Geplaatst op Geef een reactie

Ceres Retrograde in Steenbok 15 mei tot 26 augustus 2024

Veerkrachtige wortels

Terwijl Ceres, de verzorgende en overvloedige asteroïde, zijn hemelse reis voortzet, pauzeert hij zijn retrograde beweging in Steenbok, wat een tijd aankondigt voor diepe introspectie. Dit kosmische fenomeen nodigt ons uit om de verborgen kamers van onze psyche te verkennen en ons te verdiepen in de psychologische betekenis van Ceres’ retrograde. Deze doorgang door Steenbok zet ons ertoe aan na te denken over onze innerlijke fundamenten, de structuren die we hebben opgebouwd rond ons emotionele onderhoud opnieuw te beoordelen en ons opnieuw te verbinden met ons vermogen tot zelfverzorging.

In deze introspectieve reis worden we uitgenodigd om de sluimerende zaden van eigenwaarde en veerkracht op te graven, en de transformerende kracht binnen ons emotionele landschap te omarmen. Terwijl het verzorgende archetype op zijn schreden terugkeert, worden we eraan herinnerd onze eigen behoeften te respecteren, zelfzorg te cultiveren en de wortels van ons wezen te verzorgen. Door dit proces kunnen we een diep gevoel van zelfvoorziening aan het licht brengen, waardoor we kunnen uitgroeien tot individuen die niet alleen onszelf maar ook de wereld om ons heen voeden. Dit hemelse aanbod van Ceres retrograde in Steenbok nodigt ons uit om te groeien, te bloeien en de verzorgende essentie binnenin te herontdekken.

De passage van Ceres door Steenbok herinnert ons er ook aan om onze emotionele behoeften op een praktische manier te benaderen. Deze geaarde energie moedigt ons aan om evenwichtige routines en gezonde grenzen vast te stellen, waardoor stabiliteit in ons dagelijks leven wordt bevorderd.

In deze tijd van reflectie kunnen we evalueren hoe ons emotionele en fysieke welzijn met elkaar verbonden zijn, en gebieden identificeren waar we ondersteunende gewoonten kunnen implementeren. Door verzorgende energie te combineren met de gedisciplineerde aard van Steenbok, kunnen we een stevige basis voor groei creëren en ervoor zorgen dat onze interne en externe werelden in harmonie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *