Geplaatst op Geef een reactie

Kappen met corruptie en heb-zucht-verslaving

Corruptie lijkt een eeuwigheid te bestaan. Hoeveel regels, wetten en waarborgen er ook worden ingevoerd, er lijkt altijd een maas in de wet te zijn die ze omzeilt. Uiteindelijk is corruptie wanneer iemand iets aanneemt dat niet rechtmatig en rechtvaardig van hem is. Het wegwerken van corruptie is net zo eenvoudig als het aanpakken van de reden waarom corruptie überhaupt bestaat: gebrek.

Overvloed is de aartsvijand van corruptie. Als er genoeg is voor iedereen, is corruptie niet nodig. Met kwesties als waterschaarste, voedselschaarste en andere basisbehoeften, is er geen echt probleem dat die hulpbronnen te schaars zijn. Wat er bestaat, is een distributieprobleem en een onderdrukking van overvloed-genererende technologieën. Deze middelen worden niet eerlijk verdeeld of krijgen geen toegang tot.

Planeet Aarde is van niemand. Toch zijn we meegesleept in de overtuiging dat bepaalde landen bepaalde delen ervan mogen bezitten, met behulp van lijnen die op een kaart zijn getekend. Ze lieten ons ook geloven dat het natuurlijke kapitaal van de aarde, zoals mineralen en bomen, kan worden gekocht en verkocht door wie het meeste geeft van een kunstmatig afgeleide munteenheid, of wie het grootste vertoon van gewelddadige kracht heeft. Deze en andere misplaatste acties hebben ertoe geleid dat de middelen door een klein aantal zijn opgeslokt. De meeste mensen hebben tenslotte geen stuk land waarop ze kunnen leven zonder dat ze iemand regelmatig een kunstmatige munteenheid moeten betalen voor toestemming om dit te doen.

Hoe waar het ook mag zijn dat er genoeg is voor ieders behoeften, er is zeker niet genoeg overvloed voor ieders hebzucht. Dat komt omdat hebzucht onverzadigbaar is. Het is vampier omdat het nooit tevreden is. Het wil het allemaal.

Aangezien de natuurlijke staat overvloed is, zowel in de geest als in het milieu, kunnen we corruptie uit de weg ruimen door hulpbronnen zo overvloedig te maken dat er geen prikkel is om ze op te potten. Stel je voor dat er een onbeperkte toevoer van zoet water zou zijn. Bedrijven zoals Nestle zouden niet proberen om al het water te bezitten en mensen te laten betalen voor deze basisbehoefte. Een manier waarop dit mogelijk is, is door ontzilting van zeewater. In plaats van energiebedrijven, die in de eerste plaats vuile elektriciteit creëren, energie oppotten en er vervolgens mensen voor opladen, kunnen Tesla-achtige torens worden geïnstalleerd die gebruikmaken van elektromagnetische Zenneck-golven om iedereen te voorzien van onbeperkte gratis energie. Er zijn nog veel meer voorbeelden. (Deze golven zijn genoemd naar Jonathan Zenneck, een 20e-eeuwse natuurkundige en elektrotechnisch ingenieur)

Hebzucht is een veel grotere uitdaging om van af te komen dan een oneerlijke verdeling van middelen. Dat zal alleen worden geëlimineerd wanneer de mensheid collectief voldoende is geëvolueerd, zodat ze degenen die een probleem hebben met hebzucht verantwoordelijk gaan houden. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat je ze moet straffen. Het kan echter betekenen dat ze een licht op hun hebzucht laten schijnen en hen het vermogen ontnemen om door te gaan met het uiten van hun hebzucht.

Ieder van ons die wakker is en zich bewust is van de onevenwichtigheden in de wereld als gevolg van hebzucht, kan een rol spelen om er vanaf te komen. Zelfs op lokaal niveau, als we zien dat een vriend of familielid hebzuchtig handelt, kunnen we actie ondernemen om hen te helpen zich eerst bewust te worden van hun acties (hebzucht is een verslaving en kan op dezelfde manier worden benaderd) en vervolgens samen te werken aan het elimineren van alles wat niet bijdraagt tot een harmonische liefdevolle samenleving.

Een wereld zonder hebzucht is mogelijk, maar het zal onze actieve deelname vergen om het te manifesteren. Geen enkele overheid of sociale instelling gaat het voor ons doen. We zitten hier allemaal samen in, dus laten we allemaal een helpende hand uitstrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *