Geplaatst op Geef een reactie

Uitgesteld geluk

Uitgesteld geluk Het ongrijpbare geluksgevoel.

Het gevoel dat het geluk net aan je neus is voorbijgegaan.

Een sollicitatie waarin je ervan overtuigd was dat die job en niets anders je het échte geluk zou gebracht hebben.

Een huis waar je je al maanden zag in rondlopen is net aan iemand anders verhuurd of verkocht.

Een lang geleden geplande vakantie valt in duigen omdat je in de lappenmand ligt.

Een man of vrouw waar je al een tijdje gevoelens hebt, gaat er met iemand anders vandoor.

Als ik nou maar een beetje geluk had… dan zou ik me helemaal gelukkig voelen. Je voelt je niet gelukkig. Je ervaart je leven als saai. Je haalt uit niets anders vreugde en plezier. Je had je gedachten op dit werk gezet, dit huis, die ideale liefdespartner…

Je ervaart het als oneerlijk dat je droomhuis voor iemand anders is. Je spreekt je ongenoegen uit en je voelt je diep ontgoocheld dat je dit huis niet hebt.

In de liefde slaat de gekte helaas ook toe. Je nam aan dat die man/vrouw zou kiezen voor jou. Je voelt je verontwaardigd. Wat heeft hij/zij dat jij niet zou hebben? Zonder die man/vrouw verklaar je zelf je geluk als voorgoed voorbij.

Het laten afhangen van dingen, van mensen, van situaties is behoorlijk onrustwekkend.

Je kijkt verlangend uit van het ene moment naar het andere moment en ervaart een overwegend kortstondig geluksgevoel, in de hoop dat je dit geluksgevoel kunt blijven vasthouden.

Blijf ik werken waar ik werk ( moet er niet aan denken dat ik zo’n toffe job en vast inkomen zou verliezen) blijft die ideale partner wel levenslang bij mij, ( als hij/zij me verlaat, dan weet ik niet of ik het overleef) zal ik de hypotheek van het huis wel kunnen afbetalen ( ik word gek als ik dit huis verlies).

Je hebt de verlangde baan, je woont in je droomhuis, je hebt de partner en toch…het leven lijkt aan mekaar te hangen van geluksmomenten.

Geluksmomenten worden snel een evidentie. Het verlangen om weer naar andere geluksmomenten uit te kijken is de drijfveer om het leven zin te geven.

Vertrouw je misschien teveel op wat je materieel verkregen hebt wanneer je kijkt naar hoe blij en gelukkig je bent?

Herken je bij jezelf dat je zegt dat je pas gelukkig kan zijn wanneer je de ware ontmoet, genoeg geld hebt, een mooi figuur hebt enzovoort?

Waarom zou je wachten op de voor jou juiste bestemming voordat je jezelf toestaat gewoon blij en gelukkig te zijn?

Kijk eens waarover je je gezegend voelt. Hier en nu.

Verlangen naar iets of iemand is menselijk, vermenselijkt en verbindt. Je blij, vreugdevol, gelukkig voelen met wat er is in het moment als een zegening ervaren, beteken niet dat je geen verlangens hebt. Het is hoe je met verlangens en wensen omgaat.

Alles wat zich duidelijk laat ontvouwen ervaar ik als iets magisch en wonderbaarlijk. Als iets niet werkt, weet ik dat er een verborgen zegening achter schuilt. Over het algemeen wordt het duidelijker.

We dragen zelf de verantwoordelijkheid om aan te nemen of af te wijzen wat zich aanbiedt. Het is niet omdat je in dit moment beslist niet voor een job te gaan, dat er geen andere kansen op volgen. Schaarste bewustzijn zegt: ‘ domoor, je hebt de beste kansen laten lopen, die kansen krijg je niet meer.’ Wie zegt dat dit zo is? Hoe weet je dat dit klopt? Welk programma draai je ( voor de zoveelste keer) af?

Overvloed-denken denkt in kansen, mogelijkheden, perspectieven. Schaarste denken denkt in tekort, onmogelijk, geen uitzichten. Ons brein is gekneed en geprogrammeerd, maar we kunnen ons brein herprogrammeren, want ons brein is elastisch.

Het maakbaar geluk is wat we hebben geleerd; je moet dit hebben of dat doen om gelukkig te zijn, vaak omvat het geluk materiële dingen, materieel succes. Het is helemaal oké als jij dit anders ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *