Geplaatst op Geef een reactie

Volle Maan in Leeuw- 5 Februari 2023

Volle manen voelen intens aan. Ze roepen emoties op, zowel bewust als onbewust. Elke volle maan biedt ons de mogelijkheid om onze emoties te transformeren en onze trilling te verhogen. Hoewel we, om te werken met de emoties die worden onthuld door de aankomende volle maan in Leeuw op 5 februari 2023, bereid moeten zijn ze te voelen.

We zijn energetische wezens gemaakt van subtiele frequenties. We verschillen niet zo veel van licht of geluid, omdat we bestaan uit golven die op verschillende niveaus vibreren. Afhankelijk van onze gedachten en emoties trillen we op hogere of lagere frequenties. Je algehele vibratie wordt gecreëerd door de vele gedachten en emoties die op elk moment door je lichaam gaan. Eén gedachte of emotie kan echter je hele trilling overnemen en alle gebieden van je leven beïnvloeden, zelfs die waarvan je denkt dat ze niet met elkaar verbonden zijn.

Als je je gefrustreerd voelt door een situatie op het werk bijvoorbeeld, daalt je algehele trilling daardoor. Deze lagere vibratie verstoort andere delen van je leven, inclusief je relaties en je gezondheid, en zelfs je vermogen om schoonheid in de wereld te zien. Het kan ook je potentieel blokkeren om je intenties te manifesteren. Wanneer we in een hogere trillingsstaat leven, afgestemd op liefde, dankbaarheid, passie en vreugde, bevinden we ons in een stralende stroom. Overvloed komt voor ons beschikbaar en we ervaren gevoel van waardering voor alles in ons leven, zelfs onze uitdagingen.

De volle maan geeft ons de mogelijkheid om op een hoger niveau te vibreren door licht te werpen op wat onze vibraties verlaagt. We kunnen gedachten, gevoelens en zelfs woorden zien die we gebruiken om onszelf te blokkeren. We zijn al verbonden met alles wat we verlangen. De realiteit die we willen is mogelijk en is in veel opzichten al beschikbaar voor ons als we bereid zijn alles los te laten wat ons ervan weerhoudt ernaar te leven.

De volle maan is het moment om je bewust te worden van en alle energie vrij te maken die ons ervan weerhoudt onze visioenen te manifesteren. Door bewuste inspanning en aandacht kunnen we energieën die we niet langer willen dragen verschuiven en energieën verwelkomen die op één lijn liggen met onze ziel.

Wat de volle maan in Leeuw voor jou betekent
De volle maan in Leeuw komt naar ons midden in het Waterman-seizoen. Terwijl Waterman ons leert om het collectieve bewustzijn te verschuiven door onszelf te zijn, helpt Leeuw ons beslissen wat dat betekent.

Leeuw vertegenwoordigt ons centrum. Dit teken, geregeerd door de zon, herinnert ons aan wat ons bij elkaar houdt. Het helpt ons onze waarheid te voelen, en wat nog belangrijker is, het helpt ons ons hart te voelen. De vorstelijke leeuw van de dierenriem, Leeuw, belichaamt de energieën van leiderschap, mededogen, kwetsbaarheid, kracht en liefde.

Met deze energie die de volle maan regeert, worden we aangemoedigd om ons te concentreren op de waarheid van het hart. Dit erkennen vergt moed en kwetsbaarheid. Het is niet altijd gemakkelijk om naar ons hart te luisteren en te volgen. Onze mind en ego heeft vaak andere plannen en zal ons proberen te overtuigen dat deze plannen veiliger zijn. Onze ego-mind zou ons graag willen laten denken dat het de touwtjes in handen heeft, maar het hart is degene die ons vooruit leidt. Het hart weet in welke richting we moeten reizen om op één lijn te komen met het doel van het leven, en het hart weet hoe het de oneindige wijsheid van het universum kan aanboren. Onze mind is gewoon mee voor de rit.

Deze Maan kan je helpen door alle lagen heen te breken die je licht verduisteren. Het helpt je jezelf te vinden, waar je van houdt en wat je uiteindelijk aan de wereld wilt uitdrukken. De volle maan in Leeuw is het moment om te ontdekken wat jou laat stralen en dat deel van jezelf te omarmen, ondanks de angst voor afwijzing. De volle Maan in Leeuw leert je om vurig van jezelf te houden en die liefde de wereld te laten instromen.

Deze volle maan is het moment om naar het hart te luisteren en zijn leiding te volgen, zelfs als we niet zeker zijn van de weg die voor ons ligt. Het is een tijd om de leiding van het hart door onze emoties te voelen en ons de antwoorden te laten geven waar we al die tijd naar op zoek waren.

De volle maan in Leeuw en de zon in Waterman
Op de volle maan werken we met de energieën van Leeuw en Waterman, waar de zon staat. Leeuw en Waterman staan tegenover elkaar in de lucht en verschillen energetisch op veel manieren. Maar ze hebben ook veel overeenkomsten. Deze volle maan is een kans om hun gemeenschappelijke basis te vinden en hun gecombineerde energie te benutten om je te helpen de doorbraken te creëren die nodig zijn om in je hart en je hoogste zelf te stappen.

Het seizoen van Waterman leert ons dat we energie zijn en een energetisch veld hebben met een bijbehorende frequentie. Leeuw herinnert ons eraan dat het hart een elektromagnetische frequentie uitzendt die groter is dan enig ander deel van ons. Het energetische veld van het hart strekt zich uit tot ver voorbij ons lichaam en beïnvloedt anderen om ons heen door zijn frequentie. Deze volle maan herinnert ons eraan om ervoor te zorgen en ervoor te zorgen dat het de trillingen uitzendt die nauwkeurig weergeven wie we in onze kern zijn.

1se boek uitgegeven in 2020 www.boekscout.nl

Als we luisteren naar ons hart (bewustzijn en voelen) kunnen we ons echter kwetsbaar voelen. Het hart komt niet met georganiseerde vastliggende stappen die ons het exacte traject van onze beslissingen vertellen. Het hart is rommelig, gecompliceerd en kan soms onlogisch aanvoelen. Het bevat al onze gevoelens, inclusief onze pijn, spijt en angst.

Het bevat ook onze vreugde, liefde, mededogen en dankbaarheid. Om de positieve vibraties van het hart te voelen en te versterken, moeten we ook bereid zijn om al het andere dat het hart bevat te voelen en te begrijpen. We kunnen ons hart niet openen en alleen de goede dingen voelen. We moeten in de aanwezigheid van alles staan, waardoor we ons bang/onzeker en kwetsbaar voelen.

Leeuw is het teken van koningen en koninginnen. Het herinnert ons eraan dat ieder van ons het potentieel heeft om de leiding over het eigen leven te nemen, door de volledige expressie van onszelf te worden. Een Wordings-weg naar het Authentiek Zijn. We moeten echter bereid zijn om daarin te laten zien, ons niet te verstoppen en evenmin ons in de schaduw te laten zetten. Koningen en koninginnen staan over het algemeen in het middelpunt van de belangstelling in elke kamer. Ze voelen zich zelfverzekerd genoeg om die ruimte in te nemen. Vanaf dit platform kunnen ze ook leiding geven en hun energie delen. Authentiek leiderschap kan pas als je het authentiek leiderschap over jouw leven beheert. Authentiek leiderschap mag in dien verstande niet opgevat worden als perfect zijn. Je omhels jouw perfect imperfect Zijn, want je blijft evolueren en groeien. Het oude leiderschap is gebaseerd op ‘volgzaamheid’, het nieuwe leiderschap is gebaseerd op ‘ empowerment’. Zelf ervaar ik dit niet als nieuw, het idee van empowerment en self-empowerment is wat ik zelf doorheen mijn loopbaan hoog in het vaandel en vooral in mijn hart uitgedragen heb.

Leeuw leert ons om met moed en kracht voor onszelf op te komen. Het herinnert ons eraan dat we alles in onszelf met liefde en mededogen onder ogen kunnen zien. Het leert ons ook dat de weg naar leiden vanuit het hart begint door de volledige diepte ervan te begrijpen.

Leeuw herinnert ons eraan dat we allemaal uniek zijn op onze eigen manier. Ieder van ons heeft unieke talenten die geëerd en gedeeld moeten worden met de mensen om ons heen. Ieder van ons heeft ook een boodschap die uit het hart komt. De volle maan in Leeuw is een tijd om de boodschap van je hart te vinden en naar de wereld te sturen.

Voel je eigen bereidheid om de ruimte in te nemen die je verdient met deze volle maan, en gebruik het om de gaven van je hart met anderen te delen. Druk je hart uit en laat zijn boodschappen ver buiten de grenzen van je lichaam reiken. Accepteer en hou van jezelf om wie je bent met deze volle maan en laat die liefde je toestaan om je helderste licht in de wereld te laten schijnen.

Hoe te navigeren op de volle maan in Leeuw
Astrologische energieën hebben, net als emoties, een lagere en een hogere trilling. Beschouw elk sterrenbeeld als een spectrum van frequenties. We stemmen ons af op een bepaalde dierenriemfrequentie op verschillende momenten in ons leven en nemen de resulterende kwaliteiten over in lichaam en geest.

De hogere frequenties van leeuw omvatten de kwaliteiten van een welwillende leider. Leeuw brengt ons op één lijn met de vibraties van moed, mededogen, empathie en eer. Wanneer we afstemmen op deze hoge energie van Leeuw, horen we de boodschappen van ons hart zonder oordeel. We luisteren alleen met onvoorwaardelijke liefde. We houden van harte en accepteren elk aspect van onszelf. Bovendien drukken we ons volledig uit naar de wereld zonder angst voor afwijzing. In deze hoge staat van Leeuw belichamen we het vertrouwen en het evenwicht van een groot leider die goedkeuring accepteert maar er niet afhankelijk van is. We vinden ons hoogste Zelf en delen die persoon met de wereld, niet beperkt door het ego.

Wanneer we met de vibraties van Leeuw werken, komen we het ego tegen, dat de schaduw van Leeuw is. Het ego is het deel van ons dat ernaar verlangt om door iets gedefinieerd te worden. Het is hoe we onszelf identificeren, inclusief de geconditioneerde patronen die we hebben gevormd over wie we zijn in dit leven. Het is ook onze innerlijke criticus, onze zelfvernietigende gedachten en het deel van ons dat zich afgescheiden voelt van anderen.

Het ego kan ons in de weg staan om ons ware zelf te vinden en uit te drukken. Het hecht aan ideeën over hoe we ons ‘zouden moeten’ gedragen in de wereld en hoe anderen ons ‘zouden moeten’ ontvangen. De brandstof van het ego is angst, en het kan ons vaak op duistere paden leiden, waarbij we constant bevestiging en goedkeuring nodig hebben van wat we aan de wereld uiten. De rol van het ego zou moeten zijn om ons te motiveren, ons te herinneren aan ons doel wanneer dat nodig is, en ons te helpen functioneren in de samenleving. Maar het mag ons leven niet overheersen.

Op deze volle maan hebben we de gelegenheid om te herkennen wanneer het ego de teugels heeft overgenomen en, in zijn poging om ons bestaan te definiëren, de volledige uitdrukking van het hart heeft afgesloten.

De tegenhanger van het ego is het hogere zelf. Wanneer we ons afstemmen op de hoogste vibraties van Leeuw en Waterman, maken we gebruik van ons hoogste Zelf en het hogere bewustzijn van liefde. Dit hoogste zelf is het deel van ons dat verbonden is met de gehele energie van het Universum en dus met alles en iedereen om ons heen.

Als je vanuit het hogere zelf gaat, is het niet nodig om met anderen te vergelijken of te wedijveren, omdat we allemaal uniek Zijn. Dit heb ik al eerder in andere blogs geschreven. In essentie zijn we allen Bronwezens en één. Niemand is minder of meer in essentie. Zonder afscheiding voelen we geen onzekerheid, gebrek of onwaardigheid. Wanneer we leven vanuit het hogere zelf, zijn we altijd verbonden met onze boodschap. We hoeven onszelf niet af te leiden van onze gevoelens, want we begrijpen dat de ware aard van onszelf pure liefde en schoonheid is. Vanaf deze plek voelen we ons vervuld in ons leven en hebben we vertrouwen in alles wat we doen, omdat we constant vanuit het hart bewegen. We maken ons niet langer zorgen over afwijzing of goedkeuring van anderen. We hebben vertrouwen in wie we zijn.

Om gecentreerd te blijven in het hogere zelf, moeten we ons er diep van bewust zijn wanneer het ego het overneemt, en vervolgens onze energie richten op hogere vibraties van mededogen, liefde en verbinding. Afstemming met het hogere zelf stelt ons in staat om onze ware essentie – het hart – te eren en zijn boodschap vrijelijk aan het collectief te geven zonder goedkeuring nodig te hebben.

Terwijl we met de energie van deze volle maan werken, hebben we de mogelijkheid om verbinding te maken met ons hogere zelf. Deze kans is de ware samensmelting van Leeuw en Waterman en hun overeenkomstige frequenties. Vraag jezelf tijdens deze volle maan af hoe je in lijn kunt zijn met de hogere vibratie van elk teken. Wanneer we ons afstemmen op de schaduwkant van Leo, worden we veeleisend, hebben we goedkeuring nodig en voelen we ons onzeker. We zoeken externe bekrachtiging in plaats van onze kracht te voelen. We kunnen zelfs drama in ons leven en het leven van anderen veroorzaken om de aandacht te krijgen die we nodig hebben om ons veilig in onszelf te voelen.

Deze lagere trilling van Leeuw verbreekt de verbinding met ons hart. In plaats daarvan brengt het ons op één lijn met de waanvoorstellingen van het ego. We klampen ons vast aan onze identiteit en vergeten dat we wezens zijn gemaakt van pure liefde, in staat tot diep mededogen en onbeperkte vreugde. Besteed deze volle maan wat tijd aan het nadenken over waar je je misschien afstemt op deze vibraties van Leeuw. Weersta de drang om jezelf te beoordelen. Oordeel kan je in een nog lagere trilling laten vallen. Accepteer in plaats daarvan deze delen van jezelf en verwelkom ze in je bewuste bewustzijn. Wanneer je je bewust wordt van je schaduwkanten, krijg je er direct controle over en houden ze op jou te beheersen.

Wanneer we de lagere vibraties van Waterman belichamen, worden we overdreven veroordelend en kritisch over anderen, vooral degenen in gezagsposities. In plaats van te helpen veranderen wat we niet leuk vinden in de wereld, klagen we en maken we ons los van de wereld. We maken ons los van de vibratie van liefde en acceptatie en worden afstandelijk. We houden onze energie in terwijl we ons superieur gedragen ten opzichte van iedereen om ons heen.

Merk op of er plaatsen in je leven zijn waar je je kunt afstemmen op deze lagere vibraties en accepteer ze, wederom zonder oordeel. Door ze te accepteren, kun je het gedrag erkennen. Door dit bewustzijn zul je het verschuiven en de hogere vibraties van Waterman vinden.

Wanneer we in de hoogste frequenties van Waterman stappen, kunnen we de oneindige verbinding tussen het Universum en ons voelen. We begrijpen dat we slechts een onderdeel zijn van een groter collectief. We willen onze energie bijdragen aan het verbeteren van de wereld door ons te verbinden met de vibratie van liefde en acceptatie.

Wanneer we weggaan van de lagere vibraties van zowel Leeuw als Waterman, maken we ruimte voor de hogere. We hebben met dit paar de mogelijkheid om naar een hoger niveau te vibreren dan ooit tevoren. Deze twee energieën stellen ons in staat om de boodschappen van het hart te voelen en ze te eren terwijl we het collectief eren. We leren onszelf uit te drukken vanuit een plaats van liefde en dankbaarheid in plaats van een plaats van oordeel of behoeftigheid. We belichamen het ware Aquariustijdperk, waarin iedereen zijn unieke talenten bijdraagt en tegelijkertijd samenwerkt voor het welzijn van iedereen op de planeet.

Neem de tijd om te voelen wat je hart aan de wereld wil geven en creëer moedig een leven dat zijn boodschap belichaamt.

Andere astrologische invloeden op deze volle Maan
Deze volle maan brengt ons de snel bewegende energie van het heelal. Alle planeten zijn momenteel direct gestationeerd, wat betekent dat er tot april geen retrogrades zijn. Deze periode van elk jaar kan aanvoelen als een wervelwind van opwinding en mogelijkheden. Het kan ook overweldigend en chaotisch aanvoelen.

Terwijl je met de energie van deze volle maan werkt, moet je jezelf aarden ( geef ook aandacht aan aardende voeding!) en weten dat dingen sneller kunnen gaan dan je je kunt voorstellen. Merk op of er een overvloed aan kansen op je pad is gekomen en concentreer je bewust op je volmondige ja’s. Het kan gemakkelijk zijn om jezelf op dit moment te overbelasten of teveel te willen doorduwen. Zorg ervoor dat je alleen ja zegt tegen dingen die je voor de komende zes maanden kunt volhouden. Zeg alleen ja tegen dingen die bij je hart passen. Wees dan zelfverzekerd genoeg om jouw neen te uiten.

We hebben een paar andere aspecten van deze volle maan die de energie van de dag beïnvloeden. De Zon en Maan vierkant Uranus in Stier. Vierkanten voegen wrijving en spanning toe aan onze energie. Uranus is de planeet van verandering. Het brengt grote doorbraken in onze wereld en helpt ons uit onze comfortzones te komen. Uranus schudt de boel door elkaar, en deze ontreddering kan aanvankelijk schokkend aanvoelen. Het is belangrijk om te erkennen dat dingen soms uit elkaar moeten vallen, zodat ze weer in elkaar kunnen worden gezet.

Met Uranus in het kwadraat van deze volle maan, is het een kans om gehechtheden van het ego te doorbreken. Besteed wat tijd aan het nadenken over alle manieren waarop je jezelf identificeert. Hoe wil je gezien worden door de wereld? Waar wil je om bekend staan? Vanuit welk gevoel, vanuit welke overtuigingen? Ben je afgestemd op jouw blauwdruk of wil je gezien worden vanuit niet geheelde pijn? Wil je nog iets bewijzen aan de buitenwereld en hoe voelt dit werkelijk?

Vraag jezelf dan af waar deze definities vandaan komen. Komen ze uit je hart en je waarheid? Vertegenwoordigen ze wie je in wezen bent? Of komen ze uit een plaats van onzekerheid en behoefte aan bevestiging?

We kunnen overdreven gehecht raken aan een beeld van onszelf of iets waarvan ons is verteld dat we dat zouden moeten zijn. We nemen geen beslissingen in overeenstemming met onze authentieke waarheid. In plaats daarvan nemen we beslissingen in overeenstemming met wie we denken dat we zouden moeten zijn of wie iemand anders denkt dat we zouden moeten zijn. We kunnen zelfs het gevoel hebben dat we op een bepaalde manier liefde en acceptatie moeten ontvangen. Deze behoefte beïnvloedt ons gedrag en haalt ons weg van onze essentie.

Voel je waarheid tijdens deze volle maan. Merk op of je iets doet, inclusief acties of gedachten, dat niet in overeenstemming is met jouw waarheid. Stap buiten jezelf en observeer hoe je in de wereld verschijnt. Wees eerlijk tegen jezelf en merk op of je handelt in strijd met wie je werkelijk bent. We voelen allemaal de behoefte om bij een gemeenschap te horen. We willen erbij horen en aardig gevonden en geaccepteerd worden door anderen. Deze diepe behoefte kan ervoor zorgen dat we niet op één lijn met ons hart handelen. We willen misschien in een bepaald licht gezien worden, dus we doen dingen die deze identiteit helpen ondersteunen.

Met de hulp van Uranus deze volle maan, breek je los van elk gedrag dat je misschien doet om acceptatie en een gevoel van verbondenheid te krijgen. Zet je in plaats daarvan in om als jezelf te verschijnen en weet dat de mensen die je echte gemeenschap vormen ook zullen verschijnen. Je trekt de juiste mensen, situaties en zelfs banen aan als je jezelf laat zien. Los de gehechtheden van het ego op. In plaats van op een bepaalde manier gezien of gedefinieerd te willen worden, laat jezelf zijn wie je altijd al wilde zijn.

Mars en Cheiron zijn ook betrokken bij deze volle Maan.

Cheiron is de gewonde genezer van de dierenriem. Deze komeet helpt ons onze wonden uit het verleden te begrijpen en hoe ze ons vandaag beïnvloeden. Het leert ons ook dat onze wonden een plek van kracht kunnen worden als we ze kunnen accepteren, liefhebben en integreren. We zullen misschien nooit in staat zijn om het verleden te veranderen, maar we kunnen wel veranderen hoe het onze huidige realiteit beïnvloedt.

Cheiron

Terwijl we met de energie van Cheiron werken, merk je op hoe oude wonden van invloed zijn op hoe je vandaag verschijnt. Erken eventuele pijnlijke ervaringen die nog steeds je vermogen om jezelf te zijn beheersen. Misschien voelde je in het verleden schaamte of afwijzing voor het uiten van je authentieke waarheid. Of misschien schaamde je je op de een of andere manier omdat je gewoon jezelf was. Misschien is je zelfs verteld dat er iets mis met je was of dat je er niet bij hoorde vanwege bepaald gedrag. Geef deze pijnpunten je liefde en acceptatie.

Wees je er ook van bewust of deze ervaringen je innerlijke kind hebben verwond. Leeuw vertegenwoordigt kinderen en biedt deze volle maan wat innerlijk kindwerk aan. Geef je innerlijke kind de liefde en acceptatie die het in het verleden nodig had.

De energie van deze volle maan brengt ons vuur en wil. Er is veel moed voor nodig om in alle situaties jezelf te zijn. We zijn door de samenleving geconditioneerd om erbij te horen, en dat kan soms betekenen dat we onze waarheid moeten opofferen. Elke keer dat we onze authentieke vibratie niet eren, voelt het als verraad aan onze energie. Dit kan wonden veroorzaken en onze wilskracht dempen. Hoe meer we onszelf kneden tot iemand die bij de status quo past maar niet bij ons hart past, onze energie trekt samen.

Jouw uitnodiging


Zoek tijdens deze volle maan wat tijd om bij jezelf te zitten en naar je hart te luisteren. Voel wat je hebt vermeden of afgesloten in je hart. Vraag je hart wat het je wil vertellen en sta ervoor open om ervan te leren. Adem in je hart en luister ernaar zonder dat je kritische gedachten tussenbeide komen.

Voel waar je je authentieke JIJ hebt opgeofferd om je geaccepteerd te voelen. Stem af op het vuur van Leeuw om al deze gewoonten weg te branden en jezelf volledig te laten stralen. Houd van jezelf door elke angst heen en neem je kracht terug. Wees moedig en moedig jezelf, zelfs als je niet bij anderen past. Jezelf zijn zal altijd die mensen, energie en ondersteuning aantrekken die je nodig hebt om in lijn met je ziel te leven.

Er is vaak innerlijk kindwerk nodig om terug bij jouw unieke en authentieke Kernkracht te komen. Leeuw wordt geassocieerd met de energie van spel en kinderen. Het brengt onze wonden rond liefde, goedkeuring en moed die in de kindertijd zijn ontstaan, naar boven. Merk op of je innerlijke kind liefde associeert met goedkeuring van anderen. Heb je het gevoel dat je iets moet doen om liefde te verdienen? Heb je het gevoel dat je liefde verdient, simpelweg omdat je jezelf bent? Welke scripts draag je nog met je mee?

Sluit je aan bij Leeuw om met enkele van deze concepten te spelen en houd ruimte voor je innerlijke kind om zichzelf te onthullen. Denk na over hoe je hebt geleerd om lief te hebben en bemind te worden. Of je nu als kind onvoorwaardelijke liefde hebt gekregen of niet, je kunt het nu aan jezelf geven. De volle maan in Leeuw is het perfecte moment om zonder voorwaarden liefde voor jezelf te ontwikkelen. Het begint door van jezelf te houden omdat je jezelf bent. Je hoeft niets te doen, niets te bereiken of iets te creëren om geliefd te zijn.

Voel deze energie van liefde tijdens de volle maan. Schrijf jezelf een liefdesbrief en herinner jezelf aan je inherente schoonheid en perfectie. Stem je af op Leeuw om te weten dat je liefde waard bent, altijd, en sta toe dat deze liefde je ware essentie naar voren brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *