Geplaatst op Geef een reactie

Zomerzonnewende 20 juni 2024

De zomerzonnewende markeert het officiële begin van de astronomische zomer en de langste dag van het jaar. Het vindt plaats wanneer een van de polen van de aarde in de meest extreme hoek naar de zon is gekanteld, en vanwege de kanteling van de aarde gebeurt dit twee keer per jaar.

De spirituele betekenis van de zomerzonnewende gaat over het herkennen en omarmen van je innerlijke licht. Zodra de zon zijn hoogtepunt bereikt, heb je het potentieel om helder te schijnen. Terwijl je deze heilige tijd viert, bedenk dan dat je een weerspiegeling bent van het goddelijke licht.

De Zomerzonnewende, of het nu de winter- of zomerzonnewende is, wordt vaak gezien als een krachtige tijd voor spirituele groei en transformatie. Met de kracht van de Draak worden we empowerd om de veranderingen met moed en kracht aan te gaan. We gaan door een poort naar binnen, waar we geïnitieerd worden, ons Hart -en Zonnevlechtchakra geactiveerd worden. Licht en kracht worden in balans gebracht.

Dit speelt zich af in hoe we ervoor kiezen om onze energie en bewustzijn te gebruiken, en hoe we ervoor kiezen om te navigeren door Energie-uitputting, Karmische relaties en Krachtdynamiek. En dan heb je soms een energiek gevoel, of het gevoel gehad dat je geen idee hebt hoe je je energiek kunt loskoppelen van een relatie of relatieproblemen kunt oplossen. Dit komt door een open hoop van ‘haken en webben’ in je Krachtcentrum. Wanneer je Krachtcentrum helder en gerevitaliseerd is, kun je in je Levenskracht voorzien van energie en deze energie naar je Hart brengen.

Dit helpt je om helderheid te creëren in situaties die uitputten, die je verwarren of waarin jij je verstrikt voelt zitten. Het helpt je om verbinding te maken met die situaties die je uiteindelijk met mededogen en vergeving vanuit je Hart loslaat. Je kunt met de Draken en Drakenkracht werken om angsten en onbalans te zuiveren, projecties van anderen bij hen te laten ( en te onderzoeken waar langs jouw kant het projectiemechanisme aanwezig is).

  • Wedergeboorte en vernieuwing: De zonnewende wordt gezien als een symbool van wedergeboorte en vernieuwing. Nu de dagen na de winterzonnewende weer langer worden, is het een herinnering dat zelfs in de donkerste tijden het licht zal terugkeren. Dit is een krachtige metafoor voor hoop en veerkracht. Portaal naar een nieuw begin
  • Op energetisch niveau is de zonnewende een portaal dat ons van duisternis, stagnatie en het einde zoals we dat kennen naar een helder nieuw begin brengt. Het markeert de hoop die gevonden kan worden wanneer alles hopeloos lijkt. Het geeft ons een frisse start en een reden om hoop en vertrouwen te hebben wanneer dat er blijkbaar niet is.
  • Toegenomen manifestatiekracht: De tijd rond de zonnewende biedt het diepgaande geschenk van uitgebreide toegang tot hogere niveaus van Bronbewustzijn en kristalhelder licht. Met deze versterkte energie rond de zonnewende worden je manifestatiekrachten en potentieel voor spirituele groei aanzienlijk vergroot.
  • Viering van de Zon: De Zomerzonnewende eert de zon, het licht dat licht op aarde brengt. Het is een viering van de terugkeer naar het licht, en herinnert ons aan het licht in ieder van ons en ons volledige potentieel1.
  • Reflectie: De Zomerzonnewende gaat over je relatie met jezelf. Het is een tijd voor innerlijke reflectie, terugkijken op eerdere acties en met mededogen vooruitkijken1.
  • Toost op de Natuur: De Zomerzonnewende luidt een nieuw seizoen in dat helemaal draait om de schoonheid die de natuur te bieden heeft. Het is een tijd om alles te vieren wat onze planeet ons heeft gegeven.
  • Oogstdoelen voor de winterzonnewende: het is een tijd van voltooiing in het Wiel van het Jaar. Denk na over het werk dat je het afgelopen jaar hebt gedaan, vooral sinds de winterzonnewende, een tijd om intenties te stellen.
  • Vruchtbaarheid en sensualiteit: veel tradities over de hele wereld vieren de zomerzonnewende als een speciale dag voor vruchtbaarheid, sensualiteit en de overvloed van de oogst.

Het jaar 2024 is het Jaar van de Houten Draak in de Chinese dierenriem. De draak neemt een belangrijke plaats in binnen de Chinese cultuur als een gunstig en buitengewoon wezen, ongeëvenaard in talent en uitmuntendheid.

Transformatie en groei: De houten draak symboliseert transformatie, groei en balans. Dit jaar belooft persoonlijke transformatie en verlichting, gevormd door de levendige geest van de Draak en de zorgzame aard van Hout.

Het nastreven van doelen: Hout staat voor de lente en symboliseert de wens om doelen na te streven en te bereiken. Het belichaamt ook de menselijke geest, met kansen voor groei door falen en frustratie.

Macht en adel: De draak symboliseert macht, adel, eer, geluk en succes. Het is een jaar dat naar verwachting kansen, veranderingen en uitdagingen met zich meebrengt.

Moed en Volharding: Draken zijn doorgaans enthousiast en zelfverzekerd. Ze zijn niet bang voor uitdagingen en bereid om risico’s te nemen1. Intelligentie: Draken worden verondersteld duizenden jaren te leven en gedurende hun lange leven enorme hoeveelheden kennis en ervaring op te doen.

Juni 2024 wordt gezien als een belangrijke tijd voor Draken, die een periode van diepgaande transformatie symboliseert. Je bevindt je misschien op de rand van belangrijke veranderingen in je leven , of het nu gaat om je carrière, persoonlijke relaties of innerlijke spirituele reis. Omarm deze veranderingen; ze zijn opstapjes naar grotere vervulling!

Drakenenergie heeft een diepe spirituele betekenis en wordt geassocieerd met transformatie, wijsheid en kracht. Wijsheid: Draken worden verondersteld duizenden jaren te leven en gedurende hun lange leven enorme hoeveelheden kennis en ervaring op te bouwen.

Transformatie: De energie van de draak kan ons helpen stagnerende energie en emotionele blokkades los te laten, waardoor het pad vrijkomt voor spirituele groei en transformatie.

Kracht: Draken worden vaak gezien als een spirituele gids of bondgenoot, die oude wijsheid bezitten en dienen als een bewaker en beschermer.

Verantwoordelijkheid: Draak leert je verantwoordelijkheid voor je ziel en hoe je een leven van eer kunt leiden

Heling : Drakenenergie verbindt zich met die van helende en krachtstenen, evenals het voorouderrijk.

Intuïtie en spiritueel bewustzijn: Werken met drakenenergie kan ook onze intuïtie en spiritueel bewustzijn, waardoor we toegang krijgen tot hogere niveaus van bewustzijn en inzicht.

Omarm je hoogste scheppingskracht, verbonden met je vrouwelijke en mannelijke energie. Vier het Leven, vier de veranderingen, voel je dankbaar om wat er is geweest, je hebt ervaren en doorleefd. Alles heeft bijgedragen tot waar je nu bent en waar je nu bent, wees daar dan ook ten volle.

Liefs, Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *