Geplaatst op Geef een reactie

Zegen jezelf elke dag

In deze meditatie om jezelf te zegenen wordt je gevraagd om echt te ervaren wat het is om een mens te zijn, en jezelf te richten op een staat van bewust, nederig, dienstbaar, vriendelijk en medelevend leven. Je kracht om jezelf te helen ligt in ieders vermogen. Stel je eens voor dat ieder dit vermogen opnieuw activeert wat voor effect dit heeft op het collectief…( Watermanbewust Zijn)

Houding: Zit in kleermakerszit met een rechte ruggengraat ( ontspannen) Hef beide armen naar de zijkanten, buig de ellebogen zodat de onderarmen in een hoek van 90 graden komen, met de vingers naar de lucht gericht. Handen naar voren gericht.

Richt je ogen op het puntje van je neus.

Zing mee met een opname van ‘Hami Ham Brahm Ham’ en beweeg op het ritme van de mantra. Raak bij ‘Hami Ham’ de bovenkant van je hoofd aan met de linkerhand en zegen jezelf. Keer op ‘Brahm Ham’ terug naar de beginhouding.

Om te eindigen, adem in, houd de adem in, span de ruggengraat aan en trek de energie van de wervelkolom in de linkerhand. Adem uit en herhaal nog 2 keer. Ontspan.

Een mooie manier om je ‘s morgens voor het je opstaat uit te rekken als een kat, dan op je rug te gaan liggen met je rechterarm naast je, en met je linkerhand jezelf te zegenen zoals in deze meditatie. Eén zegen is genoeg om je dag goed te beginnen.

Blessed Be and InJoy

Het oude geluid “Hummm” trilt in de Anahata-chakra, het hartchakra

Deze Kundalini-mantra vertaalt zich als ‘Wij zijn wij en wij zijn God.’

Anahata is de bron van liefde, mededogen, warmte en vreugde en bevindt zich in het midden van de borst, ter hoogte van het hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *