Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan 25 oktober 2022

De nieuwe maan van 25 oktober is de eerste zonsverduistering sinds de lente – en deze aan Halloween grenzende maansverduistering zal waarschijnlijk de thema’s van de maansverduistering in Schorpioen die op 15 mei plaatsvond opnieuw activeren. Dit is dus een Schorpioen Nieuwe Zonsverduistering. Elke keer dat de Maan in Schorpioen staat, kunnen we verwachten dat intense emoties naar de oppervlakte borrelen. Wanneer het echter een zonsverduistering is, neemt die spanning een meer dan levensgrote omvang aan. Verwacht dat alle emoties die gedurende deze tijd worden opgewekt, krachtig zullen zijn – en noodzakelijk voor verwerking om onszelf voor te bereiden op deze volgende fase.

Denk terug aan wat er op dat moment in je leven gebeurde voor aanwijzingen over wat deze aanstaande zonsverduistering kan katalyseren. Het kan je een voorproefje geven van wat voor soort gebeurtenissen of doorlopende verhaallijnen zich in je leven kunnen voordoen tijdens het grote eclipsmoment van oktober, wat je dus zal helpen je voor te bereiden.

Tijdens de zonsverduistering zullen de zon en de maan worden omhuld met liefdesplaneet Venus in een perfect conjunctie-aspect, en alle drie de hemellichamen zullen zich precies op 2º van Schorpioen in de dierenriem bevinden.

Venus is de planetaire heerser van onze waarden, relaties, luxe en meer – dus verwacht dat deze thema’s op een belangrijke manier naar voren zullen komen. De krachtdynamiek verschuift nu en de verlangens van je hart kunnen een geheel vernieuwde toon aannemen.

Het is een tijd om geheimen en veronderstellingen op te graven uit het diepste van je persoonlijke waardensystemen, en mogelijk ook een bladzijde in relaties om te slaan.

Deze maanuitlijning activeert ook de zuidknoop van het lot , die zich momenteel in Schorpioen bevindt – en die knoopverbinding is precies wat een zonsverduistering onderscheidt van een gewone nieuwe maan. Terwijl zonsverduisteringen worden geassocieerd met een snel begin en plotselinge kansen, heeft de op het verleden gerichte zuidknoop ook het vermogen om dingen uit ons leven te filteren die ons niet langer dienen.

De spirituele betekenis van deze zonsverduistering herinnert ons eraan dat een einde en een nieuw begin hand in hand gaan. Het plotselinge einde van een destructieve relatie kan bijvoorbeeld tegelijkertijd ruimte scheppen voor een relatie die meer voldoening schenkt.

Hoe te werken met de energie van de Nieuwe Maan Zonsverduistering van oktober

Hoewel nieuwe manen meestal worden beschouwd als een gunstige tijd voor maanmagie en rituelen voor het zetten van intenties, vormt de krachtige onvoorspelbaarheid van een zonsverduistering een uitzondering op de regel – en dat is de reden waarom manifesteren tijdens het eclipsseizoen niet wordt aanbevolen.

Richt je in plaats daarvan op het in contact komen met je spirituele kant om je te helpen de mogelijke wendingen van de effecten van te doorstaan. De mystieke en intuïtieve energie van het Schorpioenseizoen is perfect om onze innerlijke heksen op te roepen. Hartgerichte kristalmeditatie, het bijhouden van je dagboek bij kaarslicht om je gevoelens te verwerken en jezelf te verbinden met de aarde. Deze eclips valt ook slechts een paar dagen voor Halloween, in lijn met de viering van Samhain – ook bekend als het nieuwe jaar van de heksen – dus het kan ook leuk zijn om de introspectieve energie van de eclips te gebruiken voor een Halloween-ritueel met een seizoensthema.

Om echt contact te maken met de spirituele betekenis van de nieuwe maan-zonsverduistering van oktober, is het belangrijk bereid zijn de waarheid in je hart onder ogen te zien en eerlijk te worden met jezelf en anderen.

Dit is een tijd waarin giftige patronen in partnerschappen of samenwerkingsverbanden plotseling kunnen worden onderbroken en stoppen , of je kunt in het reine komen met een aantal verborgen gevoelens of nieuw ontwikkelde verlangens die je pad veranderen – dus blijf aanwezig bij je emoties en wees eerlijk tegen jezelf, zelfs als het ongemakkelijk is of beangstigend.

Hoe dan ook, het eclipsseizoen vereist dat we naar ons hart luisteren en vertrouwen op het mysterieuze plan van het universum, dus sta open voor de verrassingen en kansen van het leven. Uiteindelijk, hoewel verduisteringen destabiliserend kunnen aanvoelen, zal de transformerende dierenriemenergie van Schorpioen ons helpen om het oog van deze eclipsstorm met gratie, vertrouwen en een gevoel van persoonlijke empowerment onder ogen te zien.

Voor deze gelegenheid deel ik mijn Haiku van vandaag met een fragment uit ‘Suite bergamasque’ van Claude Debussy: ‘Claire de lune’ in 432 Hz, de frequentie van het hart. Mijn eerste liefde als kind was muziek, ik ben opgeleid tot muziekleerkracht, pianiste, enkele jaren dwarsfluit gespeeld, toneelschool gevolgd, Nederlands, Gedrags-en Cultuurwetenschappen gegeven in het Onderwijs en volwassenonderwijs en vele andere sectoren, verweven met een levenslange verbinding in het spirituele werk. Esthetische vorming draagt bij als voeding van de Ziel, dus deel ik voor vandaag wat mijn ziel diep weet te raken.

Haiku 20-10-2022

Lieflijk kalm maanlicht

dromerige sfeer

nostalgisch melancholisch

extatisch impressionant

Claire de lune poëzie

verwoorde klanken

verbonden zielen

Debussy en Verlaine

Ontroeren mijn hart.

❤ ©Mieke

Claude Debussy – Clair de Lune (432hz) – YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *