Geplaatst op Geef een reactie

Verbinding met je Innerlijke Zelf

Als je naar een bepaald radiostation wilt luisteren, stem je je radio af op dat station en stem je af op een bepaalde frequentie. Hetzelfde als je een bepaald programma op tv wilt bekijken. Het is de frequentie waarop je afstemt die bepaalt wat je hoort en wat je ziet.

Onze hersenen werken op vrijwel dezelfde manier, behalve dat we maar twee stations hebben waarop we kunnen afstemmen – het egostation en het innerlijk (hogere) zelfstation.

Het egostation is het station dat zijn oorsprong vindt in de geprogrammeerde geest, die al onze beperkende overtuigingen bevat die onze angsten creëren. Het egostation is ons gewonde zelf, ons on-echte zelf – het beschermde zelf dat we leerden te zijn toen we opgroeiden en manieren moesten vinden om controle te krijgen over het vinden van liefde, het vermijden van pijn en het veilig voelen. Ons door het ego gewonde zelf is een gesloten circuit – het werkt op oude informatie die we hebben verkregen toen we opgroeiden, informatie die niet langer relevant of zelfs waar is. Het staat niet open voor nieuwe informatie. Het staat niet open voor de waarheid.

Het hogere zelfstation is het station dat gebruik maakt van de onbeperkte informatie uit het universum – informatie die buiten de geprogrammeerde geest ligt. Het hogere zelf maakt gebruik van de bron van waarheid die altijd hier is om ons te leiden in ons hoogste goed.

Hoe stem je je frequentie af op je hogere zelfstation?
We hebben allemaal een ‘wijzerplaat’ gekregen die ons ofwel afstemt op de lage frequentie van ons egostation, of op de hoge frequentie van ons hogere zelfstation. Deze wijzerplaat is onze INTENTIE.

Het proces van innerlijke binding leert dat we slechts twee intenties hebben om uit te kiezen:

De intentie om liefde te krijgen en pijn te vermijden met een of andere vorm van controlerend gedrag.
De intentie om te leren over zelfliefde en van anderen te houden.
De intentie om controle te hebben over het krijgen van liefde en het vermijden van pijn verlaagt onze frequentie en houdt ons vast in onze beperkte geest – onze ego-geest. Wanneer we deze intentie kiezen, zitten we vast aan het denken van de gedachten – de leugens – en het nemen van de liefdeloze acties, die angst, depressie, schuldgevoelens, schaamte, stress, woede, jaloezie, wrok, enzovoort veroorzaken. De egofrequentie is de frequentie van slachtofferschap. We kiezen (onbewust) deze frequentie wanneer we de intentie kiezen om controle te hebben over het krijgen van liefde en het vermijden van pijn.

Op elk moment kunnen we van gedachten veranderen en de intentie kiezen om te leren – over wat in ons hoogste goed en het hoogste van allemaal is. We kunnen ervoor kiezen om meer te weten te komen over onze ego-geest dan erin vast te blijven zitten. Op het moment dat we de intentie kiezen om over waarheid en liefde te leren, verhogen we onze frequentie en zijn we in staat om toegang te krijgen tot het hogere zelfstation. Dit is alsof we uit de beperkingen van onze ‘personal computer’ stappen en naar het internet gaan – maar dan beter. Hoewel sommige informatie op internet waar is en andere niet, is alle informatie die we van het hogere zelfstation ontvangen waar – het komt van de Bron van waarheid.

Het enige dat ons ervan weerhoudt om voor het hogere zelf te kiezen, is onze verslaving aan controle.
De ego-geest wil controle over onze gevoelens, over de gevoelens en acties van anderen, en over de uitkomst van dingen, situaties enzovoort. Wanneer je verlangen naar controle groter is dan je verlangen om liefdevol voor jezelf en anderen te zijn, en groter dan je verlangen om in waarheid te leven, blijf je vastzitten in het egostation, dus een lage frequentie.

Het egostation vertelt ons dat we controle kunnen hebben over dingen waar we eigenlijk geen controle over hebben – het idee dat we controle hebben over anderen en resultaten kan enkel maar plaatsvinden als de ander het toestaat ( slachtofferschap) en via manipulatie en indoctrinatie. Hoewel we met verschillende verslavingen enige controle over onze gevoelens kunnen hebben, leidt dit alleen maar tot meer ongelukkig zijn. Onze gevoelens zijn een innerlijk begeleidingssysteem dat ons laat weten wanneer we op het goede spoor zitten of niet op het goede spoor zijn in ons denken en gedrag, dus het onderdrukken ervan met verslavingen leidt alleen maar tot meer pijn.

Je zult grote vreugde ontdekken wanneer je Inner Bonding* beoefent, de intentie kiest om te leren om van jezelf en anderen te houden en toegang te krijgen tot de ongelooflijke informatie die van jou is wanneer je bent afgestemd op je hogere zelfstation.

In een volgend blog lees je meer over Inner Bonding/ Innerlijke Verbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *