Geplaatst op Geef een reactie

Mars retrograde in Tweelingen 30 oktober – 12 januari 2023

Mars is de planeet die onze drijfkrachten regeert en hoe we gaan voor wat we willen en verlangen, om die reden is Mars retrograde een tijd dat de oorlogsplaneet stopt met acteren en manipulatieve tactieken gebruikt om situaties te beheersen. Laat je niet manipuleren maar doe het zelf evenmin. Ga voor een absolute openheid en transparantie. Neem niets voor minder meer aan. Durf het aan het woord te nemen bij alles wat je voelt en ervaart. Dit is trouwens mijn enorme ‘levensles’ : mijn Noordelijke Maansknoop staat in het derde huis en dat gaat over transparantie, eerlijkheid, rechtvaardigheid, communicatie en durven te spreken.

Omdat deze retrograde van Mars zich in Tweelingen bevindt, is het gemakkelijk in te schatten dat we te maken zullen hebben met communicatiestoringen.

Verborgen woede die zich van binnen heeft opgebouwd, zal naar de oppervlakte komen en kan resulteren in een harde ‘tongriem’. De resultaten kunnen leiden tot grote problemen en argumenten die niet gemakkelijk te herstellen zijn. Daarom is het tijdens deze transitie het beste om na te denken voordat je voor jezelf opkomt en een dagboek bij te houden van wat je zou willen dat je zou kunnen zeggen – en evalueer dan je bevindingen om te beslissen over de juiste manier om je gevoelens kenbaar te maken.

Belangrijkste retrograde-aspecten van Mars in 2022

19 november: Mars retrograde zal een vierkant vormen met Neptunus in Vissen, wat het voor ons moeilijk zal maken om vooruit te komen. Deze kosmische botsing escaleert angsten en fobieën die in onszelf sluimerden. Het resultaat kan ervoor zorgen dat we ons vast en onzeker voelen. De keerzijde is dat we ons aangetrokken voelen tot mysterieuze mensen en situaties waarin we onze onderzoeksvaardigheden gebruiken. Angst zal echter een extreem effect hebben op onze emotionele aard en later meer problemen veroorzaken.

28 november: Mars retrograde zal een driehoek vormen met Saturnus in Waterman, een stabiliserende energie toevoegend en ons structuur gevend. Funderingen zullen sterker lijken, ook al is het tijdelijk. Toezeggingen zijn nu mogelijk, ook al kunnen er grote veranderingen in de voorwaarden zijn zodra Mars direct draait. Pas op voor machtsstrijd met degenen die een gezaghebbende rol hebben en ons willen controleren.

Als je in de war bent over een belangrijke persoon of situatie, kan een diepte reading duidelijkheid geven. Een diepte reading kun je aanvragen op mijn website www.miekecoigne.com

Mars retrograde in Tweeling en effecten

Deze retrograde zal het meest intens zijn voor de veranderlijke tekens: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen (vooral Tweelingen). Dit zou een tijd van verandering moeten zijn, maar de retrograde zal fobieën blootleggen die ervoor zorgen dat deze tekenen langzamer gaan en geen actie ondernemen.

Deze retrograde zal het meest gunstig zijn voor de vaste tekens: Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Het geeft hen de kans om hun financiële plannen en doelen opnieuw te evalueren.

Deze retrograde is het gemakkelijkst voor de hoofdtekens: Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok. Het is hun kans om te genezen en persoonlijke problemen op te lossen. Makkelijk betekent niet noodzakelijk wat deze tekens achterover leunen maar ergens vanuit het voorwerk dat ze al gedaan hebben een breder beeld hebben over situaties. Het is en blijft bodem-werk.

Je horoscoop voor 2022 bevat essentiële informatie over hoe je de krachten van Mars kunt benutten!

Mars Retrograde 2022 Horoscopen en krijtlijnen

Ram

Je geest kan een miljoen mijl per minuut rennen. Helaas kun je niet alle taken op je nemen die je wilde omdat je je op andere ideeën en inspanningen concentreert. Probeer, voordat je doorgaat met het volgende project, eerst je gedachten af ​​te ronden over het project waaraan je werkt. Vervolgens kun je het project waaraan je werkt volledig voltooien zonder de druk te hebben om twee of meer projecten tegelijk te doen. Verlaat het schip niet voordat je klaar bent met waar je aan begonnen bent.

Stier

Je bent een liefhebber van de fijnere dingen in het leven en je kun nooit zonder. Het voorbehoud is dat je bankrekening niet veel van de luxe goederen kan betalen waar je dorst naar hebt. In plaats van je creditcard tot het uiterste te drijven, kunt je een budget plannen dat voor jou werkt om ervoor te zorgen dat je niet te veel uitgeeft. Op die manier kom je niet in een financiële crisis en heb je geld om uit te geven aan dingen die je echt nodig hebt (zoals eten en onderdak) in plaats van toegeeflijke snuisterijen die duur zijn.

Tweeling

Nu Mars retrograde verbinding maakt met je zon, kun je merken dat je meer driftbuien en emotionele inzinkingen hebt dan normaal. Je hebt niet de energie, wil of kracht om ruzie te maken en kiest ervoor om je emoties te internaliseren, wat nooit goed klikt als het gaat om iemand die net zo communicatief is als jij. Vind gezondere manieren om je opgekropte emoties los te laten. Misschien helpt een yoga- of kickboksles om alle opgekropte energie en woorden die je op dit moment niet kunt uiten, op te ruimen.

Kreeft

Simpel gezegd, dit is een tijd van grote besluiteloosheid. Keuzes maken over de richting van je leven zal buitengewoon moeilijk zijn. Het goede nieuws is dat je de tijd kunt en moet nemen om na te denken over wat je wilt en elke optie te beoordelen. Daarom is het het beste om een ​​stap terug te doen en te mediteren op je verlangens. Gebruik deze retrograde als jouw persoonlijke downtime in plaats van te obsederen en wegversperringen of obstakels te raken. Het zal gemakkelijk zijn om te weten wat je wilt nadat je er goed over hebt nagedacht.

Leeuw

Alles wat jij gedaan wilt krijgen, gaat langzamer dan normaal. Dit zal moeilijk voor je zijn, vooral omdat je woeste energie graag alles in een keer razendsnel doet. Probeer niet te gefrustreerd te raken over degenen die je helpen, en leer samen te werken met anderen. Hoewel de voortgang van inspanningen en projecten niet snel gaat, zal het tot wasdom komen als je alternatieve methoden kiest en openstaat voor de ideeën van je team of vriend. Omarm de collectieve gedachte.

Maagd

Iedereen wil de wereld regeren. Sommige meer dan andere. Nu wil je de leiding nemen en leiding geven aan je troon. Het voorbehoud is dat je er nog niet klaar voor bent – of als je dat wel bent, dan ben je extreem dominant, wat niemand op prijs stelt. Zorg ervoor dat jij voordat jij de leiding neemt, de behoeften begrijpt van anderen met wie jij werkt, evenals jouw vrienden en familie. Je zult merken dat de ondersteuning die ze nodig hebben niet een leider is die dicteert, maar begeleiding en ondersteuning bij zaken.

Weegschaal

Maak je geen zorgen over de kleine dingen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Door deze retrograde kijk je misschien naar de micro versus de macro, en fixeer je je op de details van zaken. Doe jezelf een plezier en laat je hersenen even rusten. Probeer naar het grotere plaatje van situaties en relaties te kijken om te voorkomen dat zich grote problemen voordoen – waarvan jij de meeste in je hoofd creëert. Je kunt later de kleinere en moleculaire delen van zaken eruit hameren. Denk eerst op een groter niveau.

Schorpioen

Het consolideren van schulden of het aanvragen van een lening zal een vervelend proces zijn, maar essentieel om in deze tijd te doen. De rentetarieven en hypotheekrentes kunnen op dit moment buiten jouw prijsklasse vallen. Omgekeerd kan het zijn dat je de banktarieven niet zo slecht vindt en ervoor kiest om een ​​lening af te sluiten of hypotheekplan te wijzigen. Het komt erop neer dat je zaken moet bespreken met een financieel adviseur of bankier om ervoor te zorgen dat je op de goede weg bent naar financieel welzijn. Wees niet bang of te koppig om hulp te vragen.

Boogschutter

Deze periode zal geen gemakkelijke tijd zijn voor intieme relaties. Helaas zullen er veel onderdrukte emoties naar boven komen, waarvan sommige niet zo geweldig en leuk zijn. Het internaliseren van je gevoelens eist zijn tol van je emoties en welzijn. In de echte Boogschutter-aard laat je het gewoon allemaal los maar wees vriendelijk met je woorden en denk na voordat je problemen aanpakt om het drama te minimaliseren.

Steenbok

Je geduld is kort, net als je energieniveau. Gebruik deze tijd om zelfzorg in jouw dagelijkse routine te implementeren in plaats van altijd onderweg te zijn. Op het moment dat je een stap terug doet uit de uitgebreide drukte van het leven, zul je je rustiger en vrediger gaan voelen. Hoewel je misschien in de verleiding komt om uitgebreide projecten aan te pakken die je volledige aandacht vereisen, kun je ze het beste voorlopig op een laag pitje zetten en je alleen op jezelf te focussen.

Waterman

Je creatieve stroom zal de komende weken op en neer gaan. Het ene moment heb je een geweldig idee, dan realiseer je je hoe moeilijk het is om het te realiseren. In plaats van het proces te forceren, houd een dagboek bij van al je ideeën en gedachten. Zo weet je zeker dat alles klaar staat voor de tijd dat je ook daadwerkelijk dingen kunt uitproberen. Bovendien begin je geen projecten die je niet kunt afmaken door deze methode in je artistieke praktijk te gebruiken.

Vissen

Je neemt alles ter harte en absorbeert de energie van degenen met wie je jezelf omringt, en daarom kan je sympathieke en tedere geest nu meer lijden dan normaal. Om afstand te nemen van onnodige negativiteit, wil je misschien tijdelijk alle nee-zeggers in je leven uitschakelen. Omring jezelf met optimisme om positieve vibes in te ademen en een gezonde basis voor jezelf te creëren. Hoewel het moeilijk kan zijn, moet je grenzen stellen om te voorkomen dat je deel uitmaakt van de problemen van anderen.

Nieuwe projecten en plannen die mensen nu starten, zullen waarschijnlijk vastlopen of zich niet ontwikkelen zoals verwacht.

De drijfkrachten, het energieniveau zal doorgaans meestal lager zijn dan normaal. Ongeduld en frustratie zullen groter zijn of toenemen.

Ongevallen, ruzies en verwondingen door impulsieve acties en niet-herkende woede kunnen oplaaien.

Zie het als een vulkaanuitbarsting. Dat is wat er met ieder van ons gebeurt tijdens dit deel van de Marscyclus. Onderliggende niet-verwerkte emoties breken door en/of komen met een forse kracht naar de oppervlakte.

Misschien heb je het gevoel dat Mercurius retrograde gaat, door de mogelijke communicatieproblemen; enerzijds lijken de dingen vooruit te gaan, maar dan niet zo effectief. Misschien merk je dat je een stapje vooruit zet en twee stappen terug. Woede kan heel snel oplaaien en net zo snel weer overwaaien.

Dat is de reden waarom sommige mensen uit de bocht vliegen en nu zeer slechte beslissingen nemen, waarbij ze reageren met geweld en woede in plaats van geduld en dialoog. Dit is vooral het geval wanneer Mars stressvolle aspecten maakt -wat we wel kunnen verwachten.

Neem dus de tijd voor belangrijke telefoontjes, e-mails en berichten. Geef een situatie de tijd om een ​​beetje uit te zoeken wat goed voor je voelt, voordat je een beslissing neemt. Kies je eigen woorden zorgvuldig – en laat je ook niet door anderen ophitsen.

Belangrijke data

Mars komt Tweelingen binnen: 20 augustus 2022

Mars komt in zijn retrograde schaduw: 3 september

Mars sextiel Cheiron – 15-17 september

Mars driehoek Saturnus (1) ~ 24-27 september

Mars vierkant Neptunus (1) ~ 8-12 oktober

Mars retrograde begint: 30 oktober om 25° Tweelingen

Retrograde Mars vierkant Neptunus (2) ~ 15-19 november

Retrograde Mars driehoek Saturnus (2) ~ 24-28 november

Retrograde Mars sextiel Cheiron (2) ~ 14-19 december

Mars retrograde eindigt: – 12 januari om 08° Tweelingen

Mars sextiel Cheiron (3) ~ 8-11 februari

Mars vierkant Neptunus (3) ~ 10-14 maart

Mars verlaat zijn retrograde schaduw – 15 maart

Mars gaat Kreeft binnen – 25 maart

Mars driehoek Saturnus (3) ~26-30 maart

FYSIEKE GEZONDHEID

In het lichaam regeert Mars over lichaamswarmte, de vecht-of-vluchtreactie, het zuurstoftransporterend vermogen van het bloed (dat afhangt van ijzer – geregeerd door Mars), de immuunreactie, bijnierfunctie en ontsteking.

Geïnternaliseerde stress zal gedurende deze twee maanden een grote belemmering vormen voor de gezondheid, waardoor effectieve copingstrategieën voor ons allemaal belangrijk zijn. Dit is een boeiende tijd om te werken aan het vervangen van ongezonde copingpatronen, zoals het roken van sigaretten, het eten van voedsel dat arm is aan voedingsstoffen en het drinken van alcohol, door gezondere gewoonten zoals voedzaam eten (begin met het ontbijt), mediteren en goed gehydrateerd blijven.

Mars staat voor je fysieke vitaliteit en kracht. Wellicht voel je minder fysieke en emotionele energie ter beschikking, vooral als je geboortehoroscoopplaatsingen in Ram of Schorpioen hebt.

Ongevallen en verwondingen, vooral door vermoeidheid of afleiding, komen vaker voor. Wees voorzichtig op het sportveld, in de keuken, op de weg en in de werkplaats, zeker op bovenstaande dagen.

De retrograde vindt dit jaar plaats in het teken Tweelingen wat de schouders, armen, hangen en longen heb meest kwetsbaar maakt voor de inflammatoire aard van Mars. Een ontstekingsremmend dieet kan zeker ondersteunend werken.

Wat je symptomen ook zijn, uitdroging kan ze verergeren. Je hebt misschien meer vocht nodig tijdens deze oververhitte Mars-retrograde in het droge, winderige luchtteken Tweelingen.

EMOTIONELE GEZONDHEID

Deze retrograde intensiveert en concentreert de Mars-energie terwijl deze naar binnen wordt gericht. We zijn dus allemaal geneigd om strenger voor onszelf te zijn. Kijk terug naar het verleden voor inzichten in jezelf. Maar probeer jezelf niet op je kop te geven of je frustratie op anderen af ​​te reageren. Definieer jezelf niet door het ergste wat je ooit hebt gedaan (zelfs als andere mensen dat doen). Liefde en mededogen voor je eigen menselijkheid helpen je ook om jezelf te ontlasten van oude wrok jegens anderen.

Vraag om hulp en neem contact op met anderen die het misschien ook moeilijk hebben in deze moeilijke periode. Het is niet nodig jezelf beter voor te doen dan je je voelt in werkelijkheid. Door ook je mindere momenten te delen, schep je ook een band met mensen die ook die kant laten zien. Het idee dat het altijd maar perfect of beter moét gaan, omdat dit het perfecte plaatje is die wordt voorgehouden, is een vals beeld. Denk maar eens na over al die mensen en jongeren die depressief zijn en zijn ze het niet dan zijn ze op weg ernaartoe. Laat de sluier maar zakken en laat je helemaal zien en laat de rol die je misschien tot nu toe hebt gespeeld om de omgeving tevreden en gerust te stellen los. Onthecht van wat en wie je niet bent.

Kom je er zelf verder niet goed uit, dan kan een consult heel wat diepere inzichten aanreiken: www.miekecoigne.com

Heb het goed.

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *