Geplaatst op Geef een reactie

Winterzonnewende 21-12-2023

Het licht van de zon begint een nieuwe zonnecyclus tijdens de winterzonnewende. De stralen schijnen in het donker en voeden het pasgeboren leven om gecultiveerd te worden. Dit wordt weerspiegeld in de natuur en de aard van het leven overal om ons heen, terwijl de zaden worden begraven in de duisternis van de aarde, ze komen weer tevoorschijn met de levengevende stralen van de zon.

Op dit moment beleven we de langste en donkerste nachten van het jaar en de kortste dagen met de minste hoeveelheid daglicht. Het donker zegeviert over het licht, maar dit betekent een keerpunt!

In de winter sluimert alles op de stille aarde, het is een heilige tijd van rust en bezinning voor het ontwaken en de langzame opbouw naar betere dagen.

De energie van de winter is die van verstilling. Het is de vruchtbare duisternis en stilte waaruit de verlangens en nieuwe inspiraties van onze ziel uiteindelijk kunnen opduiken. Naarmate we ons bewustzijn bewust koppelen aan de cycli van de natuur, begint ons begrip van onze eigen persoonlijke groeicycli zich te verdiepen.

Waarom doen we zoveel moeite aan het onderdrukken en verbergen van onze duisternis?

Als er negatieve emoties opkomen en we voelen ze, dan zijn ze ongemakkelijk, ongemakkelijk of erger, we maken onszelf wijs dat we onze ‘trillingen’ naar beneden trekken. Het is precies dié angst om de duisternis te erkennen, de angst om minder spiritueel te zijn. Spiritualiteit is alles in jezelf erkennen, omarmen en helen.

Als we bang zijn voor onze eigen duisternis, sluiten we onszelf af van een essentiële bron van onze eigen persoonlijke kracht. De sleutel is niet om duisternis ons leven en onze gedachten te laten overweldigen, maar om te begrijpen dat duisternis een van de grootste katalysatoren kan zijn voor persoonlijke groei, transformatie, transmutatie en her-creatie.

Misschien zelfs onze weg naar verlichting. Het lichter leven verwelkomen, zo breed en zo ruim als jij het verlangt.

Door onszelf toe te staan onze emoties te voelen en onze eigen duisternis te ervaren, kan de duisternis zelf de spirituele mystieke wieg worden waarin ons innerlijk licht en nieuw leven wordt geboren.

Laat je gevoelens je leiden, want je gevoelens zijn jouw waarheid.

Winterzonnewende is de grote stilte voordat de kracht van de zon toeneemt en de dagen langer worden, een tijd zijn om uit te rusten, te overschouwen.

Winterzonnewende is een van de krachtigste punten van het jaar wanneer de as van de aarde pauzeert, verschuift en in de tegenovergestelde richting beweegt. Drie dagen lang ervaren we rond de zonnewendepunten de kracht van het stilstandpunt en de verschuiving van richting. De stilstaande zon is een krachtige metafoor voor de energie die ons ter beschikking staat tijdens de winterzonnewende om de richting van ons leven met intentie te veranderen en voort te bouwen op deze energie terwijl we het nieuwe jaar ingaan. Na het ervaren van de langste nacht en de donkerste dag, worden de nachten korter en de dagen helderder tot de zomerzonnewende.

Laat jezelf vandaag rusten in de vrede van de duisternis, wetende dat het seizoen verandert, en de terugkeer van betere dagen in het verschiet ligt, wees eraan herinnerd dat je altijd verbonden bent met de Bron, en je innerlijke licht dimt nooit.

Zet jezelf niet onder druk om nu veranderingen aan te brengen of in actie te komen in de wereld … laat de energieën van nieuw leven en inspiratie langzaam in je opbouwen en tegen de lente zul je barsten van nieuwe energie en ideeën. Dit is de aard der dingen… de cycli en ritmes van persoonlijke groei en verandering, terwijl je jezelf consequent voedt met mededogen, rust en reflectie toelaat, zal grote vreugde je oogst zijn in 2024.

Misschien wil je de tijd nemen om het einde en het nieuwe begin in je leven te eren en te erkennen in een ceremonie of persoonlijk ritueel dat zowel je verleden eer aandoet als ruimte vrijmaakt om ruimte te maken voor wat je voor het komende jaar wenst.

Wat je ook kiest om het einde van het jaar, de komst van het nieuwe en de wedergeboorte van het licht te markeren – of je nu pauzeert in stille reflectie of feest viert in gezelschap, weet dat er overal op onze planeet veel vuren helder branden !

Overvloedige zegeningen voor iedereen in het komende jaar!

1ste Yule Nacht 20/21 December ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *