Geplaatst op Geef een reactie

Licht en hoop

Waar hoop is, is leven. Als we hoop hebben, verschuiven we onze vibratie van het lage, plakkerige en dichte van het negatieve…. omhoog en omhoog en hoger naar de hoge vibratie van het positieve. Als we hoop hebben staan we oplossingen toe, staan we open voor wat het universum te bieden heeft. Als er hoop aanwezig is, is er altijd een uitweg uit de duisternis naar het licht.

Hoop begint als een klein vlammetje; een waakvlam in onze psyche; een licht aan het einde van de tunnel. Als we ons concentreren op ons klein sprankje hoop, zal het exponentieel groeien. We activeren de ontzagwekkende kracht van de Wet van Aantrekking wanneer we de vlammen van hoop en vertrouwen aanwakkeren, en al onze aandacht richten op het voeden van de energie ervan. Als we al onze wil op hoop concentreren, worden angst en twijfel aan de kant gezet; het laat geen ruimte voor zorgen en gooit de deuren open voor grenzeloze mogelijkheden. Hoop is de sleutel tot het vinden van vrede in de donkerste tijden.

Weet dat wat er ook met je aan de hand is, de dageraad zal komen. Hoe donker het ook is, gebruik de hoop om het licht te brengen. Als het goed gaat, wordt het nog beter. De dageraad komt om licht te werpen op elk aspect van je leven. Er is een nieuw begin dichtbij; je kunt je voorbereiden door je gedachten te voeden met dankbaarheid, hoop en vertrouwen.

In de oud-Egyptische tijd dacht men dat de zon de god Ra was, die hun schepper-god was, en dat de zon de vertegenwoordiging was van alles wat hij schiep. De zon vertegenwoordigde licht en zorgde voor groei en warmte. Ra werd beschouwd als de schepper God van alles. De zon, hoewel hij de laatste tijd een beetje een slechte reputatie krijgt wat betreft overmatige blootstelling aan onze huid en de verschillende problemen die deze kunnen veroorzaken; is essentieel voor ons bestaan. Het is belangrijk voor ons om een bepaalde hoeveelheid zonlicht te krijgen voor onze algemene gezondheid en welzijn. Als je je zich somber voelt; zoek wat direct zonlicht, het is een natuurlijke stemmingsverbeteraar!

Houd de vlammen van hoop altijd levend in je hart. Weet dat de zon jouw baken van licht is.

Soms vragen klanten me waarom het universum hen in de steek laat, waarom het universum niet ingrijpt, waarom het universum niet eerlijk is….het universum laat ons ervaren waar wij zelf nog niet verbonden zijn met wie we werkelijk Zijn. Het universum kent geen voorkeuren, heeft geen oordeel over iets of iemand.

Het universum is onze spiegel en dat kan best wel eens hard binnenkomen, vandaar de soms ontevreden, misnoegde tot boze uitlatingen. Het is menselijk, echter helpt het ons niet verder als we blijven vasthouden aan de oorzaak of de reden buiten onszelf te blijven leggen.

We krijgen allen tekentjes, als we niet ons hart of gevoel/intuïtief weten volgen. Luisteren we naar die eerste tekentjes? Vaker niet dan wel. Stel, je ontmoet iemand, want je verlangt naar liefde, een maatje. Je bent zo sterk gefocust op het resultaat: ik wil een relatie, ik wil liefde. Degene op wie jij je verlangen hebt geprojecteerd, komt de afspraken niet na, staat nog gemeld op diverse dating apps, antwoord pas na dagen of weken wachten op je berichtje. Je voelt wel dat dit contact niet goed voor je is en toch ga je door. Je hebt je gefocust op dié persoon, want hij/zij is het voor jou. Voor je het weet beland je in een neerwaartse spiraal, afhankelijkheidsgevoel, je bedenkt van alles om die persoon te overtuigen….kortom. Je weet dat deze persoon het niet zal worden en toch. Je krijgt, zeg je, het door van een gids of het universum dat het wel degelijk die persoon is. Je bedenkt allerlei excuses om de hoop vast te houden, want een gids heeft het jou verteld. Na enkele maanden blijf je erbij en heb je geduld. Ondertussen is er geen contact meer met deze persoon, en ben je te weten gekomen dat er iemand anders is bij deze persoon. Je snapt er niets meer van, hoe kan het dat je gids je dit heeft verteld, dat je allerlei tekenen kreeg van het universum. Je wordt boos, heel boos…je richt je boosheid op je gids, het universum en uiteindelijk vind je die persoon een kwal, een bedrieger, leugenaar of een bitch, een slet…..en toch, keer even terug naar de allereerste signalen die je keer op keer negeerde. Het was het verlangen, een projectie, een beeld waar je je verlangens hebt opgehangen, echter….heeft het universum je dit laten zien, ervaren en doorleven. Heb je geluisterd naar het universum van je hart, van binnenuit? Of zie je in dat je je vooral vastgeprikt had op je verlangen naar liefde op iemand die een andere weg heeft gekozen. Zonder het verhaal van de ander in te vullen of daarover te oordelen. Het gaat om hoe gemakkelijk en vaak de oorzaak buiten onszelf wordt gelegd.

Als ik niet verbonden ben met mijn innerlijk universum, dan weet ik dat het universum me dit laat ervaren, want dan krijg ik niet voor mekaar waarnaar ik verlang.

Dan weet ik; kijk liefdevol en met mededogen voor jezelf wat om aandacht, vergeving, heling, verandering vraagt. Op zich lijkt het eenvoudig te zijn, echter vraagt het ook de bereidheid om tot op de bodem eerlijk te zijn met jezelf. Ons slachtoffer voelen haakt nog aan op het slachtofferschap, een oude energie die niet voedend is voor onze groei naar daderschap, meesterschap.

Grotendeels is dit wat groeien naar onze scheppingskracht van ons vraagt. En dit zonder de ander te schaden, de ander de ruimte te ontnemen om eveneens naar eigen meesterschap te evolueren.

In die zin zijn we aardse ontdekkingsreizigers om ons te herinneren wie we werkelijk Zijn. We hoeven niet spiritueler te worden, want we Zijn spirituele BronWezens. Het gaat erom hoe we het hier voor mekaar krijgen om een compleet Mens te worden: een Wordings-weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *