Geplaatst op Geef een reactie

NIEUWE MAAN DECEMBER in BOOGSCHUTTER, 12-12-2023

Boogschutter is een extreem gevoelig teken van de dierenriem, want ‘s nachts wemelt het van de kronkelende slangen, draken en schorpioenen.

De Nieuwe Maan kan het best een behoorlijk verraderlijk labyrint maken om doorheen te navigeren, en eentje waarin je goed moet zijn in het voelen van je weg door het donker! Wauw!

Waar het echt op neerkomt, is dat je het Multiversum voldoende kunt vertrouwen, dat het je brengt naar waar je moet zijn.

Er zijn twee uitersten. Sommige mensen die met deze maan zijn geboren, kunnen te veel zien en worden gek van de ware aard van de werkelijkheid (Van Gogh), terwijl anderen het onbekende fascinerend vinden en van de uitdaging houden (Shelley). Wat dat voor deze Nieuwe maan betekent, is dat het ons ofwel gek kan maken, ofwel ons zal helpen zeer sterke psychische schilden te bouwen. (Zoals het opbouwen van immuniteit) Soms zeggen mensen wel eens: ‘ ik word gek van mezelf’.

Te midden van al deze waanzin zullen we het gevoel hebben om te pauzeren! Succesvolle mensen zullen voldoende geduld ontwikkelen om te wachten tot ze zich stabieler op hun pad voelen.

Enig idealisme en naïviteit kan sommigen overal doorheen helpen.

De op de loer liggende (innerlijke) demonen zullen dan hun macht over ons verliezen.

Saturnus kan ons zover krijgen tot een : ‘ik zal bewijzen dat het publiek (de maan) ongelijk heeft’-houding. Elke uitdaging waarmee we worden geconfronteerd en die we vervangen, zal ons alleen maar doen verlangen naar nog een nieuwe. Maar we kunnen ook gemakkelijk opbranden als we niet oppassen. Probeer je voeten op de grond te houden!

Deze energie van de komende Nieuwe maan lijkt misschien behoorlijk donker en gevaarlijk, maar wat je niet doodt, maakt je sterker. Dat is toch wat regelmatig in citaten gedeeld wordt. Het is het ook doorvoelen en doorleven van citaten. Met scanderen van citaten en gezegden alleen, blijven het toch maar een woorden.

Dit is een zeer helende maan omdat hij tenslotte voorkomt op de zeer krachtige ster Ras *Alhague in Ophiuchus de Medicijnman! We kunnen op dit moment onze intuïtie ontwikkelen en het collectief aanboren voor artistieke inspiratie.

*De figuur van Ophiuchus de Slangendrager is gecentreerd op de evenaar en strekt zich uit van de kop van Hercules in het noorden tot Schorpioen in het zuiden. Het wordt over het algemeen afgebeeld als een volwassen of oudere man die een slang vasthoudt, die rond zijn lichaam is gedraaid en opgerold en zijn blik beantwoordt. De slang is een afzonderlijk sterrenbeeld, Slangen, hoewel de twee af en toe als één enkel sterrenbeeld zijn beschreven.

In de mythologie wordt de figuur van Ophiuchus geïdentificeerd als Aesculapius, van wie werd gezegd dat hij in de vorm van slangen incarneerde. Hoewel de slang door zijn giftige beet in staat is om te vernietigen, maakt het vermogen van de slang om zijn huid af te werpen hem ook tot een krachtig symbool van genezing en regeneratie.*

De aspecten van deze Nieuwe maan kunnen ons behoorlijk toegeeflijk maken, vooral omdat we bijna Kerstmis naderen en we onszelf en anderen willen trakteren.

Op deze nieuwe maan van 12 december kunnen we balans tussen werk en privé op orde krijgen en niet te veel lasten op ons nemen die worden gesuggereerd door de *tarotkaart Staven 10.

* In algemene context vertegenwoordigt Staven 10 een situatie die begon als een goed idee, maar nu een last is geworden. Het duidt op problemen, verantwoordelijkheden, overbelasting, overbelasting en stress. Het geeft aan dat er een enorme last op je schouders rust en dat je je verplicht, opgezadeld en beperkt voelt. Deze Kleine Arcana-kaart kan betekenen dat je als vanzelfsprekend wordt beschouwd, dat je worstelt, dat je voor grote uitdagingen staat, dat je saai en plichtsgetrouw bent. Het suggereert dat je te veel hebt gedaan en mogelijk op weg bent naar een burn-out. Deze kaart geeft echter ook aan dat inzicht het doel is en dat als je doorgaat, je succes zult hebben. Het kan ook vertragingen betekenen, de weg kwijtraken, je focus verliezen en een zware strijd hebben. Het kan erop wijzen dat het plezier of de spontaniteit uit je leven is verdwenen.*

Helend Kristal is de Sneeuwvlok- Obsidiaan

Sneeuwvlok-obsidiaan werkt krachtig omdat het sneeuwvlokkenseizoen is en Obsidiaan vaak wordt gebruikt voor genezing en het opheffen van energieblokkades. Met behulp hiervan worden waarheden dus snel aan de oppervlakte gebracht. Kristallen zoals Obsidiaan bieden aarding en bescherming en worden gebruikt om de omgeving energetisch op te schonen. Het is een emotionele heler die negatieve emoties zoals woede, jaloezie, hebzucht, wrok, enz. kan zuiveren.

De helende energieën van deze steen creëren balans in je lichaam, geest en ziel. Wat je ook angst, pijn of zorgen baart.

Het is ook een steen die wordt geassocieerd met goddelijke gidsen en beschermgeesten. De Sneeuwvlok Obsidiaan herinnert ons eraan dat ze alleen maar over je waken en je in een warme en beschermende omhelzing omringen.

Het helpt negatieve gedachtespiralen te blokkeren en bevordert innerlijke centrering. Sneeuwvlok Obsidiaan transformeert isolatie en eenzaamheid en verandert het in genezende ‘me time’.

Verbind je ook met kristallen op een heel bewuste manier, op die manier haal je er ook profijt uit. Nadien dank je het kristal voor het helend werk.

© Certified Moonologist by Yasmin Boland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *