Geplaatst op Geef een reactie

Hoe geconditioneerde reacties werken…en waarom ‘veranderen’ zo moeilijk is.

‘Onze bewuste geest is misschien in het ‘nu’, maar onze onderbewuste lichaam en geest leeft in het ‘verleden’. Als we verwachten dat een ‘voorspelbare’ situatie in onze toekomst zal vinden omdat deze gebaseerd is op wat we in het heden hebben ‘geleerd’, dan zijn we precies als de honden van Pavlov.’

Hoe zat dit nu weer met de honden van Pavlov?

Rond 1890 bond de Russische wetenschapper zijn honden vast aan een tafel, liet en bel rinkelen en gaf de honden een gezonde maaltijd te enten. Nadat de honden enige tijd aan dezelfde stimulus waren blootgesteld, hoefde hij alleen maar de bel te laten rinkelen en de honden begonnen automatisch te kwijlen.

Dit heet dus een ‘ongecondioneerde reactie’ en het gebeurt automatisch, omdat het lichaam autonoom reageert ( autonoom zenuwstelsel). Door de aaneenschakeling van chemische reacties die binnen enkele seconden plaatsvinden, vindt er onderbewust binnen het lichaam een verandering plaats- zonder enige bewuste inspanning.’

Een ervaring of een specifiek persoon of ding, op een bepaalde tijd en plaats in het verleden, zorgt er automatisch (autonoom) voor dat we een lichamelijke reactie hebben.

Op het moment dat we dus met onze ’emotionele verslavingen’ uit ons verleden breken, zullen we niet langer teruggezogen worden naar dat automatische programma van ons vroegere zelf.

Het begint wel duidelijk te worden dat we wellicht ‘denken’ of ‘geloven’ dat we in het heden leven, maar het is heel goed mogelijk dat onze lichamen in het verleden leven.

uit ‘ Doorbreek de gewoonte jezelf te zijn’ Hoe je je oude, vertrouwde ‘zelf’ kun loslaten en een nieuw ‘zelf’ kun creëren. Met andere woorden…positief denken alleen volstaat niet…oude bedradingen resetten is een flinke klus, maar meer dan de moeite waard om uiteindelijk aan te sluiten bij het Kwantumveld, het Kwantumbewustzijn.

Door me verder te verdiepen in de kwantumfysica en hoe dit bij ons werkt, begrijp ik nog beter waarom we blijven herhalen wat we al weten en het toch maar blijven herhalen.

In die zin is het mijn intentie om cliënten in die processen te faciliteren omdat dit de weg naar innerlijk meesterschap is. Daarom werkten oude paradigma’s al lang niet meer, daarom is het enorm belangrijk om niet langer mee te stromen met wat niet meer werkt, als een laagje vernis en mensen in een afhankelijke positie te houden. Het doel is dat ieder hiermee aan de slag kan gaan, zodat ‘ik’ overbodig word en alles en iedereen verder mag stromen naar eigen meesterschap.

Je wordt je eigen coach, je eigen goeroe, je eigen meester, en als we dit verder kunnen aanreiken, zoals me dit ook al vrij lang geleden aangereikt werd, dan creëren we een krachtig veld van bezielde onafhankelijk en toch in verbondenheid gedragen relaties.

Dat is mijn belangrijkste drijfveer. Zo ook is ontstaan wederom nieuwe mogelijkheden in dit Kwantumveld, omdat ik me nog krachtiger realiseer dat het samenwerken met mensen op dit level en met dit bewustzijn een bijdrage levert voor groei en evolutie.

In mijn wereld is geen ruimte en geen plaats meer voor alles wat minder is dan dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *