Geplaatst op Geef een reactie

Spirituele betekenis van de (Volle) Jachtmaan in het teken Ram- 9 oktober 2022

Daar tegenover staat de zon in het teken Weegschaal. Je kunt je door het spanningsveld tussen deze twee tekens emotioneler voelen en/of sneller aangeraakt. Ram wil vooruit en erop afgaan, Weegschaal wikt en weegt, de verbinding met de twee energieën creëert balans in het actie ondernemen, stappen zetten. Indalen en uitrijpen, met andere woorden. Transformatieprocessen leiden steeds verder naar de transmutatiefase waardoor het creatie en co-creatieproces verder gestalte krijgt, uitgelijnd op jouw unieke Zelf/Zijn.

De spirituele betekenis van deze is van Angelsaksische oorsprong en is gericht op intern werk en zelfreflectie. We beginnen nu aan de donkere helft van het jaar; accepteer en verwelkom de duisternis met open armen en geest.

Neem even de tijd om terug te kijken in de geschiedenis naar je voorouders en de lessen die ze je kunnen leren. Vóór het industrialisme concentreerden mensen zich op het oogsten en voorbereiden op de komst van de winter. Als je dat niet deed, betekende dat dat je je eigen dood of sterfelijkheid onder ogen moest zien.

Je kunt de magische energie nu in de lucht voelen terwijl we richting Samhain gaan, en de sluier dunner wordt. Dit vergroot je vermogen om te communiceren met je voorouders of dierbaren. Het is een kans voor spirituele groei, het stellen van doelen, dankbaarheid en het vinden van manieren om te vertragen en te genieten van het herfstseizoen.

De heiligheid van de maan is verbonden met de basisritmes van het leven en het universum. Een wijdverbreid fenomeen, dat in verschillende tijdperken en culturen voorkomt, heeft maanaanbidding een rijke symboliek en mythologie voortgebracht.

De maan wordt gezien in termen van het ritmische leven van de kosmos en wordt verondersteld alle vitale veranderingen te beheersen. Het cyclische proces van verdwijning en verschijning van de maan is de basis van de wijdverbreide associatie van de maan met het land van de doden, de plaats waarnaar zielen opstijgen na de dood, en de kracht van wedergeboorte.

Veel namen voor de volle maan zijn cultureel gebaseerd en worden niet willekeurig gegeven. De volle maan voor oktober wordt meestal de oogst- of jagersmaan genoemd.

De spirituele betekenis van deze maan kan een krachtige tijd zijn voor magie en rituelen, evenals een mooie tijd van innerlijke groei en reflectie. Hier zijn enkele overeenkomsten en intenties om jou op weg te helpen!

– Wat weet je over jouw voorouders, erfgoed en stamboom? Waar zou je meer over willen leren?

– Maak een mini-bucketlist en vermeld hoe je oktober, Samhain/ Halloween (29 oktober) wilt vieren.

– Welke lessen denk je dat je voorouders zouden willen dat je geleerd hebt?

– Wat waren enkele “zaden” die je afgelopen lente en zomer hebt geplant? Hoe heb je ze de afgelopen maanden geholpen om te groeien? Kun je de vruchten plukken van wat je hebt gezaaid? Wat had je anders kunnen doen? Hoe kun je het volgend jaar beter doen?

– Stel je voor dat je in de laatste fase van je leven zit. Welke herinneringen hoop je te hebben? Welke waarden en verhalen hoop je dat er over jou wordt verteld als je er niet meer bent?

Hoe te vieren en rituele ideeën voor de Jachtmaan:

De Jachtmaan symboliseert een tijd van overgang, waarzeggerij en balans. Om je op weg te helpen, volgen hier enkele spirituele overeenkomsten en intenties om de volle maan van oktober te vieren!

Bereid je voor op de winter / Yule ( winter zonnewende, op of rond 21 december)

Dit is niet alleen een prachtig seizoen om onze oogst voor de komende winterdagen te bewaren, maar het kan ook een fantastische tijd zijn om lekker onderuit te kruipen en aan een aantal doe-het-zelf-projecten te werken. Er zijn veel manieren waarop je dit kunt doen.

Inblikken en het bewaren van voedsel zijn heerlijke manieren om verbinding te maken en na te bootsen wat onze voorouders in pre-geïndustrialiseerde tijden zouden hebben beoefend. Je kunt je ook voorbereiden de winter zonnewende , door voorwerpen met de hand te maken om weg te geven als cadeau of als decoratie.

Probeer vanille-extract te maken om aan vrienden, familie en buren te geven. Je kunt ook een extract maken door de kruiden uit je tuin te gebruiken (munt, citroenmelisse…) of ze drogen en weggeven als thee! Begin met het maken van zelfgemaakte zeep of kaarsen. Je kunt dekens, mutsen, sokken, truien, enz. breien. Alles wat je nu kunt voorbereiden, zal wat meer ontspanning en plezier toevoegen zodra december aanbreekt.

Dit is het seizoen voor diep intern werk, en het bijhouden van een dagboek. Wees niet bang om in dat duisternis- en schaduwwerk te kijken om erachter te komen wie je werkelijk bent!

Geen oordeel! wees net zo lief voor jezelf als een geliefde! Er is zoveel geluk en magie te vinden in duisternis en somberheid.

Omarm het seizoen

Als de sluier dunner wordt, neem dan even de tijd om na te denken over de natuurlijke cyclus van het leven. Observeer hoe de natuur elk seizoen aan de buitenkant sterft om te rusten en zich voor te bereiden op het licht en de groei van de volgende lente.

Enkele inspirerende ideeën om het oktoberseizoen te omarmen! Voel wat goed voor je voelt uiteraard.

– Bezoek een plaatselijke begraafplaats. Breng verse bloemen om te plaatsen op graven waarmee je een band hebt of die misschien een beetje liefde nodig hebben. Lees elke grafsteen en stel je voor wie ze waren en waar ze om gaven in het leven.

Omdat de sluier dunner wordt naarmate we dichter bij Samhain of Halloween komen, vergroot dit de kans om de onaardse wezens of wezens uit de Andere Wereld te spotten!

– Het oogstseizoen van oktober is traditioneel ook een tijd voor beschermingsmagie. Je zult zien dat dit geworteld is in de geschiedenis van pompoen- en raapgravures om het huis en de mensen te beschermen tegen sinistere of boze geesten. Teken of ontwerp je pompoenen met tekens, bind runen, symbolen of spirituele betekenissen waar je naar op zoek bent, zoals heilige geometrie of het pentagram.

Je kunt ook meer tijd besteden aan het onderzoeken van spirituele paden of onderwerpen waar je meer over wilt weten, zoals de betekenis van kaarskleuren, magische elementen of soorten heksen. Begin hier als je een beginnende heks bent.

Omarm alles in oktober: versieringen, alles met pompoenkruiden, knusse dekens, vreugdevuren of waar je hart en geest ook mee verbonden zijn! Veel plezier, wees vrij van oordeel en vier dit prachtige seizoen.

Diepe Meditatie

Oktober is een heerlijk seizoen om onder de maan te mediteren. Overdag is het nog steeds warm, maar ‘s avonds fris. Leg een picknickkleed in je tuin en geef je helemaal over in jouw meditatieve Zen Zijn.

Je kunt ook wat ontspannende muziek spelen om je geest tot rust te brengen of je favoriete hertz-frequenties om je te helpen afstemmen op je doelen en intenties. Je kunt ook proberen een aantal positieve affirmatieliedjes te spelen om te helpen bij manifestatie. Je kunt dit doen op een balkon, terras of zelfs gewoon naast een raam zitten en genieten van het maanlicht.

Eer en maak contact met jouw voorouders

Blader door oude fotoalbums en vind manieren om familiefoto’s weer te geven of vast te leggen. Maak contact met plaatsen zoals om meer diepgaande informatie over de geschiedenis van uw familie te ontdekken.

Heb je iets dat aan jou is doorgegeven dat je kunt toevoegen aan jouw huishoudinrichting, heilige ruimte of op je altaar plaatsen? Praat met de ouderlingen van jouw familie om verhalen te horen en meer te weten te komen over jouw erfgoed. Bedenk hoe jij kunt aansluiten bij tradities die jouw voorouders hebben gevierd.

Geniet van deze heerlijke reis naar binnen en buiten. Het is nog steeds jouw reis; doorleef die op jouw manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *