Geplaatst op Geef een reactie

Transitie naar een veranderend bewustzijn en Zijn verloopt in cycli

Ondanks het idee dat groei en evolutie volgens een strak plan, strakke opbouw, lineair dus, hier en daar nog leeft in het materialistisch gevormd denken, vindt onze persoonlijke spirituele groei plaats in ritmes, patronen, cycli. Het leven verloopt in cycli, en in die cycli doorloopt elk levend wezen een uniek ritme, althans zo zou het mogen zijn. Echter, zien we hoe het leven van kinderen al heel lang bepaald worden door de snelheid waarin een kind moet opgroeien; sneller en beter, nog voor een kind goed en wel kan kruipen, lijkt lopen de mijlpaal te zijn. Verbaast het jou dan nog, dat er al lang voorbijgegaan wordt aan een natuurlijk bestaans-en levensritme? Vertragen….ja, ik lees het heel graag, toepassen is een ander paar mouwen.

Vertragen is stilstaan en stilstand en dat willen we toch niet…vooruitgaan is beter, stilstaan en stilstand is beangstigend, misschien…je zou wel eens wat anders kunnen voelen. Of niet? Vooruitgaan en onderzoeken welke behoeften daar zo allemaal mee te maken hebben: zoek het maar even uit. Wat betekent vooruitgaan en hoe voelt het om de ruimte te nemen stil te staan. Je blijft leven, je blijft ademen of naar adem happen, je ben er nog steeds. Hoe kun je jezelf begrijpen als je alsmaar het ritme van je levenscyclus negeert, alsmaar doordendert, alsmaar bezig moet zijn, want ja, niets doen, dat is voor luiaards, nietsnutten, zo ben je niet opgevoed, ‘gekweekt’. Sta eens stil bij dat ‘werkwoord’: gekweekt worden.

Misschien is dat een vreemd woord voor Nederlanders, in mijn omgeving hebben mensen het doorgaans over ‘ dat kind is niet goed gekweekt, mis-kweekt’. Arme ziel, je bent geboren en zonder dat je erom vraagt, krijg je dit verdict.

Het lijkt zo op een zaadje, geplant in de aarde, beloftevol om tot een heerlijke aardappel te groeien, maar de aarde is niet gevoed met goeie grond, teveel of te weinig natuurlijke middelen, en daar komt dus een mislukte patat te voorschijn. Gek dat er op die manier over mensen, kinderen, wordt gesproken. Waar haalt men het vandaan, en met welk recht eigenlijk? Wat draagt het verder bij? Niets. Het is ook dat bewustzijn dat bij velen verandert. Ik ben niet die mislukte patat. Ik ben misschien niet gevoed met de voor mijn ziel beste ingrediënten, dat kan, zeer zeker. Echter, heb ik een afspraak met mijn ziel, ik ben hier niet voor niets en het is nu de tijd om mee te bewegen in de essentie van mijn Zijn. Daar neem ik de volle verantwoordelijkheid voor.

Wanneer we een bepaald niveau van ervaring en begrip bereiken, zal het leven in een vasthoudpatroon terechtkomen naarmate we het onder de knie krijgen. Dingen zullen in een stabiel, betrouwbaar patroon vervallen. We weten wat we kunnen verwachten en hoe de zaken zullen verlopen. En omdat wij mensen gemaks- en gewoontedieren zijn, genieten we er meestal van om rond te hangen op het plateau waar de dingen vertrouwd en betrouwbaar zijn.

Je staat op het punt staat een van die grote verschuivingen binnen te gaan of je zit er al een tijdje middenin. Het is een noodzakelijk onderdeel van groei. Je gaat naar een nieuw niveau van bewustzijn en gewaar zijn. Om dit te laten gebeuren, moeten sommige van de oude manieren van leven en zijn veranderen om plaats te maken voor het nieuwe.

Het kan zijn dat je van baan of carrière verandert. Oude vrienden of relaties kunnen wegdrijven als nieuwe mensen je leven binnenkomen. Het kan zijn dat je verhuist naar een nieuw huis of dat er plotseling iets verandert in je financiën. Op energetisch niveau opent je bewustzijn voor de verborgen wonden die je met je meedraagt. Meer dan waarschijnlijk voelt je je ver buiten je comfortzone en ervaar je mogelijk zelfs een situationele depressie.

Deze verschuiving is essentieel en noodzakelijk. Blijf zo kalm als je kunt terwijl de aarde onder je voeten schudt. Je zult merken dat je behoorlijk tevreden bent met dit nieuwe bewustzijn en deze nieuwe manier van zijn, zodra deze verschuiving voltooid is. Probeer in de tussentijd open te blijven als deze veranderingen zich voordoen. Het voelt misschien niet prettig, maar je zult hier doorheen komen als een meer geëvolueerd en emotioneel uitgerijpt mens.

Kun jij het ook voelen? Het is alsof je in een vloedgolf terechtkomt: je kunt er niet tegenin zwemmen, maar je moet je hoofd boven water houden totdat het zakt en je weer water kunt trappen. Zodra deze volgende volle maan voorbij is, zullen veel van de frequentieveranderingen die in ons hebben plaatsgevonden compleet zijn en ons een geheel nieuw perspectief geven van wat mogelijk is in ons leven. Dit nieuwe bewustzijnsniveau zal, hoewel het een turbulente en moeilijke tijd is tijdens de verschuiving zelf, een enorme zegen voor ons allemaal zijn.

Wees zacht voor jezelf; gebruik mededogen en gratie in je gesprekken met jezelf en in je omgang met anderen op dit moment. Houd je gedachten positief en je vibratie hoog; je manifesteert terwijl je bezig bent, elke gedachte aan de weg. Weten wat er speelt geeft je een voordeel. Hoewel het niet kan worden bestreden of veranderd, weet je tenminste wat er gebeurt.

Veel mensen hebben deze kennis niet, of weigeren het te erkennen. Ze kunnen een negatief gevoel hebben over de manier waarop de dingen zich ontvouwen. Stuur ze gewoon liefde; ze zullen het in hun eigen tijd uitzoeken.

Raak niet verstrikt in de frustratie van anderen, omdat zij het ongemak voelen dat hun stagnatie uit hun leven wordt gerukt; ze zien dit misschien als het wegnemen van hun veiligheid, maar zullen al snel inzien dat het slechts een sleur was waarin ze comfortabel vastzaten.

Ontvang de zegeningen van de dienst met open armen; en de vruchten plukken van het nieuwe bewustzijn. Wij zijn nooit alleen. Heb vertrouwen dat dit voor het hoogste goed van iedereen is en weet dat we omringd zijn door liefde.

Als laatste die tip: vul niets in voor een ander. Breng alles wat je denkt te weten en als de waarheid vertelt door de 3 zeven van Socrates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *