Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Vissen- 20 Februari 2023 : Mindful waarnemen en voelen

Wanneer Vissen de nieuwe maan ontmoet, hangt er magie in de lucht. Vissen is het meest spirituele teken van de dierenriem en haar energie herinnert ons eraan dat we spirituele wezens zijn in een menselijke vorm. Deze energie leert ons dat we één zijn met alles. We zijn gemaakt van dezelfde energie als de zon, de maan en alle sterren.

We zijn ook één met onze dromen. Alles wat we willen is al van ons. Elke wens, elk verlangen en elke visie behoort tot de mogelijkheden, omdat we het energetisch al op een bepaald niveau beleven. Het is onze taak om de barrières in ons te doorbreken die ons ervan weerhouden onze hoogste visies te ontvangen. Door met deze nieuwe maan te werken, kunnen we de oneindige stroom van het leven voelen en energetisch afstemmen op de frequentie van onze dromen.

Wat de nieuwe maan in Vissen voor jou betekent:

De sleutel tot deze nieuwe maan is om gewoon te zijn en inspiratie uit het universum te laten komen. We hebben vaak het gevoel dat we iets moeten doen om onze dromen te verwezenlijken. Deze Maan leert ons dat we niets hoeven te doen. We hoeven alleen maar begeleiding van onszelf en het universum te ontvangen.

De energie van Vissen helpt, net als de oceaan, het lawaai om ons heen te dempen en maakt plaats voor onze innerlijke kennis. Als er ooit een maan was om op te mediteren, dan is het deze wel. Breng wat tijd door met mediteren en sta open voor begeleiding. Zet alle vooroordelen over wat je zou moeten voelen of ervaren opzij en kom in contact met wat is. Ervaar jezelf in je huidige staat, zonder te proberen te veranderen of iets te laten gebeuren. In deze eenvoudige energie van zijn word je ontvankelijk voor kennis in de vorm van aha- momenten, flitsen van inzicht, gevoelens van richting en aantrekkingen van innerlijk weten.

We denken vaak dat onze intuïtie een uitdaging is om te herkennen, maar als je eenmaal leert de fluctuaties in je geest tot rust te brengen, schijnt je intuïtie zo helder door dat je het niet meer kunt negeren. Je intuïtie komt in golven van gevoelens. Als je het voelt, weet je het. Het wordt gemakkelijker te herkennen wanneer je je bewust wordt van je emotionele reacties.

Wanneer je je in een reactieve toestand bevindt, kan het een grotere uitdaging zijn om jouw innerlijke kennis te horen. Besteed tijd aan het tot rust brengen van je zenuwstelsel, door middel van onder andere ademhalingsoefeningen en meditatie, om van een staat van reageren over te gaan naar een staat van zijn. Als je voelt dat je op enig moment getriggerd wordt, breng je aandacht dan terug naar je ademhaling en het huidige moment. Sluit je aan bij Vissen om jezelf te zien als de oceaan. Er zullen tijden zijn dat je golven zullen stijgen, maar het is altijd in jouw macht om jezelf te kalmeren. In een rustige staat kun je je intuïtie duidelijker horen en van haar en het universum de informatie ontvangen die je nodig hebt voor je visioenen.

Vissen inspireert ons om ons meest creatieve zelf te voelen. Geef jezelf toestemming om je gedachten te laten afdwalen – niet in een konijnenhol van angstige gedachten, maar naar nieuwe bestemmingen in je verbeelding.

Sta jezelf toe om te dromen. Voel hoe je visioenen tot leven komen terwijl je jezelf het leven ziet leiden dat je wilt leven. Stel je voor wat je maar wilt, en merk op of je logische denkende geest je vertelt dat het onmogelijk is. Deze weerstand is de eerste sleutel tot het vinden van de barrières die voorkomen dat je je dromen verwezenlijkt. Let op wat je jezelf vertelt over je stoutste dromen. Wat is volgens jou mogelijk en onmogelijk? Waarom?

Merk op of en wanneer je je visioenen afremt en vraag jezelf af waarom. Misschien ervaar je angst in een deel van je lichaam wanneer je jezelf toestaat verder te dromen dan wat je denkt dat mogelijk is. Of misschien vindt een deel van jou dat je je dromen niet verdient. Vaak moeten we onszelf vertellen dat we onze visies waard zijn om ze te laten verschijnen.

Terwijl je jezelf deze nieuwe maan voorstelt, word je je scherp bewust van subtiele verschuivingen in je fysieke, mentale en emotionele lichamen naar je dromen. Zoek de weerstand en de barrières voor je dromen op en los ze op met de wateren van Vissen.

Terwijl je met deze nieuwe maan werkt, is het nuttig om op te merken welke gevoelens bij elke stap opkomen. Begin met het opschrijven van de uitspraak ‘Ik voel …’ en laat je bewustzijn de rest invullen. Schrijf alles op wat je op dit moment voelt, zonder enige beperking. Nadat je je gevoelens op het papier hebt opgeschreven , haal je een paar keer diep adem en voel je het moment. Vraag jezelf af wat je nu over jezelf begrijpt nadat je je gevoelens hebt onderzocht. Sta open voor elk antwoord dat zich voordoet. Ga door met het opbouwen van bewustzijn rond je gevoelens en begrip gedurende de dag.

Vissen leert ons dat gevoelens informatie bevatten. Door ons steeds dieper in ons bewustzijn te duiken, ontrafelen we de mysteries van onze energie. Door ons hiervan bewust te zijn, kunnen we onze blokkades, visies, inspiratie en het vermogen om welke droom dan ook te verwezenlijken helder waarnemen.

Als je jezelf eenmaal hebt toegestaan je dromen voor te stellen, leert deze nieuwe Maan in Vissen je het proces te vertrouwen. Vissen herinnert ons eraan om te ontvangen, te zijn, ons voor te stellen, te vertrouwen en ons over te geven. Het is ook belangrijk op te merken dat het pad naar je visioenen er misschien niet zo uitziet als je je had voorgesteld. In samenwerking met het universum worden we ieder naar onze dromen geleid. Het kan zijn dat je uitdagingen of verwarrende omstandigheden moet overwinnen om daar te komen.

Bij dit proces is vertrouwen belangrijk. Het is jouw taak om de visie van je intenties vast te houden, te weten dat ze zich zullen manifesteren en zelfs dankbaar te zijn dat ze al hebben plaatsgevonden. Het is niet altijd jouw taak om de stroom van het pad te sturen om je te brengen waar je wilt of bedoeld bent te zijn. Vissen herinnert je er echter aan dat stromen met het leven je naar plaatsen zal brengen die door het forceren niet zullen doorpakken. Hoewel er ongetwijfeld momenten zullen zijn dat je een beslissing moet nemen of actie moet ondernemen, is het essentieel om je ervan bewust te worden wanneer je moet meegaan met wat het leven je aanreikt.

En als je moet beslissen, stem je dan af op je intuïtieve weten zodat je vanuit een diepe geestelijke rust een beslissing neemt. Het zal gemakkelijker zijn om je handelwijze te bepalen wanneer je vanuit een plaats van geaard, innerlijk weten handelt.

Stromen met het leven kan echter een uitdaging zijn. Het vereist geduld en de bereidheid om plannen los te laten of te verschuiven. Vertrouwen dat het leven met je meedanst – en vertrouw erop dat het Universum je altijd de wijsheid geeft die je op elk moment behulpzaam is. Vertrouwen op je levensproces wordt een uitdaging wanneer de dingen niet gaan zoals je wilt of wanneer het leven je tegen de haren in strijkt. Wellicht is de uitdaging om je over te geven aan de stroom van jouw leven. Je kunt een sterke wilskracht hebben, aangestuurd door het ego, om niet verwerkte pijnstukken uit het verleden het zwijgen op te leggen.

Weet dat er een deel van jou is dat verbonden is met alles in het Universum. Wanneer je je overgeeft aan de stroom van het Universum, geef je je over aan jezelf – het deel van jou dat veel meer weet dan je ooit zou kunnen beseffen en verbonden is met oneindigheid.

Let tijdens deze nieuwe Maan in Vissen op de manieren waarop je probeert controle te krijgen over je leven en de wereld om je heen. Hoe kies je ervoor om je stroom te richten, en hoe zou je je meer kunnen overgeven aan de natuurlijke eb en vloed van het Universum? Hoe kun je het subtiele trekken en de verschuivingen vertrouwen terwijl het proces van je leven zich ontvouwt?

Hoe te navigeren op de nieuwe maan in Vissen

Deze nieuwe maan in Vissen is een tijd om het meest waarneembare/voelende zelf te oefenen – het getuige-zelf. Het is een tijd om sensaties binnenin te observeren, ze te laten passeren in plaats van erop te reageren. Deze non-reactie is de kern van mindfulness-meditatie, die begint met het observeren van de gevoelens in elk deel van het lichaam. Het doel van deze meditatie is om de bewuste en onderbewuste geest te trainen om niet intern of extern op gebeurtenissen te reageren, maar ze alleen te observeren.

Ware observatie is een kunstvorm die tijd, toewijding en begrip vergt. Door methodisch bewustzijn op elk deel van het lichaam te plaatsen, houd je ruimte voor sensaties en emoties die gevoeld, gezien en losgelaten kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *