Geplaatst op Geef een reactie

Hoge trilling/lage trilling

Mensen voelen zich wel eens bezorgd over het al dan niet in een hoge trilling te zijn. Het gesprek begint vaak met ‘ ik zit in een lage trilling en ik vind dat niet fijn. Wat moet ik doen om in een hoge trilling te komen.’

Je herkent wanneer je vanuit een hogere trilling werkt omdat je in de Universele stroom zit; je voelt een natuurlijk stromen alsof er niets is dat je niet kunt doen. Als je vanuit een plek van liefde en vrede aanwezig bent, ziet alles en iedereen in je leven er prachtig uit. Het is niet zo dat je vanuit een roze bril kijkt, maar vanuit een innerlijke staat van stromen. Alles gaat als het ware vanzelf, je voelt en ervaart de pure magie van het leven.

Je geniet van en hebt waardering voor het proces terwijl je synchroon met het universum beweegt. Dan, uit het niets, gebeurt er iets en soms zomaar uit het niets.

Het bedekt je als een deken en verdriet overvalt je. Bah, wat een naar gevoel is dat en gisteren was het zo anders. Je dacht dat je je hogere trilling kon vasthouden, je dacht dat je onoverwinnelijk was, want eenmaal in een hogere trilling, wil je dat ook bestendigen.

Nja, het leven laat ons iets anders ervaren en zien. Er valt niets vast te houden of vast te grijpen. Het is een oefening in gematigd omgaan met alles wat het leven ons toont.

Het duurt dus niet lang of je realiseert je dat je uit de Universele stroom bent gevallen omdat je gedachten nu lager op de trillingsschaal staan – zoals boosheid, angst of angst.

Je geest raakt in beslag genomen terwijl het de verontrustende situatie herhaaldelijk herhaalt, niet alleen voor jezelf, maar ook voor vrienden en familieleden.

Door je bewustzijn realiseer je je dat door anderen in je negatieve toestand de hand te reiken, je hen ook naar beneden haalt. Het verschil tussen een goed humeur/slecht humeur en een hoge vibratie/lage vibratie is dat je “jezelf kent” en de Wetten van het Universum.

Je innerlijk werk bestaat erin om je hogere zelf terug te brengen. Hoe klim je weer omhoog op de frequentieladder? Nogmaals heeft hogere trilling en lagere trilling niets vandoen met oordelen, maar bewust waarnemen en voelen waardoor je uit je midden geknald wordt. In het middengebied, daar ben je gecenterd, in balans, in evenwicht. Gematigdheid beoefenen, zelfs tijdens de momenten dat je je onoverwinnelijk voelt ( dus in een hogere trilling) creëert rust. En tegelijk voel je een toenemende verandering in je bewust Zijn en bewustzijn.

Zoek eerst je middelpunt. Breng enige tijd met jezelf door. Geen stoorzenders om je heen, volstrekt alleen met jezelf. Wat zegt je hart? Spreek je dankbaarheid uit voor de vele zegeningen in je leven. Niet alleen in de momenten dat je energie in lagere frequentie is, maar evenzeer als het heerlijk stroomt. Door dankbaar te zijn, kan je geest zich opnieuw concentreren op de dingen die er echt toe doen.

Waarom zou je jezelf veroordelen? Waarom zou je de handdoek in de ring willen gooien? Omdat je hoopte of dacht dat je je tot het einde van je leven voortdurend in een hogere trilling zou zitten? Onlangs had ik iemand gesproken die zich via diverse rituelen in een heel hoge trilling voelde zitten. De ervaringen waren werkelijk fantastisch en de zekerheid dat die hogere frequenties nu wel ‘verzegeld’ zouden zijn in haar systeem, was helder voor haar.

Uiteraard weet ik dat dit vaak tijdelijke euforische reacties zijn en wenste haar het beste. Tot ik vrij snel gecontacteerd werd in mineur-stemming. Onbegrijpelijk, deelde ze, dat ik dat gevoel van heel hoog in mijn frequentie te zijn, niet kan vasthouden. Waarom dan niet? Ik heb al zoveel gedaan en het ontglipt me telkens.

Ik weet dat spiritueel zoekenden naar vastigheid in een staat van goed gevoel, daar heel gevoelig voor zijn. De beste ervaringen zijn de ervaringen dat, ondanks rituelen en ceremonies bijwonen, zeer zeker transformerend kunnen zijn. Alleen twijfel ik wel, door de jarenlange ervaringen in het beluisteren van mensen, of de motivatie die daaronder schuilt, wel bijdraagt tot innerlijke emotionele volwassen groei en uitrijping. Spiritualiteit is vooral het totaal menswordingsproces doorleven. In al haar frequenties en trillingen.

Doorzettingsvermogen betekent concreet obstakels en hindernissen als groeiwegen kunnen zien in plaats van vervelende dingen die maar heel snel uit de weg moeten geruimd worden. Dit komt dan toch op andere manieren terug.

Ook al voel je je lager in je trilling, dit laat altijd wel iets aan jou zien en voelen. Dit zijn opstapjes naar een completer en totaler mens.

Weet dat je je innerlijke hulpbronnen kunt aanspreken ( en die heb je vast en zeker). Blijf ten slotte aanwezig. Laat het verleden en de dingen die je niet kunt veranderen gaan. Vanaf het moment dat jij je bezorgd voelt over wat iemand over je denkt, haal je je trilling ( via je gedachten en daaraan verbonden gevoelens en emoties) al naar beneden. Hele discussies over wie gelijk of geen gelijk heeft in een discours, waar taal als wapen wordt ingezet, trekt hoe dan ook ieders trilling naar beneden, al lijkt het andersom te zijn. Het ego wordt gevoed, dat is het enige wat gebeurt.

Uiteindelijk streven we ernaar om de kleine bochten van het leven aan te kunnen. We zijn echter mensen en dat is oké. We zijn allemaal op reis…op weg om een completer heler mens te worden.

Liefdevolle acceptatie met hoogtes en laagtes, eb en vloed, yin en yang, dag en nacht, zon en maan : zie hoe het leven zich verrassend ontvouwt en blijf verbonden in het HIER en NU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *