Geplaatst op Geef een reactie

Volle Maan in Steenbok 22 juni 2024

De Volle Maan in Steenbok op 22 juni is de eerste van twee. Er is er nog een over een maand, op 21 juli. Dit is een zeldzame kosmische gebeurtenis, ondanks het feit dat deze Volle Maan zich ook ontvouwt op de Zonnewende – een zeldzame, magische tijd van manifestatie en krachtig symbolisch (https://miekecoigne.com/…/12/zomerzonnewende-20-juni-2024/)

Terugkijkend op het begin van het jaar, is deze volle maan een uitnodiging om te herzien wat er is geïnitieerd met de Nieuwe Maan in Steenbok, met name op het materiële vlak van beroep, doelen et cetera. Wat komt er nu tot bloei? Welke beslissingen moeten er worden genomen? Wat kunnen we loslaten, wetend dat we de meest verantwoordelijke, gestructureerde route hebben genomen die mogelijk is? Wetend dat we ons uiterste best hebben gedaan en het beste van onszelf hebben gegeven?

Volle Manen zijn een gouden kans om te behouden wat heeft gewerkt en te laten wat niet heeft gewerkt. De collectieve sfeer kan enigszins pessimistisch zijn, tenzij we ervoor kiezen om een ​​houding van gefundeerd realisme aan te nemen. Het is nu noodzakelijk om te accepteren wat niet tot het beoogde resultaat heeft gewerkt en tegelijkertijd al onze (vele) prestaties tot nu toe te vieren.

Tegenover de Maan staan ​​de Zon, Venus en Mercurius, allemaal in Kreeft. We kunnen onszelf afvragen wat voor ons precies veiligheid inhoudt. Waarover zouden we besluiteloos kunnen zijn, niet vertrouwend op onze instincten of de duwtjes van onze intuïtie, maar in plaats daarvan alleen de koude, harde realiteit waarnemen?

Er is niet slechts één kant aan dit kosmische verhaal. Er zijn lagen. Er is een balans tussen de behoefte om de klus te klaren – wat die klus ook mag zijn – terwijl we nog steeds de grootste aandacht besteden aan waar ons hart naar verlangt: erbij horen, veiligheid, familie, thuis, verzorging. Onze wortels hebben wat liefdevolle zorg nodig. We zijn de wereld in geweest, we hebben de draken gedood, de doelen bereikt en succes gevonden. We stralen, maar tegen welke prijs? Waar zouden we de berichten van diep van binnen kunnen negeren? Er is nu een kloof tussen hoofd en hart. Vaak is de langste reis die we kunnen maken om die kloof te overbruggen.

Met dit in gedachten, maak de keuze om aandachtig te luisteren. Om evenveel voldoening te vinden in uiterlijk en innerlijk succes. Want om groot te worden, moeten onze wortels diep gaan. Een vraag om nu over na te denken, zou kunnen zijn wat we hebben moeten opofferen om een ​​bepaald doel te bereiken. Hebben we passie opgeofferd voor zekerheid? Liefde voor veiligheid? Zijn we vastgelopen in ons hoofd en hebben we de wijsheid van ons hart genegeerd? Of zijn we verwikkeld geraakt in subjectieve ervaringen, waarbij we de harde feiten van een situatie hebben vermeden?

Deze kwesties en meer kunnen aan het licht komen. Familiepatronen kunnen worden onthuld. Workaholic-neigingen komen naar boven. Zoals altijd is er een kosmisch aanbod om anders te handelen en zo te groeien. Om ons bewust te worden van wat ons wordt weerspiegeld, via onze professionele of persoonlijke omstandigheden. Saturnus, de heerser van deze volle maan, doorkruist nog steeds Vissen zonder aspecten met een andere planeet. De karmische les die we hieruit kunnen trekken, is dat we de zachtheid in onze kracht blijven vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *