Geplaatst op Geef een reactie

Bezieling en passie

De samenleving is er op zich niet in geïnteresseerd dat je je passie vindt. Want als je je passie leeft , word je oncontroleerbaar. Je stapt uit de norm, die niet langer kan worden geconditioneerd in de eindeloze carrousel van goedkope spanning. Het wil je de schaduw van je passie verkopen, en je ervoor laten werken, je opsluiten in een wereld van doen, en vervolgens de illusie verkopen dat je daarvan bevrijd wordt door amusement en afleiding. En dus vindt de meerderheid hun passie nooit, en geeft ze zelfs op, om in deze wereld van doen te passen, omdat het op de een of andere manier gemakkelijker lijkt.

Het is niet gemakkelijk, maar het is duidelijk. Je hoeft alleen maar het pad van je ziel te vinden om het te doen. En het pad van je ziel kan je ont-dekken, door toegang te krijgen tot je ware passie in het leven – wat brengt je echt vreugde?

Het hangt dus allemaal af van je passie in het leven. De vraag is: hoe vind je het?

‘Passie ontstaat op het snijpunt van 3 of meer dingen waar je echt nieuwsgierig naar bent.’ (Steven Kotler)

Met nieuwsgierigheid en interesse begin je al een fundamenteel aspect van de ziel aan te boren. Het universum zelf is nieuwsgierig. Het is absoluut fascinerend. Het creëert voortdurend nieuwe kansen en verkenningen. Om je passie te vinden, begin je met die dingen die je écht interesseren en wordt op een natuurlijke manier je nieuwsgierigheid opgewekt. Zonder te proberen deze dingen in een hokje te plaatsen; geef er gewoon zoveel mogelijk energie en aandacht aan. Verken ze. Onderzoek vooral jezelf erin.. Voel in jezelf terwijl je ze doet. Wat merk je van jezelf van binnen?

De draad van nieuwsgierigheid en interesse volgen…

Vind de draad van het gevoel, en verken het zo diep je kunt. Waar wil het je naartoe brengen? Voel het stromen in je hele Zijn. Zijn in de volste betekenis van het woord en daarin, ondanks de gangbare uitdagingen, jouw unieke en authentieke weg in volgen. In jouw Zielsrealisatie zijn geen beperkingen, tenzij je die aan jezelf oplegt/laat opleggen. Je bent geen slachtoffer (meer). Jij bent de architect, de stuurman/stuurvrouw, de krachtige leidinggevende van jouw toe-komst.

Enkele inspirerende tips:

– Begin te onderzoeken wat jou echt interesseert

– Overwin, in jezelf, elke conditionering of beperking die je zou tegenhouden bij het verkennen van deze interesse

– Laat de interesse voortdurend bewegen, vormen en evolueren

– Onderzoek je innerlijke gevoelens terwijl je bezig bent met deze interesses

– Zoek naar enig gevoel van doel, betekenis of richting binnen de interesses

– Kijk uit voor de ondersteunende hand van het universum die je tegemoet komt

– Laat de behoefte los dat je groeiende passie moet resulteren in een bepaald ding, resultaat of uitkomst. Observeer gewoon hoe het je op de een of andere manier naar een andere gebeurtenis, situatie of omstandigheid brengt – het universum ondersteunt je.

creatie 28-12-2022

©Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *