Geplaatst op Geef een reactie

Contact met overledenen

Je kan een dierbare overledene voelen door fijne herinneringen voor de geest te halen. Hoe zag je dierbare eruit, hoe was zijn/haar stem, hoe bewoog hij/zij, hoe rook hij/zij? Geuren roepen meestal sterke herinneringen op; aftershave, parfum, de geur van een baby, sigaren (mijn papa), bloemengeur enz. Wat je voelde toen je samen was, voel ook de emoties die hij/zij had. Stuur je geliefde dierbare liefde en luister naar de boodschap die hij/zij misschien voor je heeft.

Je kan ook nog op een andere manier contact maken door naar een rustige plek in de natuur te gaan, aan je dierbare te denken met wie je verbinding wilt leggen en met hem/haar te praten. Op die manier breng je zijn/haar Essentie terug. Het is eenvoudig en makkelijk en het kan ook intens zijn.

Wanneer je aan een dierbare overledene denkt, is het alsof je de telefoon neemt en het nummer draait. Je doet een telefoontje waarin je enkel liefdevolle gedachten uit.

Soms gebruiken dierbaren onze gedachten om ons te laten weten dat ze in de buurt zijn en ons begroeten. Zelf initieer ik nooit contact met overleden dierbaren. Als het contact, op welke manier dan ook, ontstaat, dan weet en voel ik dat mijn dierbaren me iets laten zien op een verrassende manier.

Een gebed is een krachtige en mooie manier om verbinding te maken, ook een kaarsje branden of contact maken met de eeuwige liefde van de Essentie is een heel sereen gebeuren. Bidden dat je dierbaren blijven groeien in licht en liefde.

Onze dierbaren maken op veel manieren duidelijk dat ze met ons willen communiceren. Toen ik vorige week een ganse week mijn consulten in de tuin deed, zag ik elke dag dezelfde witte vlinder en ik wist meteen dat mijn papa’s energie ronddwarrelde. Ik hoorde in mijn gedachten dat hij zich bevrijd en vrij voelde. In zijn aardse leven was mijn vadertje een man die heel graag vrij wou zijn door op reis te gaan, andere culturen en mensen te leren kennen. Hij zei vaak: ‘Leef je eigen leven en laat je nooit vastzetten door iemand‘. Ik snapte heel goed wat hij bedoelde. Mijn vadertje manifesteerde zich na zijn overgaan heel duidelijk als een witte prachtige vlinder. Voor nu voel ik zijn aanwezigheid minder en minder en weet dat zijn ziel verder is gegroeid. Ik kan er enkel maar blij om zijn. De herinneringen blijven hier aards, echter evolueert een Ziel na het overlijden. En ze hebben wel wat anders te doen dan zich -tig keer dagelijks te laten horen. Soms voelen mensen zich verdrietig, echter, wij mensen houden vanuit beperkte inzichten in hoe zielen zich verder losmaken van de aardse realiteit en verder evolueren. Je herinneringen koesteren is helpend echter aanvaarden dat dierbare overledenen verder stromen naar een nieuwe frequentie is een zegen voor dierbaren. Houd hen niet vast aan de aarde, omdat je je dierbare mist, weet dat het Leven in de vorm die we kennen verandert, maar het Leven als Ziel oneindig is.

Dierbaren kunnen zich manifesteren via vele natuurverschijnselen, geuren, gevoelens, gedachten, geluiden. Sommigen vinden het manipuleren van elektriciteit gemakkelijk en niet zo verwonderlijk, omdat elektriciteit een vorm van energie is.

Mensen vragen me wel eens dat ze lichten hebben zien flikkeren of aan- en uitgaan zonder dat er iemand aanwezig is in de kamer.

Ik herinner me de dag dat ik met mijn jongste dochter bij onze huisarts zat te wachten. Die dag zat zijn wachtkamer bomvol en op een bepaald moment keken we allebei naar de klok in de wachtkamer.

De wijzers van klok begonnen in een onwezenlijk tempo vooruit te lopen. We keken allebei met een verbaasde blik naar elkaar. Ik wist dat dit geen toeval kon zijn. Ik vertelde aan mijn huisarts wat we hadden gezien maar hij deed het af als ‘toeval’ en wel ‘vreemd’.

De klok stond uiteindelijk terug op het exacte uur.

Dit gebeuren liet me niet los, dus ik ging me na thuiskomst afzonderen en stelde me open om de betekenis van deze wel vreemde gebeurtenis te begrijpen. Mijn dierbaar overleden gynaecoloog kwam door en de krachtige liefdevolle boodschap die ik hoorde was heel gevat: ‘Je hebt geen tijd meer te verliezen’. De tranen stroomden over mijn wangen, want hij was na een laatste operatie dezelfde nacht overleden, op 36-jarige leeftijd. Het is een heel bijzonder en ingrijpend verhaal dat ik na zijn overgaan via een verpleegkundige afscheid kon nemen van hem, want het afscheid was voor familie en vrienden in bescheiden kring.

Op het moment dat ik hem liefdevol een kus gaf op zijn reeds koud-voelend voorhoofd, zag ik in zijn rechteroog een traan over zijn gelaat glijden. Niemand begreep mijn rouwproces, want we hebben nooit maar een woord geuit over gevoelens die enkel onze ziel kende. En hoe dit verhaal verbonden was met de zwangerschap van mijn zoon. Een verhaal dat ik misschien nog wel eens schrijf, bij wijze van: er is meer tussen hemel en aarde, je kunt er niet met je logische denken en verstand bij.

Ik weet dat hij het druk heeft aan gene zijde met het werk dat hij op aarde met hart en ziel met zoveel liefde deed voor het ongeboren leven. De liefde die voor je iemand kan voelen overstijgt verliefdheid of fysieke aantrekkingskracht. Een zielsverbinding overstijgt, zo was dat in ons geval, dit alles.

Misschien is het wel om die reden dat ik heel intens leef en mijn kostbare tijd op aarde niet moet verspillen aan dingen die me afhouden van mijn levensmissie, zodat ik op een dag naar mijn thuisbasis kan terugkeren. Pretentieloos bedoeld, echter ook dat is een heel diep weten.

Elke geest behoudt aan gene zijde zijn eigen unieke energie- ‘ vingerafdruk ‘, zijn persoonlijkheid.

Wanneer dierbaren doorkomen herkennen we hen nog steeds als hoe we hen gekend hebben op aarde.

Kinderen hebben een pure energie en staan er meer voor open om de Essentie van onze overleden dierbaren te voelen. Luisteren naar wat een kind ziet en doorkrijgt mag je ernstig nemen.

Soms zijn deze prachtige zielen heldere kanalen die ons helpen boodschappen te horen van overledenen. De boodschappen zijn heel puur, heel zuiver.

Ook via dromen kunnen dierbaren met ons communiceren. Tijdens onze dromen werkt onze bewuste geest niet meer en staan we open voor boodschappen uit gene zijde.

Liefde is de essentie en dooft nooit uit en onze dierbaren doen hun best om ons in geestelijke vorm te laten weten dat ze van ons houden.

Er is geen oordeel aan gene zijde, de verhalen dat dierbaren boos zijn, ons gedrag afkeuren, het niet eens zijn met onze keuzes kloppen in mijn gevoel en ervaringen niet. Aan gene zijde wordt alles anders net omdat er slechts liefde en licht is.

Wij leven op aarde. Er worden in deze zin vaak nog vanuit het aards niveau en aardse denken dingen verteld, net om gevangen te blijven in oordelen, om ergens het gelijk te halen, anderen te manipuleren via het aanpraten van schuldgevoelens. Heel jammer is dit, maar wellicht is dit ook weer leren door te ervaren. Een ervaringsreis.

De dood, het overlijden– over het lijden heengaan- is een overgang van de ene sfeer in de aardse vorm, naar de andere sfeer en in die andere sfeer zijn nog veel meer sferen.

We kunnen altijd verbinding maken met degenen van wie we houden; van geest tot geest, van Essentie tot Essentie,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *