Geplaatst op Geef een reactie

De spirituele krijger in jezelf

‘De Spirituele Krijger, is een mens die de dromen van angst, leugens, valse overtuigingen en oordelen uitdaagt die lijden en ongeluk in zijn of haar leven veroorzaken. Het is een queeste die plaatsvindt in het hart en de geest van een man of vrouw. De zoektocht van de Spirituele Krijger is hetzelfde als spirituele zoekers over de hele wereld. De Spirituele Krijger gaat deze uitdaging aan met de duidelijkheid en het besef dat de strijd in hemzelf wordt uitgevochten en dat waarheid en onvoorwaardelijke liefde aan de andere kant van deze veldslagen staan. Dit is wat de Tolteken persoonlijke vrijheid noemen. Heerlijk om je onder te dompelen in de wijsheden van Don Miquel Ruiz, waaronder ‘ The Four Agreements’. ( De Vier Inzichten)

Het gevecht tegen angst winnen, vereist bewustzijn, moed, discipline en toewijding om het emotionele lichaam te transformeren. Wie ben JIJ als Spirituele Krijger?

Het eerste en meest essentiële instrument van de spirituele krijger is bewustzijn. Het is gemakkelijk om te denken dat we ons bewust zijn, maar bij puur bewustzijn is geen denken betrokken. Het heeft geen denken omdat het geen interpretatie heeft. Bewustzijn is het helder waarnemen van de waarheid van wat er gebeurt zonder interpretatie of mening. In een moment van bewustzijn stopt de dialoog in de geest. We ‘zien’ vanuit een punt of standpunt dat los staat van het redenerende deel van onze geest. Dit kan worden omschreven als een openbaring. Geoefende zieners leven op elk moment in dit bewustzijn.

Bewustzijn is essentieel omdat het de bewustzijnsstaat is die ons in staat stelt om onderscheid te maken tussen de feiten en de waarheid, en tussen het verhaal en de onjuistheden/onwaarheden in onze geest. Het rijk van onze geest is gevuld met valse percepties en valse overtuigingen. Hoewel de geest erg slim kan zijn met verhalen en leugens, is het bewustzijn van gewaarzijn de onderscheidende intelligentie. We kunnen heel intelligent redeneren om een ​​beslissing te nemen die niet goed voor onszelf is. Alleen om er achteraf naar te kijken en te beseffen dat we indicatoren hebben verdisconteerd die ons iets anders vertelden. Dit kan worden gedaan in zoiets eenvoudig als een aandeleninvestering. De geest is slim, maar zit ook vol aannames en beperkte perceptie-paradigma’s. Bewust bewustzijn stelt ons in staat helder te zien in plaats van verblind te worden door deze valse geloofsparadigma’s.

Zelfbewustzijn is de helderheid om te weten wie en wat je bent, en niet verstrikt te raken in zelfbelangrijke beelden van onszelf. Deze zelfbelangrijke beelden in onze geest verstoren ons besef van wie we zijn. Valse beelden kunnen ons leiden tot een laag zelfbeeld en zelfvertrouwen, of ze kunnen ons ertoe brengen egocentrisch te worden. Als je een idee hebt van wie je bent, bedenk dan dat je in gedachten niet dat idee bent. Jij bent degene die het idee creëert en het observeert. Zelfbewustzijn dat je niet een van die beelden in je hoofd bent, is essentieel om vrij te worden van eigendunk.

De moed die voor een goede soldaat zorgt, zorgt ook voor een goede Spirituele Krijger, maar de intentie wordt compleet anders. Een soldaat heeft de moed om een ​​uitdaging aan te gaan die lichamelijk letsel kan veroorzaken. De Spirituele Krijger heeft de moed om zijn of haar eigen overtuigingen in twijfel te trekken. Door onze eigen overtuigingen uit te dagen, kunnen we de leugens, onjuistheden en onwaarheden oplossen die ons lijden veroorzaken. Om onze eigen overtuigingen te betwisten, is moed vereist, omdat dit het einde betekent van onze illusie van veiligheid. Wanneer andere mensen onze eigen overtuigingen uitdagen, zijn we meestal snel om deze te verdedigen. We verdedigen ze, zelfs als ze ons laten lijden. Als krijger leren we om niet te verdedigen wat we geloven, en dan diezelfde overtuigingen zelf uit te dagen. Op deze manier zijn we in staat om de waarheid van illusies te onderscheiden.

Een soldaat heeft discipline om bevelen op te volgen en gaat door als hij met uitdagingen wordt geconfronteerd. De discipline van de Spirituele Krijger is door te gaan op zijn/haar pad wanneer hij/wordt geconfronteerd met uitdagingen van hun geest. Het is gemakkelijker om als soldaat bevelen op te volgen, omdat we met consequenties worden bedreigd en beloond om ons te motiveren. Dit is in lijn met onze jarenlange conditionering. Een krijger moet de discipline hebben om te oefenen met het omgaan met zijn eigen geest zonder dat iemand anders de motivatie geeft met wortels of stokken. Een krijger moet zijn eigen wil uitoefenen op bevel van zijn hart, niet een externe autoriteitsfiguur. Dit betekent vaak dat we ingaan tegen de beangstigende meningen in onze geest die ons verleiden met illusies van straf en beloning. We moeten ook de discipline hebben om ons eigen hart te volgen, zelfs als we door de mening van een ander worden verleid. Deze manier van leven vereist gedisciplineerde beoefening.

Een soldaat heeft de verplichting om van zijn / haar land te houden. De Spirituele Krijger moet de toewijding hebben om van zichzelf te houden. De krijger breidt die liefde vervolgens uit naar de mensheid. De toewijding is vereist omdat we tijdens onze reis zeker vele malen zullen struikelen en vallen. Door een sterke toewijding te hebben, staan ​​we weer op. Het is normaal om tot een oordeel te komen. Het kan gemakkelijk zijn om van sommige mensen te houden, vooral de mensen die ons leuk vinden of die ons goed behandelen. Het vereist echter een enorme toewijding om lief te hebben in het aangezicht van degenen die ons afwijzen. Deze toewijding zal ervoor zorgen dat we onze overtuigingen over onze oordelen uitdagen en niet medelevend zijn. We moeten toegewijd zijn aan liefde die verder gaat dan onze eigen zelfzuchtige belangen van wat het ons zal brengen. Dit is hoe we gelukkig zullen worden buiten ons huidige paradigma van overtuigingen. Na verloop van tijd worden we toegewijd aan liefde voor het pure plezier van het uiten van liefde. Dit wordt ons engagement. We voeden onszelf met de liefde die we uitdrukken. Een krijger handelt op deze toegewijde manier, zelfs als hij wordt uitgedaagd.

Blog geschreven op 20-11-2020 (miekecoigne/blogspot.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *