Geplaatst op Geef een reactie

Neptunus Retrograde in VissenJuli 2024 Ontvouwende diepten binnen2 juli- 7 december

De komende vijf maanden wordt Neptunus, de planeet van dromen, intuïtie en illusie, retrograde in Vissen, beginnend op de kritieke 29e graad op 2 juli en doorlopend tot 7 december. Deze periode nodigt ons uit om diep in ons onderbewustzijn te duiken en de lagen van mist en mysterie te ontrafelen die Neptunus vaak over ons leven werpt.

Neptunus ging Vissen binnen, zijn thuisteken, en bracht een tijdperk van verhoogd spiritueel bewustzijn, artistieke inspiratie en emotionele gevoeligheid met zich mee. Neptunus vervaagt echter ook grenzen, moedigt escapisme aan en kan leiden tot verwarring en bedrog. Terwijl Neptunus retrograde is, worden we opgeroepen om deze aspecten rechtstreeks onder ogen te zien.

Tijdens deze retrograde worden de thema’s van ontbinding, overgave en reflectie prominent. Het is een tijd om onze dromen en aspiraties te herzien en de realiteit van illusie te onderscheiden. Dit is een kans om de lagen van fantasie af te pellen en de waarheden onder ogen te zien die we hebben vermeden. Het is een periode om aan te pakken waar we misschien te idealistisch zijn geweest of waar we ons oordeel hebben laten vertroebelen door wensdenken.

De retrograde van Neptunus op de 29e graad van Vissen, de laatste graad van de dierenriem, voegt een extra laag intensiteit toe. Deze kritieke graad wordt vaak geassocieerd met culminatie en karmische afsluiting. Het suggereert dat we het einde bereiken van een belangrijke spirituele of emotionele cyclus. De lessen van Neptunus in Vissen komen tot een hoogtepunt en sporen ons aan om te integreren wat we hebben geleerd over mededogen, empathie en het collectieve onderbewustzijn.

Dit is ook een tijd om alle vormen van escapisme aan te pakken die ons hebben tegengehouden. Of het nu gaat om middelengebruik, fantasie of vermijdingsgedrag, Neptunus retrograde werpt een licht op waar we onszelf in de realiteit moeten aarden. Het vraagt ​​ons om gezondere manieren te vinden om met de uitdagingen van het leven om te gaan en om spirituele praktijken te cultiveren die onze groei ondersteunen in plaats van belemmeren.

Op 19 augustus, als Jupiter vierkant staat met Neptunus, vindt er een belangrijke astrologische gebeurtenis plaats die zowel uitdagingen als kansen met zich meebrengt. Jupiter, de planeet van groei, expansie en optimisme, botst met Neptunus, de planeet van dromen, illusies en spiritualiteit. Dit vierkant kan de spanning tussen onze hoogste idealen en de praktische realiteit waarmee we worden geconfronteerd, versterken. Enerzijds kan het een gevoel van grenzeloos optimisme en een verlangen om onze dromen met hartstocht na te jagen creëren. Anderzijds kan het leiden tot overdaad, desillusie en een neiging om de realiteit te ontvluchten wanneer we worden geconfronteerd met uitdagingen.

Dit aspect kan de gebieden in ons leven benadrukken waar we te idealistisch zijn geweest of waar onze verwachtingen onrealistisch waren. Het spoort ons aan om een ​​balans te vinden tussen onze aspiraties en wat praktisch haalbaar is. Gedurende deze tijd is het belangrijk om met beide benen op de grond te blijven en ons af te vragen of onze doelen geworteld zijn in de realiteit of dat ze slechts fantasieën zijn. Het vierkant tussen Jupiter en Neptunus kan ook momenten van diepgaand spiritueel inzicht brengen, wat ons aanmoedigt om ons begrip te vergroten en onze verbinding met het goddelijke te verdiepen. Het waarschuwt echter ook tegen blind geloof en moedigt onderscheidingsvermogen aan in onze spirituele zoektochten.

Terwijl Neptunus retrograde is, neem deze tijd om na te denken over je spirituele reis, artistieke inspanningen en emotionele gezondheid. Sta jezelf toe om de illusies op te lossen die je visie hebben vertroebeld en omarm de helderheid die voortkomt uit het onder ogen zien van je innerlijke waarheden. Deze retrograde periode is een uitnodiging om te helen, te groeien en opnieuw verbinding te maken met je diepste zelf, wat je voorbereidt op het volgende hoofdstuk van je spirituele evolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *