Geplaatst op Geef een reactie

Balanceren van de twee hersenhelften

Een krachtige oefening waarbij de twee hersenhelften gebalanceerd en geïntegreerd worden. Heel simpel, want precies in de eenvoud schuilt een enorme kracht.

Wist je dat onze vingertoppen geladen zijn met energie? Je sluit een stroomcircuit als je je vingertoppen samenbrengt; je rechter- en linkerhersenhelft worden verbonden en in balans gebracht. Dit is ook een heel goede oefening voor studenten en ook als je je voelt vastlopen in gedachten.

Neem dus opnieuw voor een paar minuten de tijd – self-investment- deze oefening kun je zowel staand als zittend uitvoeren.

Je voeten staan op schouderhoogte naast elkaar- ontspannen. Haal een paar keer rustig diep in en uit. Inademen langs je neus en uitademen langs je mond.

TOEPASSEN

– Buig je armen in een hoek van 45 °; je ellebogen wijzen naar buiten en je handpalmen wijzen naar elkaar toe.

– Stel jezelf voor dat je je linkerhersenhelft in je linkerhand hebt en je rechterhersenhelft in je rechterhand.

– Langzaam breng je je beide handen naar elkaar toe, tot de vingertoppen elkaar heel zachtjes aanraken.

– Houd je vingertoppen enkele minuten tegen elkaar, zodat beide hersenhelften zich op elkaar kunnen afstemmen. Sluit je ogen, visualiseer dat je je beide hersenhelften in je handen houdt, adem rustig en diep in en uit. Tot zolang het goed voor je voelt.

Ideaal moment tussen de lesuren door voor kinderen….( Brain Gym of Edu-Kinesiologie is reeds behoorlijk geïntegreerd in het Onderwijs).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *