Geplaatst op Geef een reactie

Saturnus uit de retrograde

Tijd om verder te gaan met een beslissing en het verleden achter je te laten…

Saturnus beëindigt zijn jaarlijkse retrograde periode op 22-23 oktober (afhankelijk van in welk deel van de wereld je je bevindt) en staat direct op 18°35′ Waterman (antiscion 11°25′ Schorpioen). Dit is de derde planeet die deze maand direct gaat na Mercurius en Pluto.

Laten we een beetje samenvatten over wat Saturnus in Waterman zou kunnen betekenen

“In Waterman gaat Saturnus meer over vooruitkijken om te zien hoe structuren kunnen worden herbouwd met behulp van nieuwe technieken om het oude en bekende te verbeteren. Saturnus in Waterman verlangt nog steeds naar succes en erkenning, maar de behoefte aan goedkeuring van anderen is minder uitgesproken en niet zozeer de alles-of-niets-plaatsing van de Steenbok.

Saturnus hier zou echter moeite kunnen hebben met het openen en uitbreiden van grenzen. Deze nieuwe energie is een meer verontschuldigende versie van de Saturnische eisen, zeggen dat sorry makkelijker komt en deel uitmaakt van het pakket.

Nu Saturnus het sociale en humanitaire teken Waterman passeert, zouden we meer tolerantie kunnen zien voor datgene wat anders is, accepterend dat ‘goed en correct’ in verschillende formaten kan komen en dezelfde resultaten kan opleveren.

Een deel van deze houding is te wijten aan het feit dat Saturnus in de sociale Waterman een aangeboren angst voor eenzaamheid kan hebben en in plaats van een ‘alles voor mij’-houding in te nemen, zich zou kunnen manifesteren door genereus aan anderen te geven om zich een deel van de groep te voelen. Concepten en ideeën zullen belangrijker zijn dan het feitelijke en het materiële, er zal een nieuwe orde van ‘orde’ ontstaan ​​en zich op een geheel andere manier ontwikkelen dan de reeds bekende en vertrouwde manieren.

Er kunnen nieuwe regels worden gemaakt voor het welzijn van het collectief in plaats van voor het welzijn van een klein deel van de samenleving.

Er zal veel meer gebruik worden gemaakt van technologieën in alle facetten van ons leven, waardoor bepaalde aspecten van het dagelijks leven gemakkelijker worden, maar persoonlijke vrijheid wordt onderworpen aan strengere controles in naam van collectieve veiligheid.

We zouden heel goed op de rand van een nieuw collectief bewustzijn van onze wereld kunnen staan ​​en we zouden kunnen ontdekken dat deze huidige ‘oude en bekende’ structuur niet langer past in onze nieuwe richting, aangezien een nieuw bewustzijn van altruïsme het egoïstische vervangt. structuren die al zo lang bestaan.

Enorme maatschappelijke veranderingen staan ​​voor de deur als we de moed hebben om ze te grijpen, te triggeren en op te volgen.

Tijdens deze retrograde heb je inderdaad de gelegenheid gehad om opnieuw te onderhandelen over eerdere activiteiten of verplichtingen die een bron van frustratie voor je waren. De kans hebben gehad om losse eindjes aan elkaar te knopen en onvoltooide taken af ​​te ronden in de zaken van het huis waarin het doorgaat, en misschien ook ‘neen’ hebben gezegd tegen anderen als dit een duidelijke ‘ja’ voor jou betekende!

EVEN DIT:

Saturnus retrograde is een pauze is voor verantwoordelijkheid, er is een verstoring in wat idealiter wordt verwacht in het ontwikkelingsproces, met een gevoel van onvolledigheid.

Dit is zeker niet de beste periode geweest om nieuwe inspanningen te beginnen die tijd en lange inzet vergen, maar nu verandert dit allemaal terwijl de planeet langzaam op zijn normale snelheid komt.

Het is een oud astrologisch gezegde dat als je voor Saturnus in je horoscoop zorgt, de rest van je horoscoop voor zichzelf zal zorgen. Dit betekent dat als je de lessen van Saturnus begrijpt – zijn teken, zijn huisplaatsing en het huis dat hij regeert, je de basis zult hebben voor het begrijpen van je hele geboortehoroscoop. Er wordt ook aangenomen dat Saturnus-transities met de jaren ‘gemakkelijker te hanteren’ worden.

Het Sabiaanse symbool voor 19° Waterman: “Een bosbrand wordt gedempt door het gebruik van water, chemicaliën en pure spierkracht. Geeft de vaardigheid en moed aan die nodig zijn om het destructieve potentieel van onzorgvuldigheid van karmische ‘bezoeken’ onder controle te brengen.’

Voor de antiscion bij 12° Schorpioen: ‘Een officieel ambassadebal.’ Een teken van groepsbewustzijn, zoals het bloeit op het hoogste niveau in culturele uitwisselingen tussen vertegenwoordigers van de elite van de heersende klasse.

‘Je moet verandering verwelkomen als de regel, maar niet als je heerser.’

Reflectie: wat heb jij ervaren tijdens Saturnus retrograde en wat heb je in het ervaren-waargenomen in het speelveld van diverse actoren? hoe ga je zelf om met jouw ervaringen en vooral wat zijn de zaadjes die jij wilt planten vanuit jouw individuele Scheppingskracht als uniek en authentiek Mens en co-creëren als Medecreator van het Nieuwe Paradigma. Herinner je dat de transitie in onszelf de krachtigste veranderingen creëert naar de Nieuwe Wereld van samenwerking, gelijkwaardigheid, complementair, inspirerend, innovatief gedragen vanuit een hoger Hartsbewust Zijn. Watermantijdperkwaarden vanuit dienstbaarheid voor Al-Wat- Is.

Liefs

Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *