Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Waterman, 9 februari 2024

©creatie Mieke

De Nieuwe Maan in Waterman markeert het begin van een nieuwe cyclus. De Steenbok Nieuwe Maan-cyclus eindigt en de Waterman Nieuwe Maan-cyclus begint. In het teken Waterman zullen vriendschap, broederschap, groepsactiviteiten, sociale bezigheden, groepsprojecten, iets nieuws proberen, humanitaire inspanningen of lid worden van een groep een sterke focus zijn. Een nieuw begin met betrekking tot een of meer van deze zaken is nu mogelijk.

Dit is een tijd waarin we problemen moeten oplossen waarvoor ‘buiten de gebaande paden’ moet worden gedacht. We kijken naar de toekomst met een geheel nieuwe, positieve en hoopvolle visie, brainstormen en socialiseren regelmatig, en concentreren ons op het uitstrekken van een vriendelijke hand, het ontvangen van steun en het uiten van platonische liefde voor de mensen om ons heen. Het is een tijd om onze emoties een ‘pauze’ te geven, naarmate we meer objectiviteit en enige onthechting van vroegere trefpunten ontwikkelen. We kunnen leren hoe iets (of iemand) werkt of onszelf nieuw leven inblazen door ervaringen die nieuw of gewoon anders zijn.

Deze cyclus moedigt ons aan om mensen in onze sociale kring en in onze gemeenschap te bereiken en de waarde van onze vriendschappen en sociale netwerken te erkennen. We zouden ook kunnen inzien dat een zekere mate van onthechting en afstand nemen van onze gewoonten en gehechtheid aan het verleden ons zal helpen los te komen van destructief gedrag dat ons tegenhoudt.

Met deze krachtige Waterman-energie hebben we de kans om progressieve veranderingen in ons leven aan te brengen. Voor sommigen van ons zijn de omstandigheden zodanig dat we meer aandacht aan deze zaken moeten besteden.

Deze Nieuwe Maan botst met Uranus en brengt rebelse, impulsieve, abrupte en innovatieve energie met zich mee; we kunnen bijzonder gefocust, vastberaden en geconcentreerd zijn.

Aandachtspunt: oppassen dat we niet al te koppig of bekrompen zijn in onze focus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *