends en ‘s avonds. Tijd nemen voor stille contemplatie en reflectie kan enorme mentale en fysieke voordelen opleveren.

6) Blijf nog eventjes op je plekje zitten, open langzaam je ogen en kijk even om je heen, op de plek waar je bent.

7) Namasté.

Hoe vaak heb je het gevoel gehad dat 24 uur niet genoeg is op een dag? Of je nu student of professional bent, je zit gevangen in deze snel veranderende wereld, waarin het steeds moeilijker wordt om tijd voor jezelf te vinden.

Wanneer we een pauze nemen van onze drukke schema’s, brengen we meestal tijd door op onze mobiele telefoons of laptops. Het is niet alleen schadelijk voor de ogen, maar ook voor de geest. De geest is als een slinger. Het slingert voortdurend van het ene uiteinde naar het andere. Wat we nodig hebben is verbinding te maken met onze ademhaling. Om de geest te reguleren en wat rust te geven, is meditatie het beste medicijn dat je hem kunt geven.

Meditatie werkt als een batterij-oplader. Slechts 10 minuten meditatie zorgt ervoor dat je je kalm en verfrist voelt en beter in staat bent om de rest van je dagtaak te vervullen.

Vermindert stress en brengt vrede: De meeste mensen begrijpen dat meditatie stress vermindert en gemoedsrust bevordert. Als je je geest toestaat zich te concentreren op één voortdurende gedachte, in plaats van dat hij alle kanten op wordt getrokken, neemt je stressniveau af. Andere gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, onregelmatige of hoge hartslag, hoge hartslag, abnormale ademhalingspatronen en angst worden ook gereguleerd.

Helpt bij concentratie: Meditatie is een geweldig hulpmiddel bij het reguleren van je geest. De neiging van de geest is om veel na te denken en gemakkelijk in verschillende richtingen te worden getrokken, afhankelijk van onze persoonlijke voorkeuren en antipathieën. Wanneer je aandacht schenkt aan elke onnodige gedachte, word je afgeleid van wat echt belangrijk is.

Helpt je beter te slapen: Als je ooit je hoofd op een kussen hebt gelegd en daarna urenlang moeite hebt gehad om te slapen omdat de gedachten door je hoofd raasden, dan is meditatie ideaal voor jou! We zitten vaak vast in het ongewisse en maken ons zorgen over het verleden en de toekomst, wat onze slaap ‘s nachts verstoort. Als je regelmatig de hartsmeditatie beoefent,, zul je geleidelijk aan het huidige moment gaan koesteren. Zorgen van de dag en de toekomst zullen je geen last bezorgen, waardoor je heerlijk kunt slapen. Wanneer je de volgende ochtend wakker wordt, voel je je lichter en frisser. Het handhaven van een evenwichtige slaapcyclus kan veel gezondheidsproblemen helpen elimineren.

Maakt je emotioneel sterker: vraag je je af hoe? Tijdens het meditatieproces, waarbij we onze aandacht voortdurend op één ding richten, leren we onnodige gedachten los te laten. Meditatie is een proces van tijd doorbrengen met jezelf en een reis van zelfontdekking. Door onszelf te begrijpen, zijn we in staat onze emotionele veerkracht op te bouwen en gebruik te maken van onze innerlijke intuïtie. Dagelijkse worstelingen en irritaties zullen geen invloed meer op je hebben, omdat je gecentreerd blijft in jezelf en in het huidige moment.

Houdt je de hele dag actief: Iemand die zich inzet voor het in evenwicht brengen van zijn mentale energie, heeft ook veel meer energie. De positiviteit die je in je geest ontwikkelt, zal jou het enthousiasme geven om je productiviteit gedurende de dag te maximaliseren. Als jij je rustiger en gelukkiger voelt, worden jouw relaties met de mensen om je heen sterker.

Je kunt heel veel lezen rond het beoefenen ervan, het allerbelangrijkste is daadwerkelijk toepassen en ervaren.

Heartfulness meditatie is het elixir van het leven. Een hartgerichte benadering van het leven heeft veel voordelen. Het is op maat gemaakt voor de huidige moderne tijd waarin we weinig tijd hebben. De voordelen zoals het hebben van een gereguleerde geest, een stressvrij leven, innerlijke kracht en het leiden van een vreugdevol leven terwijl je gezonde relaties onderhoudt met iedereen om je heen, zijn de moeite waard. Tegelijkertijd moeten de verwachtingen ook getemperd worden. Het betekent niet dat iemand een overtreffende trap van gezondheid, rijkdom, roem, een mooie levenspartner en goed opgevoede kinderen zal hebben. Dit is niet het doel al kun je er wel naar streven. Je onthecht van de ontelbare identificaties van wie je denkt te zijn of te moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *