Geplaatst op Geef een reactie

Loskomen en onthechten van culturele programmeringen

Er is één waarheid waarover niemand kan debatteren, en dat is dat we fysiek sterven op een bepaald punt in de nabije toekomst, in verhouding tot de levensduur van al het andere in het universum. Het lijkt er echter op dat velen dit feit van het leven vergeten en grote hoeveelheden tijd en energie besteden aan iconen, persoonlijkheden en ideeën die geen verband houden met hun eigen dagelijkse leven en die er niet toe doen in het grote geheel van dingen.

De intense (en soms gewelddadige) passie die sportfans ervaren, evenals de onderdompeling van zichzelf in de ‘corrupte’ wereld van beroemdheden, zijn enkele manieren waarop culturen en samenlevingen onze gedachten afleiden van de dingen in het leven die er het meest toe doen.

Dingen die ons rechtstreeks beïnvloeden en een blijvende indruk op ons wezen maken. Door illusoire focuspunten in de realiteit te creëren voor de massa om hun bewustzijn in op te sluiten, wordt de cultuur en degenen die genoeg macht hebben om te dicteren of te beïnvloeden een belemmering voor iemands eigen persoonlijke zelfgroei en zelfactualisatie.

Denk aan de enorme hoeveelheden tijd die mensen besteden aan deze dingen die geen directe verbinding hebben met hun leven… al die tijd die had kunnen worden besteed aan iets constructiever of positiever in het ervaringsbestaan.

Onze cultuur is een kunstmatig gecreëerde doos waarin een schijnbaar oneindig aantal dingen bestaat die een individu proberen te verleiden enorme hoeveelheden van zijn of haar bewuste leven weg te geven door zich te concentreren op trivialiteiten of dingen die geen directe invloed hebben op zijn leven. of haar leven en zelfactualisatie.

De mensheid lijkt gevangen te zitten in haar culturele programmering. Deze programmering is zo intens en sterk dat het de meest beklemmende factor in ons leven lijkt te zijn.

Cultuur lijkt inderdaad een massa-hallucinatie te zijn. Er zijn talloze grenzen die binnen de cultuur zijn opgetrokken door groepen of individuen binnen de samenleving die (bewust of onbewust) hebben bijgedragen aan het belemmeren van elke vooruitgang die wordt geboekt in de zelfgroei, zelfactualisatie en / of zelfrealisatie van mensen.

Zaken als onder meer sportrivaliteit, kledingstijlen en verschillende soorten klassensystemen zijn slechts enkele van de grenzen die in werkelijkheid nauwelijks een nuttige plaats hadden gehad, omdat ze niet bestonden voordat we ze creëerden.

Alleen door het volledig oplossen van de grenzen kunnen we terugkeren naar een meer pure vorm van ervaringsgericht bestaan, waarbij de focus van iemands zelf lag op iemands persoonlijke groei en die van anderen. ‘Boundary dissolution’ verwijst naar deconstructie en ontbinding van grenzen die zijn gecreëerd door mensen en die bestaan zolang het ego de mensheid heeft beïnvloed.

Het doel van het oplossen van grenzen is om een eind te maken aan deze onwaarheden die de mensheid scheiden in plaats van haar te verenigen. Maatschappelijke grenzen en andere grenzen die gebaseerd zijn op de zelfzuchtige aard van het ego, kunnen de oorzaak zijn van veel van de kwalen en problemen van de samenleving.

Met een goed systeem komen goede resultaten, en de resultaten en uitkomsten van het oplossen van grenzen zijn inderdaad talrijk. Je kunt zelf proberen dit als realiteit te zien. In plaats van toe te geven aan de aspecten van culturen die niet helpen bij het verschuiven van je bewustzijn naar een hoger niveau, is het inspirerend/verbindend het idee van eenheid in je geest te cultiveren, en jezelf onder te dompelen in dingen die verenigen in plaats van verdelen.

Door de constructies die jou van anderen scheiden te onderzoeken of enige vijandigheid, haat of vijandigheid tussen jou en iemand anders te creëren en door de angst los te laten die je ervan weerhoudt deze acties te ondernemen, zul je bevrijd worden van de overheersende greep van het ego.

Wanneer je de grenzen oplost die jou verdelen en scheiden van anderen, zul je het vermogen hebben om jouw innerlijke wereld te transformeren in een wereld van sereniteit, rust en vrede. Eenheid zal niet alleen een filosofisch of utopisch concept zijn, maar een realiteit die zal worden ervaren door de totaliteit van het menselijk ras.

Dit kan de nieuwe werkelijkheid worden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat de toekomst brengt, zal het resultaat zijn van hoe we zelf als geïnvolueerd mens die sereniteit, rust en vrede doorleefd hebben.

2de boek uitgegeven bij www.boekscout.nl 2021

1ste boek uitgegeven bij www.boekscout.nl 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *