Geplaatst op Geef een reactie

Chinese horoscoop 2024 – Jaar van de Draak

De Chinese dierenriem markeert het begin van een nieuwe cyclus met het nieuwe maanjaar, of lentefeest, wanneer het ene dier plaats maakt voor het andere. Op 10 februari 2024 begint het Jaar van de Draak.

De Draak is een krachtig en veelbelovend wezen in de Chinese mythologie, dat moed, creativiteit en innovatie vertegenwoordigt. 2024 belooft een jaar vol mogelijkheden en kansen te worden.

Drakenmensen zijn charismatisch, ambitieus, avontuurlijk en onbevreesd. Ze hebben vertrouwen, onafhankelijkheid en visie. Ze zijn niet bang om hun dromen en doelen na te streven.

Hoe weet je of je een draak bent?

In tegenstelling tot de zonnekalender, die voor elke maand vaste data heeft, heeft de maankalender variabele data die afhankelijk zijn van de fasen van de maan.

Dit betekent dat het begin en einde van elk jaar in de Chinese dierenriem mogelijk niet samenvalt met de Gregoriaanse kalender.

Om te bepalen of je onder het teken van de Draak bent geboren, moet je je geboortedatum afstemmen op de overeenkomstige Draakcyclusperioden.

Dit zijn bijvoorbeeld de exacte data voor de laatste zes Draak-jaren in het verleden:

2012: 23 januari 2012 – 9 februari 2013

2000: 5 februari 2000 – 23 januari 2001

1988: 17 februari 1988 – 5 februari 1989

1976: 31 januari 1976 – 17 februari 1977

1964: 13 februari 1964 – 1 februari 1965

1952: 27 januari 1952 – 13 februari 1953

Als je in een van deze periodes geboren bent, ben je een Draak.

De Vijf Elementen Theorie – Waarom is het Jaar van de Houten Draak 2024 speciaal

Volgens de Chinese dierenriem is de Draak het krachtigste en meest veelbelovende dier. Het vertegenwoordigt kracht, wijsheid, geluk en voorspoed. De draak wordt ook geassocieerd met een van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal of water. Elk element geeft de draak een andere persoonlijkheid en bestemming.

De Vuur Draak (1916, 1976) is gepassioneerd en charismatisch. Hij straalt energie, enthousiasme en vertrouwen uit in alles wat hij doet.

De Aarde Draak (1928, 1988) is stabiel en betrouwbaar. Hij werkt hard om zijn doelen te bereiken met praktisch inzicht, toewijding en discipline.

De Metaal Draak (1940, 2000) is nobel en verfijnd. Hij maakt indruk op anderen met zijn elegantie, gratie en verfijning.

De Waterdraak (1952, 2024) is flexibel en intuïtief. Hij past zich met veelzijdigheid, vindingrijkheid en creativiteit aan verschillende situaties aan.

Het Jaar van de Houten Draak 2024 staat ook bekend als Yang Wood on Dragon, of Jia Chen 甲辰 in het Chinees. Het vaste element van de Draak (Chen) is de aarde (Wu 戊), die staat voor stabiliteit, eerlijkheid en loyaliteit. Het variabele element van de Draak in 2024 is Yang Wood, of Jia 甲, dat staat voor groei, creativiteit en flexibiliteit.

De Houten Draak is de meest creatieve en visionaire van alle draken. Ze zijn optimistisch, ambitieus en avontuurlijk. Ze houden ervan om nieuwe ideeën te ontdekken en zichzelf uit te dagen. Ze zijn ook genereus, medelevend en loyaal aan hun vrienden.

Daarom wordt verwacht dat het Jaar van de Draak in 2024 een tijd zal zijn van visionaire leiders, vernieuwers en probleemoplossers. Er wordt voorspeld dat 2024 ook een geweldig jaar zal zijn om nieuwe projecten te starten, nieuwe kansen te verkennen en waarde te creëren voor jezelf en anderen.

Enkele van de meest veelbelovende sectoren voor bedrijfsgroei in het Drakenjaar 2024 zijn AI, cybersecurity, blockchain en zonne-energie. Deze industrieën worden gedreven door innovatie en de vraag naar geavanceerde oplossingen. Om succesvol te zijn in deze competitieve markten moeten bedrijven nieuwe technologieën omarmen en hun waardepropositie effectief communiceren.

Het jaar van de Houten Draak 2024 is bijzonder omdat het een zeldzame combinatie is van de kracht van de draak en de creativiteit van het hout. Het is een jaar van innovatie, visie en groei. Het is een jaar om je dromen na te streven, je ideeën te uiten en je horizon te verbreden. Het is ook een jaar om genereus, meelevend en loyaal te zijn tegenover je vrienden. Het volgende jaar van de Houten Draak in de Chinese dierenriem zal 2084 zijn, dat is over 60 jaar.

Het Jaar van de Houten Draak brengt unieke kansen en uitdagingen met zich mee voor elk van de twaalf Chinese sterrenbeelden.

Nieuwsgierig? Kijk even op

https://www.catharinaweb.nl/chinese-astrologie/index.htm

Mijn Chinees teken is HOND ( in de Tzolkin = Witte Hond)

Mijn Maandier is Draak

Mijn Chinese Ascendant is Aap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *