Geplaatst op Geef een reactie

Wat je zoekt, is op zoek naar jou

©Mieke Encaustic At

‘In het streven en het zoeken naar een hoger bewustzijn buiten onszelf haal ik graag de wijze woorden van Rumi aan: ‘Wat je zoekt is op zoek naar jou.’

Wat we buiten onszelf zoeken, geeft niet de vervulling die we hopen te vinden.

Daarom is het voor velen enorm moeilijk om te accepteren dat de eenheid en het gevoel van compleet ZIJN bij onszelf begint.

In relaties kan dit aanleiding geven tot een relatiebreuk. Het idee van niet heel of compleet te zijn zonder de ander is een script dat zich keer op keer herhaalt.

Patronen die ontstaan zijn door conditionering, opvoeding en socialisatie, staan haaks op wat liefde in haar hoogste bedoeling is.

Het is een ‘geloofssysteem’ dat gebaseerd is op angst.

Het Watermantijdperk of Aquarius laat ons op diepgaande manieren ervaren dat oude beperkende patronen een enorme transitie ondergaan. Vanuit zelfliefde en emotionele uitrijping wordt een basis gelegd voor inspirerende liefdevolle relaties, vriendschappen en contacten. We worden ‘sparringspartners’ voor elkaar. Gelijkwaardigheid en samenwerking zijn de kernwaarden voor de nieuwe tijd waarin strijd, concurrentie, jaloezie mag losgelaten worden.

Dit vraagt voor de komende jaren het opschonen van alle diepe pijnen die we ooit hebben ervaren. In de astrologie is dit Cheiron: de gewonde healer. Daarin zit precies het evolueren van het lijden aan het leven, naar het leven leiden vanuit de oorspronkelijke bedoeling.

We kunnen bewuste keuzes maken door te erkennen dat wij krachtige scheppers zijn van ons leven. De keuze om te scheppen vanuit een drama-script is de gekende weg en is een reflectie van het massabewustzijn.

Scheppen vanuit het oorspronkelijke potentieel dat iedereen bij geboorte heeft meegekregen is de nieuwe uitdaging.

Het is een heel bijzondere tijd, waarin NIETS meer het oude zal zijn en dat kan heel wat emoties en gevoelens teweegbrengen.

De andere kant van de werkelijkheid is dat iedereen kansen krijgt om te onderzoeken waar de diepste verlangens en passies wachten om gemanifesteerd te worden;

Niets gebeurt toevallig, alles vindt plaats met een reden, een hoger plan!

Dat het duidelijker zal worden, de puzzelstukjes in elkaar zullen vallen, is het vertrouwen waard. Het is een tijd waarin het Hoger Hartsbewustzijn geactiveerd kan worden.

fragment uit mijn eerste boek-creatie ‘Herinner wie je werkelijk bent. Een bewuste weg naar je nieuwe leven.’ Uitgegeven bij www.boekscout.nl 2020

Kan kunst zijn

©creatie Mieke Acryl Pouring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *