Geplaatst op Geef een reactie

Liefde is in essentie ENERGIE

Zielscreatie Mieke ©

Liefde….we hebben geleerd om liefde te verbinden met iets buiten onszelf. Menselijke liefde ontvangen door onze ouders, onze familie, onze vrienden, onze dieren, ook liefde voor de kunst, muziek, poëzie, ook liefde voor de materie, een groot mooi huis, snelle wagens, een goed gevulde bankrekening. Liefde is in essentie ENERGIE, als het goed is hebben we ook ontdekt en ervaren dat wij puur Liefde Zijn. Echter, om dit te ervaren is het soms nodig om allerlei voorwaarden om Liefde te Zijn, te ontwarren, wat aanvankelijk best verwarrend kan zijn.

Liefde wordt een vorm: in de vorm van een relatie. In die vorm hebben we ook best een heel programma leren kennen: soms nog voor je geboren werd. Als jongetje, of als meisje: het verkeerde geslacht, niet helemaal gewenst. Het prille begin werd een start van niet-onvoorwaardelijk gewenst te zijn. Nog voordat je het levenslicht zag, voelde je als baby haarfijn niet onvoorwaardelijk welkom te zijn. Het kan veranderen eenmaal je geboren werd, echter heb je de imprint in de baarmoeder ervoeren: ik ben niet welkom. Wat het begin kan worden van een levenslange strijd liefde te voelen, liefde te laten stromen.

Liefde in de vorm wordt op het aardse speelbord makkelijk een strijdbord. Twee zielen die niet kunnen ervaren dat liefde energie is en vrij-rijk mag stromen. Er komen allerlei eisen en voorwaarden aan te pas, inclusief geboden en verboden, inclusief de diepe oude wonden uit het verleden: relaties die in feite ‘leunrelaties’ zijn waar de relatie eerder een overeenkomst, een contract is van diensten die worden uitgewisseld. Tot zolang het duurt. Van zodra het spel op het speelbord uitgespeeld is, wordt de zoektocht naar de volgende speler verder gezet. Echter, als een van de beide bewust is geworden van al het voorgaande, ontstaat een diepgaande transitie naar liefde als energie, waar voorwaarden afvlakken, waar angst overwonnen wordt, waar de oude paradigma’s afbrokkelen en waar het hart voluit stroomt vanuit zelfliefde en heel Zijn.

Diegene die de reis naar heel Wording aflegt, naar binnen, ontdekt de parels die al sinds het begin lagen te wachten.

Het beeld dat we hebben gevormd over liefde is niet te vergelijken met de Liefde als de puurste Bron-energie, dat het Al Dat Is en leeft omvat.

Hoe bijzonder is het als we in de ruimte van onze energie elkaar kunnen ont-moeten en ont-sluieren in de hoogste bedoeling van wat Liefde Is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *