Geplaatst op Geef een reactie

Mercurius in Leeuw 2 juli 2024

Stralende geest(drift)

Als Mercurius op 2 juli Leeuw binnengaat, belichaamt het een geweldige plaatsing die geschikt is voor leiders. De gepassioneerde communicatiestijl van Leeuw straalt warmte, waardigheid en autoriteit uit. Mercurius in Leeuw, die de koesterende wateren van Kreeft verlaat, kanaliseert de beschermende en trotse energieën van een vaderfiguur. Deze energie is mannelijk en actief en inspireert ons om het podium te betreden en een breed publiek aan te spreken. (zie algemeen blog voor de maand Juli 2024)

Leeuw regeert het hart, terwijl Mercurius de geest regeert en een harmonieuze fusie van deze vitale centra creëert. We hebben de mogelijkheid om onze ware emoties met overtuiging en doelgericht te uiten. Elk teken heeft echter zijn schaduwkant en Mercurius in Leeuw kan de neiging hebben om gesprekken te domineren. Het is gemakkelijk om egoïstisch te worden en te geloven dat ons standpunt het enige is dat belangrijk is. In deze periode is het cruciaal om aandachtig te luisteren en te onthouden dat anderen ook een stem verdienen.

Een andere uitdaging van Mercurius in Leeuw is de neiging om een ​​nogal rigide, halsstarrige mening te hebben. Als iemand het niet met ons eens is, kunnen we onze stem verheffen, net als het gebrul van een leeuw, maar niet op een constructieve manier. Laten we af en toe het volume verlagen en aandachtig luisteren naar ons hart en de waarde van de ideeën van anderen. Bovendien bezit Mercurius in Leeuw een vleugje diva-achtige kwaliteiten en een neiging tot drama, wat vermakelijk kan zijn. Een vleugje flair toevoegen aan onze manier om ons uit te drukken, kan levendigheid brengen in gesprekken, dus laten we niet te veel weglopen. Degenen die bezig zijn met lesgeven, presenteren, zingen of acteren, kunnen gedijen tijdens deze periode van Mercurius in Leeuw.

Op 3 juli zal Mercurius op 1 graad Leeuw oppositie hebben met Pluto op 1 graad Waterman, wat intense en transformerende communicatiedynamiek met zich meebrengt. Deze oppositie kan verborgen waarheden en machtsstrijd onthullen, en ons aansporen om diepgewortelde problemen onder ogen te zien en op te lossen. Op 8 juli zal Mercurius op 10 graden Leeuw een harmonieuze driehoek vormen met de Ware Knoop op 10 graden Ram, wat ons aanmoedigt om onze communicatie af te stemmen op ons ware pad en bestemming. Dit aspect ondersteunt vooruitdenken en moedige zelfexpressie.

Later, op 18 juli, zal Mercurius op 23 graden Leeuw een driehoek vormen met Cheiron op 23 graden Ram, wat een helende kans biedt door open en oprechte gesprekken. Deze driehoek stelt ons in staat om wonden aan te pakken en oplossingen te vinden door begrip en empathie. Tot slot zal Mercurius op 26 graden Leeuw op 21 juli een vierkant vormen met Uranus op 26 graden Stier, wat mogelijk plotselinge en onverwachte veranderingen in communicatie en denkpatronen met zich meebrengt. Dit vierkant kan onze vaste ideeën uitdagen en innovatief denken en aanpassingsvermogen stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *