Geplaatst op Geef een reactie

De Volle Bevermaan in Stier en Maansverduistering 8-11-2022

De maan doorloopt verschillende fasen en de volle maan is wanneer hij eruitziet als een grote, gigantische bal aan de hemel. In de astrologiewereld synchroniseren volle manen met verschillende astrologische tekens om elk een bepaalde sfeer te geven.

De naam ‘ Volle Bevermaan’ is een mix van Indiaanse, koloniale Amerikaanse en Europese bronnen. De Volle Bevermaan valt samen met het moment waarop bevers gewoonlijk in hun hutten schuilen voor de winter. Deze volle maan staat ook bekend als een bloedmaan omdat het een maansverduistering is (wanneer de maan, de zon en de aarde in een lijn staan ​​met de aarde in het midden, waardoor de schaduw van de aarde op de maan valt) die de maan ook een roodachtige tint.

Omdat dit ook een maansverduistering is, zal de Volle bever maan iets sterker zijn dan de gemiddelde volle maan. Deze maan is gesynchroniseerd met Uranus, die bekend staat om het brengen van plotselinge veranderingen en verschuivingen, samen met onvoorspelbaarheid. Laat je niet van de wijs brengen en uit balans halen. Houd er enkel rekening mee dat het onverwachte onvoorspelbare kan plaatsvinden.

Tegelijkertijd heb je te maken met wat tegenstrijdige energie uit het universum. Saturnus, die ook verbonden is met deze volle maan, zegt dat je moet vertragen en het rustig aan moet doen, terwijl Uranus je aanspoort om dingen te versnellen. Dit is ook wat ik vaker in consulten uitleg. Velen willen op een lineaire manier, het gekende patroon vanuit het geleerde, doorgaan. Veranderingen vragen om in te zien dat bewegingen zich cyclisch ontvouwen. Richt je vooral in jouw focus naar binnen. Wat brokkelt er verder af binnen je eigen geconditioneerde programma’s/verhalen en neem écht de ruimte om dieper naar de kern toe te gaan. De behoefte en het verlangen om vooruit te stevenen vraagt om afwegen of datgene waarin je vooruit wilt gaan werkelijk resoneert in jouw zielssignatuur. Overheerst het ego-het willen vanuit het geconditioneerde script of het willen vanuit aangeboren zielskrachten.

Kortom, je zou kunnen omslaan tussen zo snel mogelijk een nieuwe baan willen en het gevoel hebben dat je liever de tijd neemt om een ​​perfecte pasvorm te vinden.

Ook Venus, de planeet van de liefde, zit ook in de mix! Dat zal je laten invoelen/reflecteren hoe een intieme relatie zich verder kan ontwikkelen naar meer diepgang en verbinding op elk vlak of je een relatie in stand houdt vanuit gewoonte, verwachtingen, angst om alleen te vallen et cetera.

Die energie gaat echter verder dan liefde, dus wees niet verbaasd als je zin hebt om plaatsen te bezoeken waar je nog nooit bent geweest. Kortom, deze combinatie van volle maan / maansverduistering / Venus gaat helemaal over het overwegen van de mogelijkheid om iets nieuws te proberen. Waarom zou je het niet proberen? Het thema in het overwinnen van beperkingen/grenzen ( nieuwe uitdagingen aangaan) en/of gezonde grenzen hanteren ( waar laat ik mijn grenzen zelf overschrijden en waarom laat ik dit gebeuren?) zijn kenmerkend voor de komende periode.

De volle maan zal alle sterrenbeelden beïnvloeden: Stier, Schorpioen en Waterman dit het meest zullen voelen.

Het is menselijk om verandering als eng te beschouwen, maar het is eigenlijk goed voor je. Als je eenmaal leert om mee te bewegen met de veranderingen (die zich meestal al langer opdringen) zul je je meer op je gemak voelen met het onverwachte en uit je comfortzone te komen. Hoe krampachtiger je vasthoudt aan het bekende gekende veilige ( vaak schijnveilig) hoe lastiger het kan zijn om datgene naar je toe te trekken dat werkelijk bijdraagt voor jou algemeen welzijn en geluk.

Op je werk word je geïnspireerd om erachter te komen wat je wilt en hoe je dat kunt realiseren. Misschien wordt je huidige werksituatie niet van de ene op de andere dag het meest ideale , maar misschien realiseer je je dat je een solide carrièrebasis hebt gelegd waarmee je in de toekomst kunt groeien. Je pakt pro-actief vanuit jouw kernkwaliteiten het heft in handen en vertrouwt erop dat de voor jou passende werksituatie zich op het juiste moment uitkristalliseert. Soms merk ik in consulten dat dit op een andere werkplek mogelijk is als de groeimogelijkheden er niet zijn binnen de vertrouwde werkplek. Hier merk ik wel eens op dat het idee om het oude vertrouwde werkplek loslaten, vanuit emotionele banden en inkomstenzekerheden et cetera, iemand vastzetten. Een weloverwogen vanuit onvoorwaardelijk vertrouwen sprong (kwantum) maken is zeer zeker spannend. Zoals we weten ‘ je weet wat je hebt, maar je weet niet wat je krijg’ is dit de uitspraak die mensen afremmen door een diepe angst. Ergens zijn we opgevoed met één van die vele geconditioneerde programma’s. En dat er heel wat laagjes in dat programma afgespeeld worden, is wel duidelijk.

In de liefde neem je de tijd om over je eigen behoeften na te denken in plaats van altijd rekening te houden met die van iemand anders, wat je zal helpen een gezonde en bevredigende langetermijnrelatie op te bouwen. Ik noem dit het emotioneel volwassen uitgerijpt sparringspartnerschap.

Heel wat relaties zijn aan stevig herstel toe, waar drama-scripts uit het familiesysteem ontknoopt worden. Dit kan dus behoorlijk diep en ver gaan willen relaties die ooit ontstaan zijn vanuit een oprecht gevoel van verbindingskracht en in de onderstroom en bovenstroom belast worden ( ook dit speelt soms jarenlang in de onderstroom) met de ballast van het niet-verwerkte verleden, zich herstellen of elkaar loslaten.

Dit alles maakt deel uit van je innerlijke transitie, de weg van binnenuit naar binnen. Je mag het verhaal nog zo hard willen verfraaien en opsmukken naar buiten toe: dit houdt geen stand meer. Alles wat niet meer werkt, brokkelt af, hoezeer gepoogd wordt om de brokken te lijmen. Dit moeten we niet meer willen zelfs. Alles wat in het aanschijn naar buiten in de schaduw reflecteert, daar ontsnappen we niet aan. Die nemen we overal mee.

De volgende volle maan is op 7 december 2022 in het teken Tweelingen. Tijdens deze volle maan hunker je naar spontaniteit, waardoor je snel beslissingen moet nemen.

Geniet voorlopig van de verrassende geneugten die gepaard gaan met onvoorspelbaarheid. Flexibiliteit, aanpassingsvermogen, mededogen, ruimte maken door het oude op te schonen ( dankbaarheid voor al hetgeen ervaren is) leidt ons dichter naar de kern van wie we Zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *