Geplaatst op Geef een reactie

De waarheid, niets dan de waarheid

Uitgegeven in 2021 bij Boekscout.nl ( tweede boek)

Is het niet vaak zo dat we sneller datgene zien wat niet klopt met het beeld dat we ons hebben gevormd, vanuit onze waarheid, of nog sterker vanuit het idee dat dit dé waarheid zou zijn?

Wat is werkelijk onze waarheid en kunnen we de ander ook laten Zijn in diens waarheid?

Is datgene wat we denken wat we als diep-voelend- mens echt denken? Heb je ooit al de vraag gesteld in een gesprek vanwaar iemands gedachten, overtuigingen vandaan komen en als antwoord gekregen: ‘Omdat ik het gelezen heb, omdat mijn vriend me dat verteld heeft, omdat ik denk dat het zo is want het staat overal geschreven of het wordt door een bekend persoon verteld, omdat ‘iedereen’ dat zegt of beweert’.

De uitdaging is onderzoeken, waarnemen, vragen stellen en niets zomaar aan te nemen. Klopt iets voor jou, dan is dat jouw waarheid, klopt hetzelfde niet voor de ander, dan is dat prima. Hierover elkaars waarneming delen, zonder elkaar te willen overtuigen, creëert inspirerende contacten en vriendschappen. Verrassend ontstaan vaak nieuwe inzichten, waardoor eerdere inzichten of waarheden veranderen.

Herken je ook wel eens dat je heel graag vasthoudt aan eigen waarheid, omwille van het vasthouden, omwille van de angst dat de waarheid wel eens 180° anders zou kunnen zijn? Terwijl je inner-rijke weten je iets anders laat zien en voelen?

Is het mogelijk om in het midden van ieders waarheid een weg te zoeken naar een open veld waarin alle waarheden kunnen bijdragen tot vernieuwde waarheden of inzichten?

Hoe inspirerend zou dàt niet zijn, in plaats van de strijd aan te gaan, te willen bewijzen wie gelijk of ongelijk zou hebben?

In mijn eerste boek, dat je via mijn website of boekscout.nl kunt aanschaffen, is dit één van de thema’s. We kunnen het zoveel lichter, luchthartiger en liefdevoller hebben met onszelf en met elkaar, als we maar bereid zijn het toeterende ego-stemmetje wat zachter te maken. Laat de zorg om het ego los, het is er en het helpt ons om in de aardse wereld

Eigenlijk is het heel gemakkelijk door te erkennen dat iedereen hier op Aarde een reiziger is, het leven één grote ontdekkingsreis is. Je mag het jezelf gunnen jouw ontdekkingsreis op jouw manier af te leggen, nieuwsgierig, leergierig, met plezier en vreugde. De hindernissen hoeven we niet zelf op te zoeken, die krijgen we er gratis bij. En ook die hindernissen dienen ons om bewuster te worden dat wij de grootste scheppers, creators zijn van ons leven.

Laat ons dat herinneren en elkaar een warm hart onder de riem steken. We hebben elkaar HART nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *