Geplaatst op Geef een reactie

Keuzes maken in lijn met jouw intenties

Onderscheidingsvermogen stelt je in staat keuzes te maken die in lijn zijn met je spirituele intenties. Als een fel klinkende fluit die met zuiverheid en intentie door hoge vibraties snijdt, stelt jouw onderscheidingsvermogen je in staat trouw te blijven aan je waarden en spirituele bestemming, zonder verstrikt te raken in afleiding. Als je spiritueel wilt groeien door liefde, vreugde, vrede en overvloed, dan is het nuttig om onderscheid te maken tussen keuzes met hogere en lagere vibraties.

“Het is verstandig om het hele leven te accepteren en mensen of situaties niet als goed of slecht te beoordelen. Sommige zijn prettiger dan andere en toch kan een uitdaging ons soms grote groei en kansen opleveren, wat op zijn beurt een zegen wordt. Dit betekent echter niet dat we er verstandig aan doen de keuzevrijheid op te geven. We kunnen ons onderscheidingsvermogen gebruiken om ons te laten leiden op ons pad naar de meest vreugdevolle, opbeurende en nuttige ervaringen voor de groei van je ziel.

Onderscheidingsvermogen is geen oordeel. Het maakt sommige dingen niet beter of slechter dan andere. Het is de kracht van selectie op basis van verlangen of intentie. Als we van plan zijn te groeien door vreugde en avontuur, in plaats van door angst of lijden, dan kunnen we ons onderscheidingsvermogen gebruiken om keuzes te maken die ruim en verheffend aanvoelen, in plaats van beklemmend of uitputtend.

Onderscheidingsvermogen is noodzakelijk op alle gebieden van het leven, van het fysieke tot het spirituele. Van het soort levensstijl dat we kiezen te leiden, tot de mensen met wie we tijd doorbrengen of de manieren waarop we het grootste deel van onze tijd doorbrengen, zelfs de soorten spirituele energieën die we oproepen, onderscheidende keuzes helpen ons onze realiteit vorm te geven. Een verstandig gebruik van onderscheidingsvermogen helpt ons waarheidsgetrouw, helder en accuraat te zijn in onze waarneming. Net als de felle fluit die door alle trillingen snijdt, vernietigt onderscheidingsvermogen illusies en dringt het door tot de waarheid van een zaak, tot de essentie. In werkelijkheid zijn er later geen ‘nare verrassingen’, en als die er wel zijn, kunnen we er snel mee omgaan en ze gebruiken voor groei met minimaal lijden. We kunnen vaststellen wat echt is en wat onecht is. Dit innerlijke weten informeert onze keuzes, zodat we op zoek gaan naar die mensen, plaatsen, kansen en ervaringen die zich verbonden voelen met Liefde. Hun levenspad wordt er een van grotere vreugde en welzijn.

Je onderscheidingsvermogen groeit en je bent in staat tot het grootste onderscheidingsvermogen als je naar je hart luistert en in staat bent angst en schaamte los te laten die je waarneming kunnen vertroebelen. Dit orakel is naar je toe gekomen omdat je de situatie in je leven liever vanuit je hart wilt zien dan vanuit de schijn. Wees niet bang om op je eigen visie te vertrouwen, geliefden, het zal je helpen je waarheden te leven en goed voor je eigen Ziel te zorgen.

Denk eens na over je diepste verlangens in jouw leven en schrijf er een aantal op. Enkele voorbeelden kunnen zijn: het ervaren van overvloed en voorspoed op materieel en spiritueel niveau, het ervaren van echte liefde en vriendschap, het voelen van de vrijheid om je hele Zelf te zijn, het creatief uiten van jezelf, het spiritueel groeien en het proeven van de gelukzaligheid van je goddelijke natuur.

Zeg hardop: “Ik geef mezelf nu toestemming om keuzes te maken die aansluiten bij mijn diepste bedoelingen! Ik vergeef mezelf voor elke keer dat ik geen keuzes heb gemaakt die mijn diepste bedoelingen ondersteunen. Ik vergeef anderen die mij misschien hebben tegengehouden, ook al was het niet mijn bedoeling om dat te doen, en ik kies er nu voor om kritisch te zijn in mijn keuzes, zodat ik mijn levenservaring creëer zoals ik het het liefst verlang en van plan ben. Ik roep Kuan Yin op om de heldere fluitklanken te laten doordringen, zodat elke illusie ruimte maakt om mijn waarheid te omarmen.

❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *