Geplaatst op Geef een reactie

Katten en spiritualiteit

Hoewel we over het algemeen geen onderscheid maken tussen onze huisdieren en evenveel van ze houden, genieten katten historisch gezien een superioriteitspositie ten opzichte van andere gezelschapsdieren.
Katten zijn niet alleen geliefd en aanbeden in alle landen en culturen; ze worden ook door velen vereerd. Ze worden beschouwd als begaafd en delen een band met het paranormale; een verband dat puur wetenschappelijk niet te verklaren is.

Ze hebben bovennatuurlijke vaardigheden! Ze tonen veel vermogens die verband houden met het paranormale dat andere dieren, of zelfs mensen, gewoon niet kunnen doorgronden. Dit komt omdat hun zintuigen veel scherper en sterker zijn dan die van mensen.

Of het nu gaat om ruiken of aanraken. De zintuigen van een kat zijn heel scherp en nauwkeurig. En als het gaat om hun gezichtsvermogen en hun gehoor, kunnen ze alleen als bovennatuurlijk worden beschouwd.

Zelfs als je de gewone oude wetenschap neemt, verslaat het gezichtsvermogen van een kat dat van een mens met een afstandsschot. Ze kunnen zelfs in het zwakste licht zien, omdat ze het weinige of geen licht dat voor hen beschikbaar is, kunnen gebruiken om dingen in het donker te onderscheiden. Maar er is nog veel meer!

Katten kunnen ook energievelden en aura’s waarnemen die mensen niet kunnen zien. Dit geldt niet alleen voor de aura van de levenden, maar ook voor degenen die zijn overgegaan.

De aura’s van overledenen , die mensen slechts vaag kunnen begrijpen, in de vorm van een helder licht of onverklaarbare schaduw, kunnen door katten net zo duidelijk worden gezien als wij mensen een tafel of een stoel voor ons zouden zien.

Daarom staart je kat soms aandachtig naar één plek, zonder te bewegen of geluid te maken. Ze zijn in staat iets of iemand te zien die daar is en kunnen niet door je zintuigen worden waargenomen. Wij nemen dit thuis met onze lieve kater regelmatig waar. Hij is dan met niets af te leiden als hij heel sterk gefocust de aandacht houdt op één plek in huis.

Ook het gehoor van katten is fenomenaal in vergelijking met andere diersoorten. Als je erover nadenkt, leef je in de vergetelheid van ongedierte zoals ratten en toch kunnen katten hun bewegingen zelfs van een aanzienlijke afstand volgen.

Ook kunnen ze paranormale geluiden veel scherper horen. Maar misschien komt de sterke relatie tussen katten en het paranormale door hun vermogen om elektromagnetische velden waar te nemen en zelfs te beïnvloeden.

Katten hebben de zintuigen die elke verandering in het elektromagnetische veld oppikken. Dit geldt ook voor haaien. Deze roofdieren hebben deze zintuigen waardoor ze beter op hun prooi kunnen jagen.

Dit maakt het voor katten gewoon gemakkelijker om af te stemmen op elke vorm van bovennatuurlijke activiteit. Degenen die paranormale activiteit onderzoeken, gebruiken apparaten om de EMV ( Electro Magnetisch Veld) te meten om bewijs van een entiteit te vinden. De EMV-waarnemingsmogelijkheden van de kat zijn veel acuter dan welke machine dan ook die door mensen is gemaakt.

Niet alleen dat, hun eigen levenskracht is zo krachtig dat ze de elektromagnetische velden kunnen beïnvloeden. Dat is de reden waarom het je kalmeert om ze in de buurt te hebben. Dat is de reden waarom ze zo’n kalmerende aanwezigheid hebben.

Hoe culturen katten waarnemen
Egyptenaren beschouwden de katten als heilig en vereerden ze zelfs meer dan hun priesters. Ze zouden de ziel zelfs in het hiernamaals beschermen. De Chinezen gaven hen dezelfde status als een godin.

Zelfs in de Japanse traditie worden ze beschouwd als een symbool van geluk en geluk. Europeanen associeerden katten met bescherming van het leven omdat ze ratten doodden, de meest snode plaag die de builenpest veroorzaakte.

Er zijn talloze andere verhalen over katten die ze tot een dier vol mystiek en charme maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *