Geplaatst op Geef een reactie

Venus in Vissen

11 maart 2024 De omhelzing van de etherische ziel

Terwijl Venus overgaat naar het emotionele rijk van Vissen, ondergaat ons collectieve emotionele landschap een diepgaande transformatie. Deze verschuiving van de intellectuele onthechting van Waterman naar de meeslepende emotionele wateren van Vissen luidt een periode in die rijk is aan romantiek, zachtheid, mededogen en sympathie.

De intrede van Venus in Vissen betekent een veelbelovende tijd voor relaties, met de nadruk op het verdiepen van emotionele verbindingen en het bevorderen van een onzelfzuchtige benadering van liefde.

Tijdens deze transitie zullen gevoelens van liefde zich waarschijnlijk verdiepen, zowel sterk als altruïstisch worden, en ons hart vullen met een verlangen naar betekenis en poëtische expressie.

In Vissen wordt de invloed van Venus bijzonder krachtig, omdat deze in dit teken wordt verheven, wat een optimale afstemming betekent waarbij de kwaliteiten van zowel de planeet als het teken worden versterkt en harmonieus tot uitdrukking worden gebracht.

Deze vervoering accentueert liefde, passie en de verwezenlijking van dromen en omhult ons in een wereld waar schoonheid en emotionele diepgang worden vergroot. Ongeacht onze relatiestatus bevordert deze periode een delicaat evenwicht tussen onze individuele verlangens en de dynamiek van partnerschap.

Voor degenen met gevestigde relaties kan deze tijd een toename van passie en tederheid met zich meebrengen, waardoor samenwerking en wederzijds begrip wordt bevorderd.

De reis van Venus door Vissen wordt gekenmerkt door verschillende belangrijke interacties die onze ervaringen van liefde en verbinding verder vormgeven. Op 21 maart heeft de conjunctie van Venus met Saturnus in Vissen een ontnuchterende invloed op onze emotionele en romantische inspanningen, waardoor een contemplatieve blik wordt aangemoedigd op de verantwoordelijkheden en verplichtingen die we dragen in naam van de liefde.

Dit aspect biedt een volwassen en gedisciplineerde benadering van onze verbindingen, waardoor de banden mogelijk worden versterkt door een dieper plichtsbesef en begrip.

Terwijl Venus op 24 maart een sextiel vormt met Jupiter, wordt ons begrip opgewekt en kunnen we onze hartenergie voelen stromen, waardoor vreugde, optimisme en groei in onze relaties worden verwelkomd.

Dit harmonieuze aspect bevordert een omgeving die rijp is voor het verkennen van verlangens en dromen, waardoor onze verbindingen worden doordrenkt met vrijgevigheid en warmte. Hierna introduceert het sextiel tussen Venus en Uranus op 28 maart een element van verrassing en innovatie in ons emotionele leven, en spoort ons aan om los te komen van het alledaagse en de unieke en onconventionele aspecten van liefde en verbinding te omarmen.

Het hoogtepunt van Venus’ reis door Vissen vindt plaats op 3 april, met een conjunctie met Neptunus, waardoor liefde en spiritualiteit samenkomen in een unieke, droomachtige ervaring. Deze diepgaande afstemming nodigt ons uit om de diepten van onvoorwaardelijke liefde en empathie te verkennen, grenzen op te lossen en onze verbinding met de etherische aspecten van onze relaties te verdiepen.

Gedurende haar transit in Vissen moedigt Venus ons aan om met gratie en mededogen door de complexiteit van liefde te navigeren, en herinnert ons aan het belang van compromissen en wederzijdse steun bij het onderhouden van betekenisvolle relaties. Deze periode is een bewijs van de kracht van liefde om het gewone te overstijgen en nodigt ons uit om ons volledig en moedig met ons hartbewust Zijn bezig te houden, met de eindeloze dans van emotionele verbinding en intimiteit.

Bron: Astromatrix.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *