Geplaatst op Geef een reactie

Innerrijke transitie – de shift in onsZelf

De verschuiving/transitie naar de Nieuwe Tijd brengt het beste en het slechtste in de mensheid naar boven. Sommige mensen bereiden zich voor op deze verschuiving door hun hart en geest te openen en de innerrijke verschuivingen te omarmen, en sommige mensen zijn geïntimideerd door de veranderingen die ze niet begrijpen en willen terugkeren naar een ‘gouden tijdperk in het verleden en vertrouwen alleen degenen die zijn zoals zij.

Transformatie is geen pijnvrij proces. Als je vast of reinigt om je lichaam te zuiveren, voel je je eerst slechter, omdat gifstoffen worden opgewekt om te worden geëlimineerd. Zodra deze vergiften zijn verwijderd, voel je je lichter en energieker. Stel je nu voor dat elke persoon op planeet Aarde deze verschuiving doormaakt. We gaan een tijd van radicale verandering tegemoet. Het is een tijd van grote potentiële groei en expansie, maar het is ook een tijd van grote potentiële pijn en lijden. Hoe meer je begrijpt wat er gebeurt, hoe meer je door alle veranderingen kunt gaan zonder je evenwicht en stabiliteit te verliezen.

Wat kunt jij doen om deze overgang naar dit nieuwe tijdperk van informatie en bewustzijn te faciliteren voor jezelf? Want die overgang vindt altijd in onszelf plaats.

1. Beoefen dagelijkse spirituele ‘hygiëne’. Elke spirituele traditie heeft één ding gemeen: praktiseren. Dit kunnen veel verschillende dingen zijn: yoga, meditatie, chanten, schrijven, schilderen/tekenen, in de natuur wandelen etc. Het is niet belangrijk wat je doet, maar dat je bijna elke dag iets doet, en het doet met de intentie om los te komen van je blokkades en dit op een bewuste manier. Kundalini-yoga en meditatie zijn heel heilzaam, maar iedereen moet zijn eigen weg vinden en de hulpmiddelen voor zijn eigen gereedschapskist verzamelen.

2. Geef niet toe aan angst, wanhoop of woede. Er gebeurt zoveel dat deze emoties kan oproepen: de media, de politiek et cetera. Als je begrijpt dat deze emoties allemaal symptomen zijn van de Waterman-verschuiving, dan kun je er doorheen gaan zonder je centrum te verliezen. De transitie van het Vissentijdperk naar Waterman behelst zowat 2100 jaar. Het idee dat deze evolutionaire processen een snelwegwandeling naar verlichting zijn, mag je gerust ook loslaten. Sommige mensen reageren diep ontgoocheld dat het ankeren in een nieuwe bewustzijnsstaat niet sneller kan. Het gaat niet om snelheid, het gaat om oude structuren in onszelf, die niet meer bijdragen tot een veranderend bewust Zijn, los te laten én te onthechten- de fase na loslaten- en tijd te nemen om dieper in te zakken en in te dalen naar het hartsbewust Zijn. Het zich richten naar wat buiten speelt en daar de focus op houden, leidt ons werkelijk af van het werk dat we in onszelf nog te doen hebben. Verzaken we het inner-werk te doen, dan bouwen we verder op het oude paradigma.

3. Wees geen slachtoffer. Jij hebt de kracht om je leven te veranderen. Geef die macht aan niemand weg door schuld of wrok. Jij bent verantwoordelijk voor je geluk en genade. Geloof niet in een kijk op de realiteit waarin je niet 100% verantwoordelijk bent om je leven te laten werken. In het Aquariustijdperk draait alles om empowerment en bewustzijn.

4. Wees een licht-voor jezelf en laat het licht ook voor de ander schijnen. Hoe meer mensen er bewust voor kiezen om de Waterman-verschuiving te omarmen, hoe gemakkelijker deze transformatie voor de mensheid zal gaan. Het is een spirituele waarheid dat een klein percentage van de mensen die hun bewustzijn hebben veranderd de rest van de mensheid kan beïnvloeden. Als je dit tot in het diepste van je ziel voelt , ben je hoogstwaarschijnlijk een van deze pioniers. Vind een manier om je licht te verspreiden: onderwijzen, genezen, gemeenschapsnetwerken creëren, dienen, liefhebben. Welkom in het Aquariustijdperk!

En laat de reis naar de Nieuwe Tijd jou en allen die vreugde brengen, waarnaar we verlangen. Zonder de uitkomst te kennen, zonder te hechten aan modellen die de mensheid opnieuw aan banden zou leggen. In-keer-momenten benutten tot zelf-reflectie.

Waterman en gelijkwaardigheid, langzame groei en duurzame groei, een krachtige basis vormen waar elk levend wezen gelijk in waarde is.

Dat zijn waarden die ik sinds mijn kindertijd voel, dieper dan de zee diep is. En ik ben enorm blij dat het eindelijk zover is…al is de weg ernaartoe geen ti-ta-tovenaar weg is. Niettemin: het moest dan duidelijk op die manier gecreëerd worden, dus aan ons om ieder van ons die ‘kans’ als een weg te accepteren.

Uitgegeven bij www.boekscout.nl 2021

www.miekecoigne.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *