Geplaatst op Geef een reactie

Hoe kun je zelf nekverkrampingen losmaken?

Vooral mensen die veel uren doorbrengen met schrijven, aan de computer werken, hebben de nekspieren het wel eens zwaar te verduren, door een verkeerde houding. Je merkt misschien niet op hoe vaak je hoofd te ver naar voren gestrekt is, voorbij de romp. Wist je dat verkrampte nekspieren de bloedtoevoer naar je hersenen verhindert en kan leiden tot concentratiemoeilijkheden, spanningshoofdpijn et cetera.

Om zoveel mogelijk nekkrampen te voorkomen is het belangrijk je houding te corrigeren ( het hoofd te ver naar voren gestrekt, voorbij de romp): let erop dat je je hoofd boven ( en niet voor) je romp houdt en ontspan je schouders.

Losmaken van je schouders kan op de volgende manier:

-Sta of zit rechtop. Pak met je rechterkant de bovenkant van je linkerschouderspier vast en knijp er zachtjes in. ( niet het bot van je schouderspier!)

– Adem diep in en draai op de uitademing langzaam je hoofd naar de andere kant, tot zover dat je over je rechterschouder kijkt. Als dit niet lukt, bouw dit langzaam op.

– Breng je hoofd op de inademing naar het midden.

– Herhaal de oefening en doe hetzelfde aan de andere kant.

– Houd de rechterschouderspier vast en knijp er zachtjes in.

– Laat de de uitademing je kin langzaam naar je borst zakken.

– Hef je hoofd langzaam op de inademing naar omhoog.

– Herhaal deze oefening minstens drie keer

– Doe dezelfde oefening aan de andere kant.

– Adem bewust dieper in en uit. En ontspan.

Een tip is om regelmatig je lichaam te rekken en te strekken, regelmatig de benen te strekken en vooral aandacht te besteden aan een goede houding. Dit is een oefening die zeer waardevol is voor kinderen, studenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *