Geplaatst op Geef een reactie

Volle maan in Maagd ( Sneeuwmaan) 24-02-2024

De Volle Maan in Maagd is een tijd om te genezen. Het is een tijd om bij onze pijn en hartzeer stil te staan en onszelf compassie te schenken. Maagd is het teken van de godin. Dit archetype lijkt voor zichzelf perfect en draagt vele gaven met zich mee, maar de belangrijkste is de kracht om te genezen en te vergeven.

Maagd leert ons dat we allemaal hier zijn om op de een of andere manier onze talenten te geven. Om deze gaven te kunnen geven, moeten we ze eerst herkennen. En om ze te herkennen, moeten we eerst genezen.

Wanneer we ons afstemmen op de lagere kant van Maagd, verwachten we van onszelf dat we perfect zijn en alle antwoorden kennen. We leggen te veel macht in onze eigen handen. We hebben veel dingen onder controle, ook al hebben we niet alles onder controle. Er kunnen gebeurtenissen plaatsvinden die gewoon bij het leven horen en er is niets dat we kunnen doen of laten om ze te voorkomen.

Zo zijn er ook dingen die we niet kunnen forceren. Er is een subtiel evenwicht tussen hoeveel we bewust kunnen controleren en hoeveel we als bestemming moeten accepteren. Dit alles betekent dat er momenten zullen zijn waarop we het gevoel hebben dat we fouten hebben gemaakt, niet genoeg hebben gedaan, de verkeerde beslissing hebben genomen of onze intuïtie niet hebben vertrouwd.

Als we proberen de uitkomst van elke situatie die het leven biedt onder controle te houden, falen we ongetwijfeld af en toe. Omdat het leven niet bedoeld is om gecontroleerd te worden. Het is bedoeld om geleefd te worden. Het is niet de bedoeling om perfect te zijn of een schema te volgen dat aansluit bij onze inspanningen. Het is rommelig, chaotisch en mooi. Het laat ons onze grootste krachten zien in onze donkerste tijden, en het geeft ons onze grootste gaven op de meest onverwachte manieren.

Als we van onszelf verwachten dat we perfect zijn, leggen we onszelf onder druk om altijd alles te weten en niet om hulp te vragen. We stellen uit, worden besluiteloos en weerhouden ons van de angst om te falen. Wij verwachten van onszelf dat we overal expert in zijn en te allen tijde de regie hebben. We vergeten onze genialiteit en we dringen aan op een perfectie die nooit kan worden bereikt. In deze frequentie lijden we aan angst voor onbelangrijke fouten en gaan we onnodig over details na.

We kunnen ook het gevoel hebben dat wanneer de wereld ons waardeert of ons vertelt dat we het waard zijn, dit niet gerechtvaardigd is. We kunnen het gevoel hebben dat we geen lof of erkenning verdienen voor ons werk. Dit kan ervoor zorgen dat we geen complimenten ontvangen. We vergeten misschien ook onze successen te vieren, omdat we het gevoel hebben dat we ze niet verdienen of dat ze niet groot genoeg zijn. Zelfs als anderen ons willen vieren, staan we dat niet toe. In deze lage kant van Maagd voelen we ons een bedrieger in ons eigen leven.

Door onze onvolkomenheden te accepteren, staan we onszelf toe om in de wereld te verschijnen en voor anderen op te komen. Ja, we kunnen fouten maken en verkeerde beslissingen nemen, en het kan zijn dat we vaak falen voordat we slagen. Fouten maken deel uit van het proces en het proces is voor iedereen anders.

De Volle Maan kan emoties naar boven brengen die niet verwerkt waren toen ze voor het eerst werden gevoeld. Dit is een kans om met deze gevoelens om te gaan en te weten dat je niet perfect hoeft te zijn om geliefd te worden. Het leven hoeft niet perfect te zijn, en het allerbelangrijkste: je hoeft niet elke keer de perfecte beslissing te nemen. Je hoeft ook geen spijt te hebben van beslissingen uit het verleden of jezelf te laten lijden onder dingen die je onmogelijk had kunnen weten.

Door diepe heling, brengt de Volle Maan in Maagd ons vergeving. Vergeving is een van de moeilijkste vormen van loslaten en onthechten, vooral als we onszelf moeten vergeven. Wanneer we boosheid of wrok jegens onszelf of anderen koesteren, blokkeren we ons vermogen om helder te zien en de energie aan te trekken die we nodig hebben. Het houdt ons in een lager trillingspatroon en neemt ons vermogen weg om dankbaarheid te voelen en uit te drukken, samen met liefde en mededogen.

Terwijl je door de volle maan in Maagd reist, vraag jezelf af wat je nog mag vergeven. Moet je jezelf iets of iemand anders vergeven? Weet dat het vergeven van iemand anders niet betekent dat je deze persoon weer in je leven moet toelaten. We vergeven andere mensen voor onszelf, niet voor hen. Vergeving gaat over jou en jouw vibratie – niemand anders.

Terwijl je werkt aan het loslaten van perfectionisme, kun je stoppen met beven van woede, wrok en schuldgevoelens. De Volle Maan in Maagd herinnert ons eraan dat wanneer we in een vibratie van liefde en acceptatie van onszelf leven, we ons afstemmen op onze meest ware gaven. We kunnen de delen van onszelf erkennen die ons uniek maken en we kunnen ons oprechte aanbod aan de wereld geven.

Wat de Volle Maan in Maagd en de Zon in Vissen voor jou betekenen

Terwijl de Volle Maan in Maagd staat, staat de Zon in oppositie in Vissen. Samen vormen Maagd en Vissen een spectrum of as van energie. In het midden, waar hun energieën elkaar ontmoeten, leeft een prachtige integratie van hun hoogste trillingen. Aan beide uiteinden bevinden zich hun uitersten of schaduwen.

Elke volle maan biedt ons de mogelijkheid om schaduwwerk te doen, waarbij we achter de muren van onze bewuste geest naar onze schaduw kijken. We kunnen voelen of we resoneren met de lage frequenties van de energieën, die licht werpen op dit deel van onszelf en onbewuste patronen onthullen. Met de hulp van de Maan kunnen we naar een hogere vibratie overgaan door middel van bevrijding en vaak vergeving.

Maagd en Vissen bieden ons twee verschillende portalen naar dezelfde energie van spiritualiteit, genezing en dienstbaarheid. Terwijl Maagd vorm, orde en verfijning is, is Vissen vormloos, chaotisch en alomvattend. Waar Maagd werelds is en verbonden is met de aarde, is Vissen buitenaards en verbonden met de oneindige ruimte. Vissen ziet geen onderscheid tussen ons en een ander. Vissen leert ons dat we allemaal verbonden zijn via bewustzijn. Maagd eist echter dat we binnen de grenzen van ruimte, tijd en ons lichaam blijven. Het vraagt ons om onze energie en onze wereld te definiëren.

Vissen moedigt ons aan om niet op emoties te reageren, maar eerder de schommelingen van energie en sensaties in lichaam en geest te observeren. Vanuit deze niet-reactieve staat volgt Vissen de stroom van het universum en vertrouwt hij op elke draai en draai. Vissen geeft zich over aan het onbekende en leert ons geduldig te zijn terwijl we zien hoe ons leven zich ontvouwt.

Maagd daarentegen handelt. Maagd begrijpt de stroom van het universum, maar kiest ervoor om enige richting te geven. Maagd herinnert ons eraan dat vertrouwen en overgave belangrijk zijn, maar ook richting en begeleiding. Het universum zal reageren op deadlines en tijdslimieten als we die stellen. We hoeven niet eeuwig geduldig te blijven zitten. Maagd leert ons dat we redelijke eisen kunnen stellen. We kunnen bijvoorbeeld vragen om in de komende zes maanden een teken te zien. Onze taak wordt dan om erop te vertrouwen dat wat zich niet op onze tijdlijn ontvouwt, een kans voor een nieuwe richting kan zijn.

Terwijl de energieën van Maagd en Vissen met elkaar dansen deze Volle Maan in Maagd, worden ook hun lagere trillingen onthuld. De lage of schaduwkant van Vissen omvat escapisme, verslaving en wederzijdse afhankelijkheid. Deze omstandigheden komen voort uit het gebrek aan grenzen tussen Vissen en de buitenwereld, waardoor er te veel emoties ontstaan. Wanneer we ons afstemmen op deze kant van Vissen, worden we ons niet bewust van welke emoties van onszelf zijn en welke van iemand anders. Vervolgens zoeken we naar gedrag dat ons helpt alle gevoelens te overstemmen, zodat we ze niet hoeven te verwerken. Dit escapisme manifesteert zich in onbewust eten, binge tv-shows, drugs- en alcoholgebruik en alles wat ons helpt los te komen van de ervaring van het leven.

Een andere kant van dit escapisme is dat we verdwalen in empathie en alles zo voelen dat we het contact met onszelf verliezen. We kunnen onze gevoelens niet langer scheiden van die van iemand anders.

Terwijl je je bewustzijn naar de lagere vibraties van Vissen en Maagd in jezelf brengt, open je de deur om ze naar een hogere staat te verplaatsen. Begrijpen is de eerste stap naar bevrijding. Dit leidt tot een niet-reactief zelf dat de volledige controle heeft over zijn innerlijke en uiterlijke wereld, een persoon die zichzelf volledig liefheeft en accepteert, wetende dat hij deel uitmaakt van het uitgestrekte universum. Deze verbinding brengt eindeloze innerlijke kennis en verbeeldingskracht voort. Het herinnert ons er ook aan dat we allemaal goed genoeg zijn. Wij zijn de sterren, de zon en de maan. Alles wat we doen is in perfecte harmonie met universele energie, wat betekent dat we geen fouten kunnen maken.

Wanneer je in lijn bent met zowel Vissen als Maagd, wordt het gemakkelijk om te herkennen wat je deze wereld te bieden hebt. Je kunt jouw unieke schittering zien in de zee van sterren. Je kunt ook inzien dat jouw licht nodig is en dat het goed genoeg is voor de wereld. Het enige wat je hoeft te doen is het aan anderen te geven, en door dat te doen draag je bij aan het hogere goed van het collectief. Als je ervoor kiest je licht te dimmen omdat je vindt dat het geen erkenning waard is of omdat het op de een of andere manier frauduleus is, ontneem je het collectief.

Andere astrologische invloeden op de Volle Maan in Maagd

De Volle Maan in Maagd in februari 2024 creëert aspecten met Mercurius, Saturnus en Jupiter. De zon staat conjunct of naast Mercurius en Saturnus in Vissen, terwijl de maan tegenover deze planeten staat.

Mercurius is ook de planetaire heerser van Maagd, waardoor de energie van deze planeet zeer uitgesproken is. Mercurius is de planeet van communicatie. Het helpt ons te communiceren met onszelf en anderen. Het helpt ons ook informatie te begrijpen en te verwerken. Naast de Zon in Vissen wordt Mercurius versterkt op de Volle Maan in Maagd. De energie ervan moedigt je aan om gesprekken te voeren met je hogere zelf en enkele van de meer uitdagende vragen te stellen.

Tegenover de Volle Maan in Maagd kan Mercurius confronterend zijn. Misschien wil je de vragen die Mercurius stelt niet beantwoorden. Deze planeet kan ook herinneringen of ervaringen naar boven brengen die verwerking nodig hebben om te kunnen genezen, vergeven of onthechten. Het kan zijn dat u zelfs in gesprekken terechtkomt die intens of uitdagend aanvoelen. Deze gesprekken kunnen leiden tot een doorbraak of genezing, maar zullen ervoor zorgen dat je eerst instort of ervoor wegrent.

Vergeet niet om verbinding te maken met je ademhaling. Dit is ook een uitstekend moment om een dagboek bij te houden, zodat zowel vragen als antwoorden kunnen rijzen. Blijf nieuwsgierig naar wat er op je pad komt, in plaats van defensief of ontwijkend te zijn. Weet dat je toegang hebt tot enkele van je diepere lagen, dus communiceer met de dingen die je vaak begraaft. Weet dat je het vermogen hebt om overal doorheen te komen, zelfs bij een uitdagend gesprek.

We hebben ook Saturnus die samenwerkt met de zon en Mercurius in Vissen. Saturnus is de planeet van verantwoordelijkheid en past goed bij de Volle Maan in Maagd. Saturnus in Vissen moedigt ons aan om ons in te zetten voor onze genezing en groei. Deze transit vereist dat we mentoren, informatie en andere bronnen vinden die ons in staat stellen naar het volgende niveau van onszelf te evolueren. Het vraagt ook van ons dat we ons inzetten voor een aantal uitdagingen en ontberingen die de groei met zich meebrengt, inclusief het verlaten van onze comfortzone.

Terwijl Saturnus de Zon ontmoet, versterken jouw verplichtingen jegens jezelf deze Volle Maan in Maagd. Het is een tijd om te voelen welke grenzen je nodig hebt om jezelf, je pad en je genezing te eren. De energie van Saturnus helpt je bij het aangeven en handhaven van grenzen die je vrede en je persoonlijke missie beschermen. Omdat deze energie zich tegen de maan verzet, kunnen plaatsen waar je grenzen nodig hebt, worden verlicht. Je hebt misschien zelfs het gevoel dat het universum je op de proef stelt om te zien of je zonder schuldgevoelens aan je nee kunt blijven. Merk op dat er afleiding binnenkomt of dat er andere energie is die je aandacht afleidt van waar je hem wilt hebben. In plaats van eraan toe te geven, respecteer je je grenzen en bescherm je je energie door nee te zeggen, weg te lopen of simpelweg je aandacht te richten waar je maar wilt.

De energie van communicatie van Mercurius en toewijding van Saturnus werkt ook met de expansieve energie van Jupiter deze Volle Maan. De Volle Maan herinnert ons eraan dat genezing expansie vereist. Je moet uitbreiden en voorbij je pijn groeien. Je moet door je verleden naar je heden gaan door met jezelf te communiceren en je grenzen te respecteren.

Jupiter herinnert ons altijd aan ons potentieel. Voel wie je bent geboren en voel hoe alles wat je hebt meegemaakt deel uitmaakt van je proces om hen te worden. Voel wie je zou kunnen zijn als je jezelf zou toestaan te groeien. Wie zou je zijn als je je angst, perfectionisme en onwaardigheid zou loslaten? Breid je uit tot de persoon die je hoort te zijn door alles los te laten waardoor je het gevoel hebt dat je je bedoelingen niet waardig bent.

Merk tijdens deze Volle Maan in Maagd op waar je te veel van jezelf verwachtte. Waar had je verwacht dat je perfect zou zijn en alles zou weten? Waar ben je vergeten het leven te vertrouwen? Waar heb je te veel macht in je eigen handen gelegd en jezelf vervolgens de schuld gegeven als de dingen niet naar je zin gingen?

De Volle Maan in Maagd is het perfecte moment om jezelf in een nieuw licht te zien, een licht dat je aangeboren talenten herkent en weet dat ze voldoende zijn. Het is ook een tijd om lof te ontvangen voor je werk en te weten dat je het verdient. Je hoeft jouw leven niet te vergelijken met dat van iemand anders. Jouw leven ontvouwt zich perfect voor jou. Zelfs als je niet alles weet, weet je net genoeg om je te helpen evolueren.

Je hoeft niet perfect te zijn om deel uit te maken van het universum. Je maakt deel uit van het ritme van het leven en je bent niet voor niets geboren met een unieke reeks talenten. Je maakt deel uit van een groter geheel dat je misschien nooit ziet. Je kunt er alleen maar op vertrouwen dat het bestaat en jouw kleine steentje bijdragen om het mooi te maken. Jij bent magisch en de wereld wacht op jouw magie, ook al wordt deze onvolmaakt gepresenteerd.

Gebruik de energie van de Volle Maan in Maagd om jezelf te vergeven, vertrouw op je pad en weet dat je altijd je realiteit samen met het universum creëert. Je bepaalt een aantal van de schoten, maar je noemt ze niet allemaal. Elke fout is een les en elke ontbering een kans om je energie te ontwikkelen. Laat de behoefte los om perfect te zijn, samen met de behoefte om alle antwoorden te weten. Genees het deel van jou dat zich overmatig zorgen maakt over de toekomst, omdat je het gevoel hebt dat je de uitkomst in de hand hebt. Zoek in plaats daarvan een balans tussen actie ondernemen wanneer dat nodig is en vertrouwen op de stroom van je leven.

*Magische Volle Maan met het prachtige thema KIEMKRACHT

Richt je nu voornamelijk naar datgene wat mag groeien…

Welke zaadjes heb je geplant…welke zijn tot bloei gekomen, welke niet?

Wellicht is het nog niet de juiste tijd…

Misschien mag je die plannen even loslaten, of zelfs gewoon loslaten en je dieper inzakken naar je hart.

Bedenk je even dat niet elk zaadje dat op de aarde valt, ontkiemt…zo ook, alle plannen die we zo graag willen neerzetten.

Kijk en voel heel diep van binnen wat met jouw energie resoneert…vanuit het hart, puur vanuit het hart en vertrouw op je innerlijke leiding.

Geniet vooral van deze prachtige magische volle maan energie en wat ze ons vertelt.

Liefs, zorg goed voor jezelf, voel je liefde voor onze Grote Moeder, bedank haar om haar geduld en levenslessen én geniet van het eenvoudig mogen Zijn.

Mieke ❤

Bron: Yoga Journal

afbeeldingen rechtenvrij

afbeelding kiemkracht gratis Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *