Geplaatst op Geef een reactie

Bezield- bezielend creëren

Mijn drie creaties zijn uitgegeven bij de fantastische Uitgeverij Boekscout, de schilderijen en tekeningen in mijn eerste en nieuwe boek zijn prachtig verwerkt door de getalenteerde fotografe Lisa Bilterijst.

De Tzolkin dagenergie staat voor vandaag ( 1 maart) ‘Witte Wind’ centraal. De kracht van inspiratie, wat me bezielt tot uitdrukking brengen. Een herinnering wat van wezenlijk belang is en daar trouw aan te blijven.

De energie van Witte Wind is voor ieder een uitnodiging om verbinding te leggen met wat jou van binnenuit inspireert. In-Spirit- Eren is een mystieke weg naar binnen, rijpt verder uit in een weg naar buiten.

Vorige week had ik een lieve vriend uit Nederland aan de telefoon, die me met een warm enthousiasme zei: ‘Je hebt het toch maar weer eens mooi gedaan.’

Ik heb daar maar één ding op te zeggen: ‘ Iets ontstaat magisch onvoorspelbaar vanuit mijn ziel, en dat ‘iets’ laat ik ontkiemen en uitrijpen, net zoals dit is in alles wat we zien in de natuur. Toen ik nog niet kon schrijven, zong ik met hartelust, speelde ik op ‘gehoor’ op mijn melodica ‘ Strangers in the night’ van Frank Sinatra, zong ik liedjes van Adamo, al verstond ik er geen woord van, ik zong maar wat mee in onverstaanbaar Frans. Al ben ik met kennis gevormd, en houd ik heel veel van onderzoeken, diep graven, er is ook een heel kunstminnende en kunstzinnige kant, die ik in een vorig ( huidig) leven heb neergezet in mijn opleiding tot leerkracht muzische en esthetische vorming. Maar mijn Ziel liet me ook ervaren los te komen van wat voorgeprogrammeerd werd.

Lut van de velde, een vrouwelijke mystica uit Leuven deelde me doodleuk mee dat ik niet geboren ben om voorbeelden van buitenaf te volgen, maar de leiding van binnenuit, mijn Ziel te volgen. Jaren terug, heel wat jaren terug zelfs, kon ik dat toch niet echt ‘pakken’, hoewel ik ruim 30 jaar geleden een week antroposofisch schilderen heb gevolgd in Nederland. Blijkbaar was het belangrijk voor mijn groei dieper en verder in te zakken, in te dalen in mijn authentieke Kern. Ik ben niet geboren op deze Aarde om te doen wat voorbestemd lijkt te zijn vanuit een voorgeprogrammeerd script. Het zou zelfs een teken zijn van disrespect, want ik heb in dit leven slechts één leven waar ik de verantwoordelijkheid draag om te ZIJN en te Worden vanuit wat de zingeving is van dit leven.

Zeker zat daar nog de angst/onzekerheid voor afwijzing, oordeel en zelfoordeel. Ik kan sinds het uitkomen van mijn eerste boek/creatie voelen dat ik trouw ben en blijf aan de zachte leiding van mijn Ziel. Het vraagt moed en een diep respect voor wat mijn Ziel me vertelt, laat zien, laat voelen, laat ervaren om daarnaar te blijven luisteren. Het gaat niet om buiten, de buitenwereld, maar om binnen, mijn binnenwereld en als daar zielsgenoten zich in herkennen, dan is dit heel fijn. Ik ben op de wereld, ik ben geen eigenaar van wat ik creëer, dan wel via Spirit, wat zich daarin laat ontvouwen, laat ik rijpen, ontvouwen en zet ik om in wat ik niet op voorhand weet.

En in dat ‘iets’ ontstaan kleuren, verbindingen, vormen en kleuren versmelten met elkaar. Dat ‘iets’ kristalliseert zich verder uit op een natuurlijke manier in woorden.

Zo gaat dus bij mij en zo gaat dat bij iedereen die iets schept, iets creëert, heel uniek en authentiek. Laat me dit eraan toevoegen dat het niet van belang is wie het ziet of niet ziet, waardeert of niet waardeert.

Wat je schept is een uitdrukking van je ziel, omgezet in….jouw unieke creatie. Als je vanuit dit bewust Zijn deelt, dan kun je dit alles vrij-rijk omarmen.

Niets gaat verloren, want het Universum leeft, zingt en danst in mij.

Allemaal Pareltjes, ja, lieve mensen, dat Zijn wij.

Ik voel me een dankbaar Mens.

Warme liefs,

Mieke ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *