Geplaatst op Geef een reactie

Spirituele soevereiniteit

Er is heel veel te doen rond ‘soevereiniteit’, zowel op materieel/aards vlak als op spiritueel vlak. In feite ZIJN we allemaal soeverein, we hoeven dat niet (meer) te worden. Dit is wie we vanaf onze geboorte tot we sterven ZIJN.

Maar wat betekent dit eigenlijk: soeverein Zijn. Moet je daar iets voor doen/ondernemen, moet je zoiets leren, moet je daar allerlei inwijdingen voor krijgen…

Wat gebeurt er als je in je spirituele soevereiniteit stapt? In dit inspirerend blog ontdek je wat jou van jouw soeverein Zijn afhoudt en hoe je je in jouw kern als soeverein mens kunt verbinden.

Je spirituele soevereiniteit is iets dat ernaar verlangt herinnerd en belichaamd te worden. En toch is je spirituele soevereiniteit er altijd geweest. Recht onder de oppervlakte, altijd wachtend tot we ons herinneren wie we zijn. Wanneer we in onze spirituele soevereiniteit stappen, vinden we een perfecte afstemming met de Bron. Zo stromen het bewustzijn, de energie en het licht voortdurend tussen ons en de Bron. Niets staat in de weg. Dit is onze standaard staat van zijn – degene die we zijn vergeten.

.Je spirituele soevereiniteit gaat over het Meesterschap hebben over je ziel en zielservaringen. Het is de realisatie van je Ware Zelf. Een herinnering aan dat iets ongrijpbaars en toch heiligs waar je naar op zoek was zonder te weten wat het was. Je spirituele soevereiniteit leidt je naar het belichamen van het goddelijk bewustzijn. Bovendien is het terugnemen van je soevereiniteit de vonk voor ascensie.

Enkele inspirerende inzichten die je kunnen faciliteren in het belichamen van jouw soevereiniteit

1. Er staat niets in tussen jou en de bron

Terwijl je in je spirituele soevereiniteit stapt, realiseer je je dat je verbinding met de Bron (God, Bewustzijn) alles is. Dit kunnen we intellectueel begrijpen, maar het krijgt een andere dimensie als we leven vanuit dat weten.

Wat zou er veranderen als je relatie met de Bron je hoogste prioriteit had?

Hoe zou je leven eruit zien als je in afstemming met de Bron zou leven?

We niet op zoek naar perfectie! Leven in afstemming met de Bron gaat niet over het bereiken van een statische eindstaat van zijn, althans niet binnen de tijdmatrix. In plaats daarvan gaat het erom dat je in die stroom zit. Voel de energie en het bewustzijn stromen tussen jou en de Bron. En onderneem vanuit deze staat van bewustzijn actie.

Als je in je spirituele soevereiniteit stapt, plaats je geen angsten, situaties of mensen op een voetstuk. Zo plaatsen we onze prestaties vaak op een voetstuk en leiden we daaruit onze waarde af. We plaatsen alle soorten angsten op een voetstuk en laten ze onze beslissingen en uiteindelijk ons leven bepalen. Het is alsof deze illusies tussen ons en de Bron stonden. En daardoor voedt het de illusie van afgescheidenheid. Maar wat als je je niet door deze vluchtige dingen laat leiden en in plaats daarvan je diepste roeping volgt?

Voel je je volledig verbonden met de Bron?

Hoe zou je leven veranderen als je 100% afgestemd zou zijn op de Bron?

Welke zorgen en/of illusies plaats jij boven je verbinding met de Bron?

2. Ziel, Hoger Zelf, de IK BEN Aanwezigheid

Naarmate je meer in je spirituele soevereiniteit stapt, wordt de brug tussen jou en de hogere aspecten van jezelf sterker. Het wordt je basis – een energetisch huis van waaruit je handelt en je leven leidt. Zo voel je je tastbaar van binnenuit geleid naar de hoogste scheppingskracht die is afgestemd op het Ware Zelf. Het wordt ook voor anderen een bron van energie en licht.

3. Pilaar van Lichtactivering

Wanneer je in je spirituele soevereiniteit bent, handel je binnen de lichtkolom en belichaam je steeds meer licht in je fysieke lichaam en ook in je werkelijkheid.

4. Onbevreesd

Een interessant ding dat gebeurt wanneer je je spirituele soevereiniteit belichaamt, is dat je onbevreesd wordt. Dit is een reis en een proces. We kunnen handelen en onze soevereiniteit ademen in één aspect en het moeilijk vinden om te incarneren in een ander gebied van het leven. Maar hoe meer we ons onze goddelijke soevereiniteit herinneren, hoe meer we zielspatronen en onderbewuste angsten loslaten.

De angsten hoeven niet de voor de hand liggende te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een onbeschrijfelijke angst voelen dat de duisternis je altijd zal ‘vangen’. Of misschien ben je bang om je potentieel volledig te omarmen. Uiteindelijk laat je zelfs die diepgewortelde angsten los als je je herinnert wie je werkelijk bent. Nogmaals, dit een reis is. Onbevreesd worden betekent niet dat we perfect zijn en alle antwoorden van de wereld hebben. Onbevreesd zijn kan er zo uitzien: zelfs als ik hier nog niet volledig in het meesterschap van mijn ziel sta, neem ik de verantwoordelijkheid voor het proces om het los te laten.

Uitgegeven bij www.boekscout.nl 2020

Wat zou een soevereine ziel doen in een situatie waarmee u wordt geconfronteerd?

Wat zou je kiezen om te doen als je in je spirituele soevereiniteit zou zijn?

Hoe zou je als soeverein wezen je leven willen ervaren?

5. Respecteer de keuzes van mensen

Soms denken we misschien dat we beter weten wat goed is voor iemand anders. Maar doen we dat echt? Als je je spirituele soevereiniteit herinnert, leer je het hogere zelf van anderen die mensen leiden te vertrouwen. En soms is wat we misschien negatief vinden, precies wat de ziel moet beheersen om naar het volgende niveau te gaan. Als er een uitnodiging voor jou is om te co-creëren of andere mensen te inspireren /faciliteren, is het iets anders. Maar vaak grijpen mensen in – zelfs met hun oordelen of projecties – waar het niet hun plaats is om dat te doen.

Wanneer een niet-geheeld iemand zichzelf probeert te helen via andere mensen door zijn wonden op anderen te projecteren, kan hij anderen niet echt helen. Er is een diep verlangen om anderen te verbeteren, maar wanneer je dat aspect in jezelf geneest dat je deelt met iemand anders, haast je je niet meer om hen te redden. Het gevoel dat je iemand ‘moet’ redden, vindt zijn oorsprong in het ego. Ik verwijs hierbij naar de drama-driehoek waarin we de rollen maar al te goed herkennen. Je kunt niemand ‘redden’, je kunt niemand terug in zijn/haar kracht zetten, je kunt in de beste gevallen met iemand meewandelen tijdens de reis die iemand aflegt, en bewust aanwezig zijn en luisteren naar het verhaal en wat er niet wordt gezegd ( zonder het voor de ander in te vullen–ook één van de valkuilen). Geef geen ongevraagd advies, soms is luisteren en aanwezig zijn voldoende voor iemand. Partners zijn ook makkelijk elkaars therapeuten, verbeteraars, stappen in de rol van de ouder waardoor de ander in de rol van het kind wordt geduwd.

Een ziel evolueert door de natuurlijke gevolgen van hun keuzes. Het is niet iets negatiefs. We weten misschien niet waarom iemand iets moet meemaken, maar er zit altijd een diepere betekenis achter.

Als soevereine ziel respecteer je de keuzes van mensen. En ja, als iemand je om hulp vraagt of als je het duwtje uit je ziel voelt komen (niet uit het ego), dan is de heling die je brengt echt impactvol en koesterend. Er is echter geen ego-oordeel bij het helpen van iemand zoals: ‘Wat ze ervaren is verkeerd en moet worden opgelost.’

Er is eerder een besef van: hoe interessant wat ze kiezen. Wat kan ervan geleerd worden? Hoe kan ik ruimte houden voor het soevereine wezen dat ze werkelijk zijn?

Als je getuige bent, kijkt het universele bewustzijn door je ogen. Maar het betekent natuurlijk niet dat je niet handelt als je je geroepen voelt om te handelen. Het is allemaal een kwestie van de intenties en of we handelen vanuit het ego, een gewond zelf, of vanuit het zielsniveau en hoger.

6. Goddelijkheid

Je spirituele soevereiniteit zal je leiden om je goddelijkheid te herinneren. Wanneer je je goddelijkheid herinnert, verbind je je met je diepste essentie. En je realiseert je dat het jouw toch al perfecte en oneindige essentie is, de ware bron van jouw waarde. Niets kan iets toevoegen aan of afdoen aan jouw inherente waarde. Wanneer je stopt met twijfelen aan je waarde, begint je helingsproces.

We kunnen tegelijkertijd in verschillende bewustzijnstoestanden functioneren. Terwijl je je je goddelijkheid herinnert, realiseer je je dat je niet hoeft te streven of jezelf hoeft te bewijzen om iets te verdienen. Tegelijkertijd ben je je ook bewust van je menselijke zelf en de ziel, die zowel evolueert als leert. Daarom koester je liefdevol je menselijke zelf en de ziel en help je ze te evolueren en te genezen. Als je je spirituele soevereiniteit beseft, kun je tegelijkertijd in beide zijnstoestanden zijn – de ene onderwijzend en de andere verheffend.

7. Co-afhankelijkheid vrijgeven

Alle mede-afhankelijke relaties zullen worden ontbonden als je in je spirituele soevereiniteit stapt. Nu is co-afhankelijkheid een dagelijks onderwerp in mijn consulten omdat het in de meeste relaties voorkomt. Maar zolang we mede-afhankelijkheid in ons leven behouden, kunnen we niet in onze soevereiniteit zijn. Omdat deze twee aan andere uiteinden van het spectrum bestaan. Dus als je in je spirituele soevereiniteit stapt, laat je wederzijdse afhankelijkheid los en herstructureer je je relaties zodat iedereen zich vanuit eigen kracht en puur Zijn.

Het loslaten van wederzijdse afhankelijkheid betekent niet dat je mensen moet laten gaan, omdat dit een manier kan zijn om te ontsnappen en wat groei te omzeilen. Maar in sommige situaties zijn anderen misschien niet klaar om die keuze met jou te maken, en daarom laat je ze liefdevol los, wetende dat als het zo moet zijn, je elkaar op een later tijdstip weer kunt ontmoeten. Niet noodzakelijk, het kan ook anders verlopen en ook dat is goed.

8. Stop ermee je klein te houden

Als je in je spirituele soevereiniteit stapt, zal elke vorm van kleinheid onaantrekkelijk worden. Een soeverein wezen zijn betekent niet dat je jezelf boven de anderen verheft. Het betekent dat je jezelf kent en er geen ego over hebt. Omdat je weet dat uiteindelijk alle keuzes gewoon verschillende ervaringen zijn waardoor de ziel evolueert. Je stopt met klein spelen. De kleinheid heeft je niets meer te leren. Het is tijd om te leren door expansie. Waar houd je jezelf klein uit solidariteit met anderen?

Onthoud dat kleinheid – handelen vanuit het gewonde en geconditioneerde zelf – niemand geneest of inspireert.

9. Zielskracht

Ten slotte heeft jouw spirituele soevereiniteit betrekking op de kracht van jouw ziel. De ziel is krachtig – niet op een egoïstische manier. De zielskracht probeert geen dingen of andere mensen te beheersen of te bezitten. In plaats daarvan stroomt er een gestage stroom energie door je heen en kun je de meest afgestemde acties ondernemen. De zielskracht richt zich op de belichaming, en door jouw belichaming inspireer en heel je mensen. Maar deze reis gaat over jou! Je wordt de autoriteit voor jezelf. Je belichaamt de authentieke unieke IK BEN DIE IK BEN

Vind ik leuk

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *