Geplaatst op Geef een reactie

Verbeeldingskracht- Liefdeskracht en Scheppingskracht : Ritueel tijdens de Nieuwe Maan 12-12-2023

©Beeldcreatie Mieke

Afstemmen op de cycli van de maan is een krachtige manier om je dromen werkelijkheid te laten worden. Elke fase van de maancyclus bevat een bepaalde energie of frequentie die een enorm effect heeft op onze eigen psyche en welzijn. Als we leren deze fasen aan te boren, kunnen we leren om ons niet alleen echt te verbinden met het ritme van de natuur en Moeder Aarde, maar ook met ons eigen lichaam.

We conformeren ons zo vaak aan de snelle levensstijl die ons vanaf jonge leeftijd letterlijk met de paplepel wordt ingegoten. Hoe vaak worden boeken gelezen, cursussen gevolgd over hoe we rijk en succesvol kunnen zijn, maar er wordt ons zo weinig geleerd over hoe we authentiek kunnen zijn en ons eigen lichaam kunnen vertrouwen?

Lange tijd werd de samenleving geleid door hoe rijk en machtig je kunt zijn en we moeten de machthebbers volgen, maar hoe zit het met onze eigen macht? Jouw gaven zijn net zo belangrijk en uniek, dus prioriteit geven aan je eigen dromen is een belangrijke stap om verbinding te maken met je ware levenspad.

Enkele manieren waarop we ons kunnen afstemmen op de Nieuwe Maan, die een tijd markeert in de cyclus van een nieuw begin. Het is waar we de zaden van onze dromen en ideeën planten.

1. Schrijf je intenties/doelen op

Door je intenties op te schrijven, krijg je duidelijkheid over wat je werkelijk wilt. Zijn je intenties verbonden met je hart? De ervaring leert ons dat intenties ,die niet verbonden zijn met het hart, minder krachtige manifestatiekracht ( energie) omvat.

Een aantal goede vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Wat is de reden dat ik dit wil? Hoe zal het mijn leven ten goede veranderen? Zal dit de mensen om mij heen helpen? Word ik er een beter mens van? Echt duidelijk worden over je waarom is een belangrijke stap in de richting van het manifesteren van je dromen, dus neem even de tijd voor deze stap.

Je kunt je focussen op één hoofddoel, waar je naartoe wil werken. Stel dat het een heel groot doel is, dan kun je het opsplitsen in kleinere stappen; er elke maand aan werken, waardoor je je minder overweldigd voelt. Gaandeweg ontdek je of dit doel nog steeds een krachtige en consistente hartenergie draagt, van binnenuit.

2. Onderneem actie

Het opschrijven van je doelen is niet voldoende. Je hebt een actieplan nodig voor hoe jij je doelen gaat bereiken. Hoezeer ik ook geloof dat het universum en onze gidsen ons zullen helpen, we moeten die eerste stap zetten. Je kunt als basis het T.O.T.E. model uit de NLP gebruiken ( dit model impliceert eveneens de zintuigen gebruiken, wat helder leidt naar je hart) sommigen hanteren het SMART-model als basis. Hoe dan ook, je bent zelf pro-actief betrokken bij jouw scheppingskracht.

Verdeel je doel voor de maand dus in kleinere, uitvoerbare stappen. Schrijf een wekelijks actieplan op.

Zorg ervoor dat je op de een of andere manier verantwoordelijk bent, want het kan best een hele uitdaging zijn om vol te houden, zeker als je weet dat je te snel resultaten wilt zien. Geduld en vertrouwen zijn twee belangrijke kwaliteiten.

3. Herken en doorbreek remmingen/blokkades en overtuigingen

Wanneer je actie begint te ondernemen om je doelen te bereiken, kun je mentale en emotionele blokkades op je weg ervaren, waardoor je wilt opgeven. In het T.O.T.E .model worden die blokkades heel helder en kun je onderzoeken wie en wat jou hierbij verder kan faciliteren. ( indien je het gevoel hebt te blijven vastlopen)

Onze blokkades komen naar boven als we iets doen dat ons buiten onze comfortzone brengt. Het is zowat als de reis van de held of de heldin. Hoe vaak heb je zelf al gekeken naar dit soort van films, waar de held tegen alle verwachtingen in, toch zijn/haar doel bereikt? Waarom zou het dan bij jou anders zijn? Aha!

Hoe overwinnen we onze blokkades? Weten waar ze zijn en waar ze vandaan komen is de eerste stap. Kijk dan wat die blokkade je laat zien. Wat is het dat je moet zien? Wat laat deze blokkade jou zien die geheeld en getransmuteerd mogen worden? Als onze doelen gemakkelijk waren, zouden we er misschien niet in geloven, ook al komen al onze dromen uit. Omdat we eerst aan onszelf en onze energie moeten werken om daar te komen. Gebruik dus die momenten die je wilt opgeven als inspiratie.

4. Laat los en vertrouw

Willen dat je dromen uitkomen is één ding, maar geloven dat ze dat zullen doen is iets anders. Als we vertrouwen hebben in een hogere macht, wat dat ook voor ons betekent. Het hoeft niet religieus te zijn, maar als je gelooft in iets dat groter is dan jij en dat je leidt, kun je de teugels een klein beetje loslaten.

Wanneer je voortdurend probeert de uitkomst onder controle te houden en te vechten om te komen waar je wilt zijn, raak je uiteindelijk verdwaald in de strijd.

Maar als je leert los te laten, te accepteren en erop te vertrouwen dat jij vanuit liefdeskracht en scheppingskracht, jouw doel kan manifesteren, dan heb je je overgegeven aan het Multiversum. Wat voor het hoogste doel dient, voor het hoogste goed voor jou en het collectief. Neem dit ter harte.

5. Verbinding met je innerlijke Hogere Zelf

Onze dromen hebben tijd nodig om werkelijkheid te worden. Ik zeg niet dat zodra je je elke maand op de Maancycli afstemt, je doelen onmiddellijk zullen uitkomen. Het gaat evenmin alleen maar over een reis naar de Maan. Je dromen zijn belangrijk. Jij bent belangrijk.

Vaak leven we ons leven volgens de verwachtingen van anderen. Of dat nu onze ouders, echtgenoten of vrienden zijn. We proberen zo vaak ons te conformeren aan wat de maatschappij ons zegt te zijn.

Succes is voor ieder van ons anders.

Het is niet altijd een Instagramwaardige foto van een mooie vrouw die de baby vasthoudt in een groot huis met een gelukkige echtgenoot en veel geld.

Het kan gaan om het overwinnen van een moeilijke gezondheidsstrijd, een depressie of zelfs om het geloof in jezelf.

Een doel kan van alles zijn, van de beste versie van jezelf willen zijn tot het maken van een verschil in de wereld. Laat je niet definiëren door de buitenwereld. Wees het licht dat je in de wereld wilt zien en volg dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *