Geplaatst op Geef een reactie

Gedachten woorden en wat ze creëren

Ben je je ervan bewust hoe de woorden die uit je mond komen je beïnvloeden? Realiseer je je dat elk woord dat je spreekt een manifesterende generator is van de realiteit die je uiteindelijk ervaart? Woorden zijn om verschillende redenen belangrijk. Ze kunnen letterlijk de manier veranderen waarop je geest iets waarneemt.

Omdat taalkundigen en neurowetenschappers al hebben bewezen wat altijd waar was, vormen de woorden die je uitspreekt de wereld die je ziet. Woorden zijn niet louter labels voor objecten of ideeën. In feite kan taal je beperken door je waarneming, aandacht en gedachten te richten op een smallere band van Werkelijkheid.

Als mensen nemen we alles waar en interpreteren we alles via onze basiszintuigen (er zijn er 5-20 op basis van wat je opneemt). Door deze zintuigen, of sensoren, creëren we een subjectief begrip van wat de Werkelijkheid is, evenals hoe we waarnemen dat het is geconstrueerd.

Taal heeft een enorme kracht. Het is een opmerkelijk hulpmiddel dat ten goede of ten kwade kan worden gebruikt. Miljarden mensen worden gecontroleerd door angst met behulp van woorden die worden geuit door degenen die in een of andere hoedanigheid worden gezien als autoriteiten over anderen. Woorden hebben ook miljarden mensen geïnspireerd om deugdzame en nobele levens na te streven door wijzen die periodiek in deze wereld zijn gekomen.

Aspecten van de Werkelijkheid die fundamenteel lijken, zoals tijd, kunnen anders worden waargenomen. De Hopi hebben bijvoorbeeld geen woorden om de verleden tijd van werkwoorden te beschrijven. Dit leidt ertoe dat hun aandacht wordt gericht op het heden.

Naast de perceptie dat de tijd verandert, kan je zelfgevoel ook veranderen. Dit is het duidelijkst als je in twee verschillende talen kunt spreken en denken. Toen er in de jaren ’90 en ’00 onderzoek werd gedaan naar Aziatische immigranten in Noord-Amerika, bleek dat ze zichzelf beschreven in de Engelse taal in Canada. Meestal gebruikten ze positieve uitspraken die overeenkwamen met het Canadese bewustzijn. Toen ze echter hetzelfde deden in het Chinees, beschreven ze zichzelf in gelijke hoeveelheden positieve en negatieve uitspraken. Deze verschillen sluiten aan bij het collectieve groepsbewustzijn van deze twee zeer verschillende culturen. Dit laat zien hoe de taal die we gebruiken, kan bepalen hoe we onszelf waarnemen en over onszelf denken.

Het gebruik van woorden als hij, de mensheid, god en anderen kan de werkelijkheid vervormen en een bredere band ervan afsluiten vanwege de manier waarop die woorden al honderden jaren worden gebruikt. Deze drie voorbeelden in het bijzonder zijn in het verleden gebruikt om alomvattende aspecten van de werkelijkheid te beschrijven (hij verwijst naar een mens, man, vrouw of anderszins, de mensheid verwijst naar elke mens ongeacht geslacht en insinuerende mannelijke suprematie, en god verwijst in het algemeen naar een mannelijke antropomorfe godheid). Woorden zoals deze zullen gedachten en waarnemingen beperken tot een beperkt aantal opties. Als er universele gedachtevormen worden beschreven, dan zullen universele woorden ze nauwkeuriger beschrijven (zij, de mensheid en de bron bijvoorbeeld).

De uitgebreide vorm van taal bevrijdt de geest van de taalkundige beperkingen waarvan we ons niet eens realiseerden dat we onder leefden. Je kunt hier plezier mee hebben en neologismen maken (woorden die nog geen betekenis hebben gekregen) als er een abstract concept is dat niet met een woord wordt beschreven. Voel je vrij om het af te zwakken als de syntaxis de volledige expressie ervan niet toelaat. Wees creatief en stem af op de energie en het bewustzijn achter alle woorden die bestaan, om je perceptie te matchen met de meest ware vorm van een gedachte.

Het is ook belangrijk om te begrijpen wat de ware betekenis is van elk woord dat we verwoorden. Dit betekent wat de wortel en de oorspronkelijke bedoeling van een woord is. Je moet dit begrip ook uitbreiden tot woorden die verband houden met die woorden. Zeg de woorden en voel erin. Welke zal je vooruit helpen in je leven?

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van woorden die ofwel regressief voor ons zijn, of ervoor zorgen dat we vastlopen en stagneren, evenals woorden die onze groei en vooruitgang bevorderen.

Regressieve woorden

Ik kan niet – Zal de groei stoppen

Ik zal niet – Zal een blokkade creëren in jouw weg naar succes

Het is moeilijk – Zal je ervan weerhouden iets in het leven te bereiken

Ik geloof niet – weerhoudt je ervan een zoeker naar de waarheid te zijn

Ik ben een scepticus – weerhoudt je ervan te leren

Ik vind het niet leuk – weerhoudt je ervan kennis op te doen

Stagnatie woorden

Proberen – Als je iets probeert, doe je het steeds opnieuw, maar kom je nooit aan het einde Proberen – Blokkeert je weg

Ik kan het proberen – Een aangeleerde aandoening die je ervan weerhoudt om te slagen

Ik probeer – Draagt ​​​​weinig tot geen waardevolle resultaten

Ik zal proberen – Iets nastreven maar het nooit bereiken Ik zal proberen – Nooit eindigend en repetitief

Progressieve woorden

Ik kan – Bevordert groei en is een bevel aan je Zelf

Ik ben – Identificeer je met een verklaring over jezelf

Ik geloof – Laat je wensen en behoeften zich manifesteren

Het is klaar – Een gedrag van het gebruik van behulpzame woorden

Ik kan het – Brengt je vooruit in het leven

Ik kan alles – stuwt je naar een staat van grenzeloze bewuste creatie

Wanneer je je meer bewust wordt van welke woorden je gebruikt en hoe ze je laten voelen, zul je in staat zijn om op een meer doelbewuste manier te spreken die alleen maar nuttige manifestaties voor je zal creëren.

Houd in gedachten hoe krachtig taal is als een bevrijder of begrenzer voor ons bewustzijn om zichzelf uit te drukken en om te gaan met de 3D-realiteit. Geef jezelf de kracht om verder te gaan dan de kunstmatige beperkingen, als ze er zijn. Laat je bewustzijn zichzelf weerspiegelen met zoveel mogelijk helderheid, authenticiteit en zuiverheid.

❤

www.miekecoigne.com

www.boekscout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *