Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Vissen 10 maart 2024

Er wordt gezegd dat de langste reis de reis is die we maken om van het hoofd naar het hart te komen. De reis van de Laatste Nieuwe Maan in de onstuimige Waterman naar de bestemming van de op het hart gerichte Vissen is een behoorlijke pelgrimstocht geweest, met veel wendingen onderweg. Op 10 maart komen we eindelijk aan land met onze ziel. Dit is het moment waarop we zaden kunnen zaaien in de rijken van dromen, van het onderbewustzijn, met behulp van gebed, meditatie, een veranderd bewustzijn/ Zijn.

Een Nieuwe Maan in Vissen is een bijzondere gebeurtenis, waarbij Vissen het laatste teken van de dierenriem is en dus archetypisch eindes, afsluiting, transcendentie en de uiteindelijke samensmelting met alles wat is symboliseert. Dit is het teken dat alle kleuren van de regenboog draagt, dat alle kwaliteiten van de overige tekens absorbeert en zo de Wijze Mysticus, de Godheid, de Yogi belichaamt. De hoogste uitdrukking van Vissen is de intuïtieve genezer, degene die geneest met onvoorwaardelijke liefde en eindeloos mededogen.

Toch weten we ook dat Vissen een lagere vibratie hebben. Het archetype van het slachtoffer, de verslaafde en de charlatan kan ook worden uitgedrukt in de schaduw van de mystieke vis. De keuze is, zoals altijd, aan ons welke van deze archetypen we tijdens dit magische kosmische moment willen aanroepen. De gezamenlijke aanwezigheid van Neptunus en Saturnus aan weerszijden van deze Nieuwe Maan moedigt ons aan om onze visie aan de werkelijkheid te koppelen. Verbeelden, maar ook realistisch zijn. Om samen te smelten, maar toch samen te smelten met duidelijke grenzen. Om ons open te stellen, maar om onderscheid te maken in wie en wat we openstellen. Vissen is het meest kwetsbare waterteken. Het heeft geen schild, geen pantser, zoals zijn zustertekens, Kreeft de Krab en Schorpioen de Schorpioen. Vissen hebben geen verdedigingsmechanismen, waardoor ze er vatbaar voor zijn en bijna pijnlijk gevoelig.

Denk aandachtig na over het begin dat je aan deze volgende reis van zes maanden wilt beginnen, tot aan het hoogtepunt van de Volle Maan in Vissen in de lente/herfst. Misschien is het een spirituele reis die je graag wilt verkennen, of misschien een innerlijke expeditie, waarbij je gebruik maakt van hulpmiddelen zoals plantaardige medicijnen, sjamanisme of andere diepgaande praktijken.

Maar ongeacht onze keuzes moeten we er ook voor zorgen dat de instrumenten en mensen waarmee we ons nu omringen waar en authentiek zijn. We moeten voorkomen dat we ondergedompeld raken in de dubbele thema’s bedrog en illusie. Tarotkaart 7 van Bekers geeft aan waar we verdwaald kunnen raken in fantasie, verdwaald in projectie, om later in de loop van de tijd de harde waarheden te ontdekken die Saturnus vaak met zich meebrengt.

Sextiel Uranus is een belofte van opwinding, van iets onverwachts dat binnenkort onze kant op komt. Het is een zachtaardig aspect, dat kansen aangeeft die gecreëerd of ontvangen moeten worden. Kansen die ons vragen om buiten onze comfortzone te stappen en misschien te omarmen wat we voorheen nooit hadden overwogen. Vrijheid is het uiteindelijke resultaat, het genezende wondermiddel dat wordt beloofd – nadat het werk is gedaan.

Bron Astromatrix.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *