Geplaatst op Geef een reactie

Saturnus in Vissen

Betekenis
Saturnus kan een moeilijke planeet zijn. Bekend als de autoriteitsfiguur in de astrologie, is Saturnus niet bang om ons een beetje discipline te tonen wanneer we beginnen af te dwalen. Saturnus heeft ringen die de levenscycli vertegenwoordigen – alles wat ons overkomt, komt terug als een les.

Dit is de reden waarom Saturnus bekend staat als de meester van karma. Saturnus staat ook voor volwassenheid, structuur, beperkingen en veerkracht. Saturnus stelt ons voor uitdagingen om te zien hoe we ze kunnen overwinnen.

Als de strenge Saturnus in dromerige Vissen staat, is het een behoorlijk vreemd stel. Saturnus creëert een wereld door middel van grenzen en regels, terwijl Vissen hun eigen realiteit creëert. Uiteindelijk leeft Saturnus in Vissen volgens hun eigen regels en moraal die vaak indruisen tegen de traditie. Dit kan echter leiden tot onbegrip en eenzaamheid.

Omdat Vissen het laatste teken in de dierenriem is, vertegenwoordigt Saturnus in Vissen het einde van een lange reis. We hebben onze limiet bereikt en moeten nu nadenken over wat we nu moeten doen. Als collectief moeten we alle giftigheid loslaten die ons tegenhoudt en onze eigen weg vooruit banen. Dit kan komen in de vorm van spiritualiteit, genezing of vernietiging. Onze karmische terugkeer zal ons op het pad leiden.

Mensen geboren met Saturnus in Vissen hebben meestal een plaats op de eerste rij voor hoe rommelig, lelijk en wreed alles kan zijn. Hierdoor richten ze hun gedachten vaak naar binnen, bouwen ze aan hun eigen dromenland en zoeken ze hun toevlucht in hun verbeelding. Hoewel velen escapisten kunnen zijn, is Saturnus in Vissen vaak zeer idealistisch, begaafd met een overvloed aan mededogen. Ze zien wat er mis is met de wereld en denken dat ze kunnen helpen. Liefdadig en vastberaden, hopen ze dat ze de wereld een betere plek kunnen maken dan toen ze hem aantroffen.

Saturnus keert terug in Vissen
Saturnus doet er twee en een half jaar over om door één sterrenbeeld te bewegen en 28 tot 30 jaar om door het dierenriemwiel te gaan. Wanneer een planeet terugkeert naar hetzelfde teken en dezelfde graad als op het moment dat iemand werd geboren, wordt dit een terugkeer genoemd.

Een terugkeer staat voor een nieuwe cyclus en kansen voor persoonlijke groei. Onze eerste terugkeer naar Saturnus vindt plaats vlak voor onze 30e verjaardag, wat betekent dat we serieus “volwassen” moeten worden.

Onze tweede terugkeer vindt plaats vóór onze 60e verjaardag, ook wel bekend als de midlifecrisis. De terugkeer van Saturnus is zeer intens, maar helpt ons uiteindelijk bij de overgang van de ene levensfase naar de andere.

Saturnus gaat op 7 maart 2023 Vissen binnen en blijft daar tot 24 mei 2025. Voor hen die geboren zijn in onderstaande periode, kunnen diepgaande transformatieprocessen intenser worden ervaren/gevoeld.

23 maart tot 16 september 1964
16 december 1964 tot 3 maart 1967
21 mei 1993 tot 30 juni 1993
28 januari 1994 tot 7 april 1996
Een terugkeer van Saturnus in Vissen is een emotioneel intense ervaring, aangezien dit een periode van beëindiging zal zijn. De wonden die we de afgelopen drie decennia hebben opgelopen, moeten worden geheeld. Velen zullen spiritueler groeien of zelfs in therapie gaan.

De thema’s spiritueel ontwaken en geestelijke gezondheid die de afgelopen jaren zijn gegroeid, zullen in volle bloei komen. We bereiken allemaal onze dieptepunten tijdens deze terugkeer, maar dit is geen slechte zaak. De dromer in ons zal beseffen dat een betere wereld mogelijk is en tegen het einde van deze terugkeer zullen we de middelen hebben om onze dromen waar te maken.

Karma
Saturnus in Vissen is een tijd van innerlijk werk. Als we introspectief zijn, worden we beloond met de ontdekking van ons hogere doel. Saturnus in Vissen beloont ook mededogen, aangezien zij vaak de genezers zijn. Wanneer we anderen actief helpen, worden we ons beste zelf. De wereld is hard, maar jij kunt het makkelijker maken.

Saturnus in Vissen zal ons veel zink-of-zwemmomenten geven en onze karmische tests komen voort uit hoe we door de ruige wateren van emotionele diepte kunnen navigeren, inclusief onzekerheden, escapisme en angsten. Hoe helpen we anderen zonder te verdrinken? Wat zullen onze reddingsboeien zijn? Houd je niet te strak vast aan iets dat deze periode verandert – het zal je niet helpen. In plaats daarvan moet je leren om op de golf te rijden.

In de Huizen
Weten in welk huis Saturnus in Vissen zal zijn, kan ons helpen te begrijpen welk deel van ons leven het de komende twee en een half jaar zal beïnvloeden. Laten we in elk huis naar Saturnus in Vissen kijken.

1e Huis
Wanneer Saturnus in Vissen in het eerste huis staat, zou je eindelijk je levensdoel kunnen begrijpen. Gedurende deze tijd zul je ontdekken wat je moet doen in dit leven en het gaan doen. Dit is een periode van een nieuw begin als je jezelf en je identiteit herschept.

Het Eerste Huis wordt gewoonlijk het Huis van het Zelf genoemd. De cusp van het Eerste Huis is het huis van de Ascendant, het teken dat opkwam aan de oostelijke horizon op het precieze moment van iemands geboorte. Door hieraan te denken in termen van zonsopgang en een nieuw begin, begint men de concepten van het Eerste Huis te begrijpen. Het nieuwe begin is hier gericht op het individu: het zelf en de bijbehorende ontdekkingsreis die een persoon definiëren. Wie ben je? Wat word je? Hoe realiseer je je beste zelf? Het Eerste Huis spreekt tot de realisatie van iemands ultieme potentieel. Dit proces om een uniek individu te worden, is een van de grootste bijdragen die we leveren aan de wereld waarin we leven.

De verschillende kwaliteiten die we bezitten, worden vaak ‘persoonlijkheid’ genoemd. Het Eerste Huis richt zich op het individu en zijn houding en benadering van het leven. Met andere woorden, de som van iemands wezen. Dit is het pakket dat we aan de wereld geven. De verpakking zelf, of ons uiterlijke wezen, wordt ook bepaald door het Eerste Huis – het fysieke lichaam en de manier waarop we onszelf presenteren en in het bijzonder het hoofd en het gezicht.

Het Eerste Huis regeert ook de vroege kinderjaren. Alles, van onze eerste stappen tot onze kijk op de opkomende wereld, komt hier aan bod. Hoe gaan we ons ontwikkelen? Wat is onze kijk op het leven? Het begint allemaal bij het begin (het Eerste Huis) en dient om ons voor altijd te vormen.

Kortom, het Eerste Huis spreekt tot de persoon die we worden en zullen worden, zowel intern als extern. Het richt zich op onze persoonlijkheid en presentatie aan de wereld, onze essentiële kwaliteiten, benadering van het leven, houding en fundamentele gevoeligheden. Het innerlijke zelf en het uiterlijke lichaam zijn waar het in het Eerste Huis om draait.

Het Eerste Huis wordt geregeerd door Ram en de planeet Mars.

2e Huis
Als Saturnus in Vissen in het tweede huis staat, kan het zijn dat materiële dingen je niet bevredigen. Je waardeert ideeën, dromen en mededogen. Die spirituele rijkdom stelt je tevreden, niet achter geld aan gaan.

Het Tweede Huis wordt gewoonlijk het Huis van Bezittingen genoemd. Hoewel dit spreekt over datgene wat we bezitten, is het niet alleen beperkt tot tastbare dingen. We bezitten onze gevoelens en emoties, evenals ons innerlijke zelf, capaciteiten, behoeften en wensen. Als we iets bezitten, claimen we in feite het eigendom van ons grootste bezit, ons zelf.

Het maximaal benutten van onze bezittingen, inclusief materiële goederen, valt ook binnen het domein van het Tweede Huis. Onze bezittingen moeten ons leven en dat van anderen verbeteren en een algemeen gevoel van welzijn bevorderen. Dit brengt het concept van waarde voort, dat de sleutel is tot het Tweede Huis. Wat waarderen we, zowel tastbaar als immaterieel? Waarom waarderen we het? Wie waarderen we? Wat bezitten we echt? Wat willen we bezitten? Waarom? Onze effectieve oplossing van deze vragen is een groot deel van waar het in het Tweede Huis om draait.

Specifieke bezittingen die onder het Tweede Huis vallen, zijn onder meer verdiende inkomsten en ons vermogen om deze te beïnvloeden, investeringen en roerende goederen (auto’s, kleding, sieraden en dergelijke). Schulden maken hier ook deel uit van de vergelijking, aangezien we de verantwoordelijkheid hebben om onze rekeningen te betalen. Hoe we naar geld kijken, het verwerven van rijkdom (en schulden), financiële terugboekingen, sparen, budgetteren en financiële status worden allemaal bepaald door het Tweede Huis.

Voor degenen onder ons die geloven dat geld ons zal bevrijden, is het interessant om op te merken dat deze stelregel een thuis vindt in het Tweede Huis. Persoonlijke vrijheden zoals vastgesteld door financiële mogelijkheden en gevoeligheid komen binnen dit huis aan de orde. Onze bezittingen en wat we ermee doen, helpen ons voor een groot deel omschrijven als levensvatbare mensen. Als we nog een stap verder gaan, zullen deze materiële goederen ons helpen om sociale status, erkenning, vriendschap en liefde te verwerven? Op de juiste manier gebruikt, zouden ze dat heel goed kunnen. Daarom zou het doel dat impliciet in iemands bezittingen ligt, kunnen worden gedefinieerd als het vermogen om die bezittingen eerlijk en in ons beste voordeel en voor het grotere goed te gebruiken. Als onze bezittingen voor ons en de mensen om ons heen werken, wat kunnen we dan nog meer vragen?

3e Huis
Wanneer Saturnus in Vissen in het derde huis staat, kan communicatie zijn beperkingen hebben. Hoewel je intuïtiever en creatiever bent met je manieren van communiceren, ben je misschien ook geïsoleerd, eenzaam en verkeerd begrepen, omdat het niet gemakkelijk zal zijn om jezelf uit te drukken. Er wordt veel tijd besteed aan nadenken.

Het Derde Huis wordt ook wel het Huis van Communicatie genoemd. In dit huis vindt veel communicatie plaats tussen het individu en degenen die hij of zij nabij is: broers en zussen, maar ook buren. Hoewel communicatie hier zowel schriftelijk als mondeling kan zijn, heeft het ook een bewuste kwaliteit. Denk aan geestverwanten en mentale connecties. Dit dient om de rol van intelligentie binnen het Derde Huis te benadrukken.

Intelligentie, zoals gezien in dit rijk, is het analytische vermogen dat iemand in zijn of haar omgeving bezit, met name een basisbegrip van dingen en een praktische gevoeligheid. We gebruiken deze intelligentie om ons te helpen effectief te werken in onze wereld en met degenen daarin. Het Derde Huis herinnert ons eraan dat het oké is om onze bewuste vaardigheden te gebruiken, evenals een meer reflectieve intelligentie, om onze weg te vinden. Een symbiotische relatie met onze naasten maakt ook deel uit van het plan. Laten we niet vergeten dat onze geest krachtig, snel en behendig is. Sommige dingen zullen goed doordacht zijn, andere bijna automatisch. Het maximaliseren van ons sompotentieel is de sleutel.

Onderwijs op jonge leeftijd, dat ons effectief leert denken en communiceren, valt ook onder het Derde Huis, net als korte reizen. Nogmaals, de nabije aard van reizen spreekt tot de intieme aard van het Derde Huis: degenen die we goed kennen, in onze omgeving, houden die omgeving strak.

Onze intelligentie benutten en effectief delen met anderen is de essentie van het Derde Huis. Hoe kunnen we onze zaak het beste uiteenzetten tegenover anderen, vaak degenen van wie we het meest houden? Zullen onze acties voor altijd trouw zijn aan ons milieu en onze planeet? Dit brengt opkomende vormen van inlichtingenvergaring naar voren, zoals computers. Zullen ze de communicatie zoals wij die kennen maken of breken? De vragen van het Derde Huis kunnen beantwoord worden door naar dat huis te luisteren: meedenken, verwerken, delen.

4e Huis
Als Saturnus in Vissen in het vierde huis staat, is thuis je toevluchtsoord. Je kunt veel tijd en aandacht besteden aan het creëren van jouw “droomhuis”. Dit kan je echter ook tot een kluizenaar maken, vooral als je daar al je tijd doorbrengt.

Het vierde huis wordt gewoonlijk het huis van thuis genoemd. Als we aan thuis denken, denken we aan die plek waar we onze wortels hebben gelegd. We leggen ons fundament en planten ons als het ware stevig in de aarde. Op een dag zullen we terugkeren naar diezelfde aarde. Het Vierde Huis maakt de cirkel rond door ook in te gaan op ouderdom, eindes en onze laatste rustplaats.

Een groot deel van de nadruk van het Vierde Huis ligt echter op het concept van thuis. Door wortels te leggen, maken we een thuis voor onszelf, of meer specifiek, voor het zelf. Het is vermeldenswaard dat we naast het externe huis (alle stenen en mortel om ons heen) echt het essentiële zelf naar huis hebben gebracht. ‘Ik ben thuis.’ De woorden zelf hebben een vredige klank. Het zelf is nu gecentreerd, geaard, één en in vrede met de aarde. We proberen zowel fysiek als psychisch thuis te komen, voor onszelf en voor degenen van wie we houden. Door thuis te creëren, creëren we een ontmoetingsplaats, een toevluchtsoord, een heilige plek voor onszelf en voor anderen.

In ons huis integreren we het zelf met alles wat voor ons is gekomen en heeft geholpen om vorm te geven aan wat we nu zijn. We creëren een huiselijke ruimte die ons troost en koestert en dient om degenen van wie we houden veilig te houden. Ook belangrijk hier zijn familiegeschiedenis, culturele en maatschappelijke normen en manieren van zijn. Ze worden geregeerd door het Vierde Huis, net als onze afkomst, wortels en erfgoed. Deze kwaliteiten worden door ons ‘thuis’ gebracht en geïntegreerd in de plek die we thuis noemen.

Onze ouders helpen bij het creëren van het huis dat we maken, want zij zijn het die ons wezen enorm koesteren en vormgeven. Daarom kan het vierde huis ook worden gezien als het huis van de moeder, de ouder of de verzorger.

Als we de dingen strikt tastbaar bekijken, kunnen we zien dat het vierde huis ook fysieke structuren (huizen) en onroerend goed omvat. Het Vierde Huis staat voor familie, geschiedenis en tradities. Ze dragen bij aan het proces om een echt, geactualiseerd en geïndividualiseerd zelf te worden. Zo komen we thuis.

Het Vierde Huis wordt geregeerd door Kreeft en de Maan.

5 uur huis
Wanneer Saturnus in Vissen in het vijfde huis staat, is het een behoorlijk stressvolle tijd omdat het moeilijk kan zijn om plezier en creativiteit te vinden. Dit is een periode van creatieve en mentale blokkades omdat onze angsten ons plezier in de weg staan. Deze plaatsing kan ook ouderschap en kinderen met zich meebrengen.

Het Vijfde Huis wordt ook wel het Huis van Plezier genoemd. Vaak is plezier het resultaat van een creatieve daad. De simpele handeling van creëren is in wezen jezelf geven en iets maken – een ander maken? Ja, het Vijfde Huis spreekt inderdaad over voortplanting en kinderen, maar het gaat ook over het creëren van kunst en cultuur. Het creatieve leven is er een waaraan we veel persoonlijk plezier en zelfgenoegzaamheid kunnen ontlenen. Vind ik dit leuk? Geeft het me een goed gevoel? Brengt het me plezier? De antwoorden daarin zijn het domein van het Vijfde Huis.

Als we dit plezierprincipe nog een stap verder brengen, kunnen we het een menselijker gezicht geven, zelfs twee gezichten. Romantiek en romantische aangelegenheden, beide emotionele genoegens, vallen binnen het domein van het Vijfde Huis. Emotionele bevrediging kan op veel manieren worden verkregen, en nog een andere manier waarop dit Huis zich richt, is gokken. Hoewel dit een financieel risico met zich meebrengt, kan het ook worden gezien als de bereidheid om een risico te nemen – in de liefde, met geld of in het leven. Dit huis is eigenlijk behoorlijk rijk aan genoegens, omdat het ook heerst over plezier, spelletjes en hobby’s. Het leven is meer dan alleen maar zijn of doen, het omvat ook het vinden – het plezier vinden in de handelingen waarmee we bezig zijn.

Kinderen als bron van plezier zijn ook belangrijk in het Vijfde Huis. Dit brengt ons terug bij creativiteit, omdat we via onze kinderen een verlengstuk van onszelf creëren en het vervolgens zien groeien. Onze kinderen al het goede geven dat we hadden (en hebben), en nog wat, is zeker een plezierige bezigheid. Hoe zal dit zich manifesteren? Welke vorm van plezier en emotionele ontlading is het beste voor onze kinderen? Muziek, dans, theater, kunst, wetenschap, literatuur – deze fantasieën zijn voor hen en voor ons. Spelen met als doel emotionele verrijking en puur plezier, dat is waar het bij het Vijfde Huis om draait.

Het Vijfde Huis wordt geregeerd door Leo en de Zon.

6e huis
Wanneer Saturnus in Vissen in het zesde huis staat, komt onze innerlijke perfectionist naar buiten en verpest onze productiviteit. We hebben deze geïdealiseerde versie van wat we zouden moeten doen, dat als we het niet bereiken, we in stukken vallen. We werken om anderen te dienen, zelfs als het ons pijn doet. Het is echter een goed moment om dieren te adopteren.

Het zesde huis wordt ook wel het huis van gezondheid genoemd. Impliciet in het behouden van een goede gezondheid is het vermogen om met tegenspoed om te gaan, en dit thema klinkt het meest waar in het Zesde Huis. Als mens hebben we natuurlijk tekortkomingen. Wat gaan we ermee doen? Hoe zullen we reageren in het licht van een persoonlijke crisis? Crisissen, ziektes en tegenslagen maken allemaal deel uit van onze aardse tocht. Hoe we deze situaties het hoofd bieden en omgaan met de lessen die ze ons steevast leren, helpt om de persoon die we worden te definiëren.

Onze angsten kunnen ons tegenhouden, maar als we ze frontaal het hoofd kunnen bieden en er aan de andere kant sterker uit kunnen komen, kunnen we de waardevolle les leren van dienstbaarheid of wat ons levenswerk zou moeten zijn. Werk en service staan centraal in het Zesde Huis. De focus ligt hier op werkgelegenheid (werkgevers en werknemers), opleiding, degenen die ons dienen (samen met degenen die wij bedienen) en degenen die van ons afhankelijk zijn. Onszelf sterk houden tijdens deze inspanningen is ook hier belangrijk, daarom besteedt dit huis verder aandacht aan gezondheid (goed en slecht), voeding, fitness en hygiëne.

Essentieel voor het werk dat we in het leven doen, is het werk dat we aan onszelf doen. Plicht, verantwoordelijkheid en persoonlijke groei dragen allemaal bij aan het creëren van een volledig gerealiseerd wezen. We werken zowel voor anderen als voor onszelf; we staan ten dienste van degenen die ons nodig hebben, inclusief ons eigen wezen. Er zullen tijden zijn dat gezondheidsproblemen of geloofscrises ons beste zelf in de weg staan. Op die momenten moeten we ons best doen om onszelf te helen (nogmaals, de focus van dit Parlement ligt op gezondheid), zodat we ons werk kunnen hervatten om ons totale potentieel te realiseren, om onze wereld te dienen.

Het Zesde Huis gaat ook in op de dagelijkse gang van zaken in het leven: wat zal ik vandaag aantrekken? Heb ik een knipbeurt nodig? Is de hond gevoerd? Deze simpele zaken zorgen ervoor dat onze motoren blijven draaien en stellen ons in staat om het belangrijkere werk van onze keuze te doen. Het is een lappendeken: het vermogen om anderen te dienen in gezondheid en door werk, wat zowel waardevol als bevredigend is.

Het zesde huis wordt geregeerd door Maagd en de planeet Mercurius.

7e Huis
Als Saturnus in Vissen in het zevende huis staat, zijn we op zoek naar onze “betere helft”, hoewel we misschien onrealistische verwachtingen hebben van onze “droompartner”. Of we idealiseren onze partner zo erg dat we veel rode vlaggen missen. Een balans moeten vinden tussen wat we willen in een relatie en wat we nodig hebben. Sterke kans op huwelijk.

Het Zevende Huis wordt gewoonlijk het Huis van Partnerschap genoemd. Met dit huis zien we een verschuiving weg van het zelf naar een ander – een partner. Door samen te werken met en te relateren aan een ander, verenigen we ons om iets te bereiken. Doel is belangrijk voor het Zevende Huis – de handeling van het bereiken van iets groots of kleins voor jezelf, het partnerschap en zelfs de samenleving als geheel. Door ons te verenigen met een ander, worden we ook een waardevoller lid van onze wereld: we leveren een bijdrage, een klein radertje in het levenswiel. We hebben een doel. Samenwerking en partnerschap helpen om ons doel in het leven te bespoedigen.

Door een partnerschap vullen we ons essentiële wezen in. Plots zien we onszelf in context. Door een partnerschap waarin we werken, spelen, liefhebben en/of creëren, zijn we volledig gevormd en voltooid. De andere helft helpt om ons heel te maken. Hoe we ons tot anderen verhouden, zal uiteindelijk helpen om het succes te bepalen dat we hebben als mens en als lid van de mensheid.

Het Zevende Huis laat ons zien dat partnerschappen vele vormen kunnen aannemen: huwelijk, zakelijke relaties, contracten, wettigheid, onderhandelingen en overeenkomsten. In deze afwisselende samenwerkingsverbanden gaan we in meer of mindere mate samenwerken. De kwaliteit van die samenwerking, in essentie hoe we ons verhouden tot de ander, staat centraal in het Zevende Huis. Waarom kiezen we voor deze samenwerking? Is het voor liefde of geld? Praktische redenen? Sociale overwegingen? Er zijn veel redenen om je met een ander te verenigen. We kunnen ervoor kiezen om leegtes op te vullen die we in onszelf zien. We willen misschien gewoon het gezelschap en gezelschap van een ander. De partnerschappen die we aangaan, zeggen veel over onszelf en leren ons ook veel. Dit huis wil dat we weten dat de kwaliteit van onze partnerschappen ons leven zal verbeteren, het voller, specialer en beter zal maken voor iedereen.

Spanningen binnen een maatschap dienen ook om ons lessen te leren. Om deze reden richt het Zevende Huis zich ook op de donkere kant van onze vakbonden. Echtscheidingen, rechtszaken en verdragen vallen allemaal binnen dit huis. In het ergste geval kan een partnerschap vijanden creëren – en op een meer mondiale schaal kunnen deze kloven ontaarden in oorlog. Het is onze reactie op deze tegenslag die vorm zal geven aan de toekomstige partnerschappen.

Het Zevende Huis wordt geregeerd door Weegschaal en de planeet Venus.

8e Huis
Wanneer Saturnus in Vissen in het achtste huis staat, is dit een periode van grote transformatie, vooral als we van de ene periode naar de andere gaan. Er kunnen meer volwassen banden ontstaan, maar zorg ervoor dat ze je niet beperken. Mogelijk moet je situaties die niet langer werken verlaten en dingen loslaten die je niet nodig hebt.

Het Achtste Huis wordt ook wel het Huis van Seks genoemd. Dit huis duikt in relaties – interacties met een ander en hoe bepaalde aspecten van die interacties een meer gemeenschappelijk karakter kunnen krijgen. Het spreekt over wat onze relaties ons zullen brengen en hoe we er het meeste uit kunnen halen.

Terugkomend op de nadruk die dit Huis legt op seks, is het belangrijk op te merken dat de Fransen naar een orgasme verwijzen als ‘le petit mort’ of ‘de kleine dood’. een kleine dood. Men kan er ook voor kiezen om dit te zien als groei, een nieuw begin, de wedergeboorte van de ziel of winst voor het partnerschap. Het Achtste Huis is een huis voor gelijke kansen, waarbij seks, dood en wedergeboorte op hetzelfde speelveld worden geplaatst en de levensvatbaarheid en het belang van alle drie wordt erkend. We zullen allemaal dood en wedergeboorte ervaren als onderdeel van ons leven: mislukte relaties die leiden tot nieuwe, carrièreveranderingen, een nieuw kapsel. We worden geregenereerd en herboren met elke nieuwe fase en zouden ze moeten verwelkomen.

Ook gedeelde middelen vallen onder het Achtste Huis: erfenis, alimentatie, belastingen, verzekeringen en steun van een ander. Financiële ondersteuning, maar ook spirituele, emotionele en fysieke ondersteuning komen aan bod bij dit huis. Hoewel onze relaties veel van de bovengenoemde dingen gemeen hebben, hebben ze ook hun eigen dynamiek en groeien ze van binnenuit (we groeien zowel door onze seksualiteit als door andere, meer tastbare middelen). Dat gezegd hebbende, hoezeer onze relaties ook uitgebreid zijn, ze hebben ook bepaalde beperkingen, waarvan er vele door de samenleving worden opgelegd. Wederom denk ik aan belastingen, alimentatie en de gemeenschappelijke aard van vermogen. Ja, bij elke gelegenheid die we hebben, kunnen we daarbij een beperking tegenkomen. Nogmaals: dood en wedergeboorte.

In overeenstemming met de transformerende aard van dit huis, worden rituelen benadrukt. Elke groep heeft zijn eigen manier om naar binnen te turen en diep in de ziel en het verleden te kijken, al was het maar om een idee te krijgen van wat we werkelijk zijn. Welke kwaliteit krijgen onze rituelen? Verheven staten of metamorfosen? Welke geheimen bewaren we en waarom? Hoe we omgaan met onze interacties, relaties en rituelen is belangrijk voor het Achtste Huis – zullen we eerlijk, effectief en verantwoordelijk zijn? Zal de rijkdom die door onze relaties wordt gegenereerd, ten goede komen aan de groep (bedrijf, mensheid) als geheel? Onze nalatenschappen zijn de sleutel tot dit huis: hoe we ons nu gedragen en hoe dat voor altijd zal uitpakken.

Het Achtste Huis wordt geregeerd door Schorpioen en de planeten Mars en Pluto.

9e huis
Wanneer Saturnus in Vissen in het negende huis staat, is er een strijd tussen traditioneel hoger onderwijs en intuïtief leren. Je eigen ideeën en overtuigingen vinden door je eigen introspectie terwijl je je losmaakt van georganiseerde praktijken. Spiritueel vinden dat voor jou werkt.

Het Negende Huis wordt gewoonlijk het Huis van de Filosofie genoemd. Passend bij dat thema staat onze zoektocht naar betekenis hier centraal. Door onze wereld te verkennen, beginnen we alles te begrijpen wat voor ons beschikbaar is. Het komt allemaal neer op begrip: begrijpen wat we zien en voelen, en verder onderzoeken in de hoop de ware betekenis te realiseren.

Door hoger onderwijs hebben we de hoop concepten en theorieën te begrijpen die onze wereld zullen verbeteren. Of het nu filosofie of psychologie is, het Negende Huis herinnert ons eraan dat we op ontdekkingsreis zijn. Langs die weg zullen we oog in oog komen te staan met onze idealen en onze ethiek verder vormgeven. Een andere benadering voor een beter begrip van het leven, en nog belangrijker, van het onbekende, is door middel van spiritualiteit. Het begrijpen en accepteren van dat wat groter is dan wij, en onze wereld, is de sleutel tot het Negende Huis.

Helaas zijn we misschien niet altijd bescheiden in het licht van wat we hebben. Een concreet begrip van de mogelijkheden in het leven kan heel goed leiden tot meedogenloze ambitie en hebzucht, en een overexpansie van het zelf. Om deze demonen in de samenleving zo effectief mogelijk het hoofd te bieden, stellen we wetten in. Deze wetten zorgen voor een ordelijke en positieve groei van die samenleving. Op vrijwel dezelfde manier helpen filosofie en religie focus en doelgerichtheid toe te voegen aan een productieve samenleving. Hoe leden van een samenleving met elkaar omgaan, en het kennen en respecteren van de wetten waarmee ze leven, zijn kernprincipes van het Negende Huis.

De manier waarop we ons innerlijke en uiterlijke leven uitbreiden, komt ook aan bod in het Negende Huis. Reizen en interactie met andere volkeren en culturen zijn daartoe een middel. Onze dromen – dromen die zowel ons verleden illustreren als dromen die spreken over toekomstige gebeurtenissen – helpen ook om ons wezen en onze relaties vorm te geven. Als we nog een stap verder gaan, spelen paranormaal begaafden als dragers van relevante informatie ook een rol.

Daarnaast richt het Negende Huis zich op uitgeverijen en multinationale ondernemingen zoals import- en exportbedrijven. Ook dit huis heeft een multigenerationeel uitzicht, rekening houdend met kleinkinderen, maar ook met schoonouders. Aan het eind van de dag kan het Negende Huis echter het best worden omschreven als filosofisch geneigd in de zoektocht naar betekenis en waarheid.

Het Negende Huis wordt geregeerd door Boogschutter en de planeet Jupiter.

10e Huis
Als Saturnus in Vissen in het tiende huis staat, ontwikkel je een reputatie op basis van je verbeeldingskracht en creativiteit. Sterke mogelijkheid om je droombaan te creëren en het werk te doen dat je voldoening geeft. Dit is een periode van creatieve oplossingen en dromen waarmaken.

Het tiende huis wordt gewoonlijk het huis van de sociale status genoemd. Het gaat om de plek die we hebben verworven in onze maatschappelijke groepering (of werk/loopbaan) en in de samenleving als geheel. Denk aan status, de autoriteit die het uitstraalt en bijgevolg de rol die we spelen in onze gemeenschap. Het heeft ook betrekking op alle promoties die we ontvangen, elke roem die we hebben of zullen krijgen en de soorten zakelijke en sociale activiteiten waaraan we deelnemen. Met betrekking tot prestatie richt dit huis zich op hoe we onszelf zien en hoe de gemeenschap als geheel ons (en onze inspanningen) ziet. Via dit huis werken we aan het manifesteren van onszelf.

Roeping is belangrijk in het Tiende Huis. Welke rol kiezen we en hoe vullen we die het beste in? Hoeveel willen we bereiken? Carrière, professionele doelen, ambitie en motivatie spelen hier allemaal een rol. In een meer praktische context worden werkgevers en hun regels hier behandeld, net als alle andere organisaties (met name de overheid) die de mogelijkheid hebben om over ons te heersen. Samen met ons levenswerk komt de uitdaging om over anderen te heersen, hoewel er over het algemeen iemand zal zijn die over ons heerst.

Het prestige en de sociale status die we verwerven dankzij onze carrières en roepingen kunnen ongrijpbaar worden gezien in de vorm van egobevrediging. Hoe we dit aanpakken, wordt behandeld door het Tiende Huis. In onze consumptiemaatschappij kan het heel moeilijk zijn om genoeg te krijgen van financiële beloningen; verrassend genoeg kan egomassage sneller oud worden.

De vraag hoe we met deze giften omgaan, en de status die daarmee gepaard gaat, is belangrijk voor dit huis. Zullen we onze macht gebruiken om de samenleving echt te helpen, of zullen we eigenzinnig en roekeloos zijn? We zijn niet allemaal gemaakt voor grootschalig sociaal succes of toegerust om de samenleving aanzienlijk te helpen. Het is ook vermeldenswaard dat veel van onze successen worden bereikt met behulp van de samenleving, niet in een vacuüm.

De relatie van het individu tot een groep en tot de samenleving komt ook naar voren in het Tiende Huis. Om dingen te verbeteren en impact te maken, moeten we een echte verwantschap voelen met de zaak; een vurig besluit om dingen te veranderen is noodzakelijk. Zo bereiken we die sociale status die echt de moeite waard is. Ten slotte richt het Tiende Huis zich, in overeenstemming met de focus op heersers, op de vader, die over het algemeen de meer autoritaire ouder is.

Het Tiende Huis wordt geregeerd door Steenbok en de planeet Saturnus.

11e Huis
Als Saturnus in Vissen in het elfde huis staat, voel je echt de pijn en het lijden van je medemens. Je kunt merken dat je betrokken bent bij humanitaire inspanningen en sociale doelen die een verschil proberen te maken.

Het Elfde Huis wordt ook wel het Huis der Vrienden genoemd. Door onze vrienden vinden we kracht in aantallen – we zien de kracht van het collectief, de groep. Groepen die door dit huis worden aangesproken zijn onder meer clubs, organisaties, maatschappelijke groeperingen, netwerkorganisaties en beroepsverenigingen. De focus ligt hier op de activiteiten die we ondernemen binnen deze groepen, hoe we het verschil maken en als gevolg daarvan, hoe we groeien en ons ware zelf realiseren. Verder is het de groep, op grond van zijn collectieve kracht, die helpt om te bepalen wat wij als individuen zullen doen.

Naarmate we groeien, hebben we meer kansen en mogelijkheden tot onze beschikking, en het Elfde Huis pakt deze aan. Onze interacties en inspanningen zijn in overeenstemming met onze prioriteiten in het leven; deze interacties kunnen ons leven verbeteren. Een liefdeswerk? Ja, op veel manieren. Door onze vrienden- en groepsactiviteiten voegen we inhoud en betekenis toe aan ons leven en aan de samenleving.

Het Elfde Huis spreekt ook over het lot – in eenvoudige bewoordingen, onze hoop en dromen, wat we verlangen en wat we willen bereiken. Onze creatieve visie wordt benadrukt, de simpele handeling van werken aan ons maximale zelf. De kracht van collectieve creatie, evenals de creatieve vonken die door de groep worden gegenereerd, zijn ook belangrijk voor dit huis. Door samen te werken, kunnen we zoveel meer creëren.

Door ons aan te sluiten bij onze vrienden bereiken we niet alleen veel, maar kunnen we ook genieten van de vruchten van ons werk. Het Elfde Huis gaat ook in op het soort vriend dat we zijn: wat doen we voor anderen? Hoe kijken we naar onze vrienden? Hoe kijken ze naar ons? Het is ons basiskarakter dat voor een groot deel de vrienden en groepen bepaalt die we kiezen.

Vaak werken we samen met onze vrienden aan een groter goed en in de hoop de samenleving te verbeteren. Dit is onze filantropische kant die naar voren komt, het vermogen om onbaatzuchtig en gretig anderen te helpen. Het is ook onze menselijkheid die zich het meest effectief manifesteert. Soms kunnen we de spreekwoordelijke appelkar van streek maken, maar de som van onze inspanningen zou moeten zijn om naar het eindresultaat te kijken. Als dat goed is, dan is het proces om daar te komen, in voor- en tegenspoed, de moeite waard. Ten slotte regelt het Elfde Huis ook stiefkinderen, pleegkinderen en adoptiekinderen.

Het Elfde Huis wordt geregeerd door Waterman en de planeten Saturnus en Uranus.

12e Huis
Wanneer Saturnus in Vissen in het twaalfde huis staat, is het een tijd van isolatie en genezing. Je zult merken dat je met veel geheimen te maken hebt terwijl je jezelf emotioneel probeert te ordenen. Concentreer je op het geestelijk en emotioneel genezen van jezelf om jezelf beter te begrijpen en eindelijk vooruit te komen. Blijf dromen maar vergeet niet te leven.

Het Twaalfde Huis wordt gewoonlijk het Huis van het Onbewuste genoemd – het huis van het onzichtbare rijk, van verdriet, van schaduw en van onzichtbare vijanden. De onbewuste toestand kan helpen om onze successen te behalen, maar ook om ons te helpen met onze mislukkingen om te gaan. Succes versus falen: gaan we bewust de confrontatie aan met ons leven of vegen we dingen onbewust onder het spreekwoordelijke tapijt? Dit huis zou toepasselijker het Huis van Afrekening kunnen worden genoemd, aangezien het in de Twaalfde is dat we bekijken wat we zijn ( en gedaan hebben) en beslissen waar we vanaf daar heen gaan. Naast deze onbewuste overpeinzingen, overleggen we ook over sterke en zwakke punten die voor het publiek verborgen blijven.

Ons onderbewustzijn werkt hard voor ons en probeert ons leven zin te geven. Dit schaduwspel is langzaam en lang, en vaak beladen met angst en pijn. In deze context worden we geconfronteerd met ons verdriet, ons lijden en de geheimen die we voor onszelf en voor anderen bewaren. Uiteindelijk worden we ook geconfronteerd met ons lot: karma. Hier ontmoeten we de resultaten van alles wat we hebben gedaan. Dit legt de focus verder op onderdrukte agenda’s en terughoudendheid. Waar hebben we mee gewerkt in ons leven? Dit is een kernvraag van het Twaalfde Huis, en we zullen er zowel bewust als onbewust mee omgaan. Zullen de antwoorden ons dwingen om getransformeerd of herboren te worden? Dit is nog een hoeksteen van het Twaalfde Huis: de manier waarop we vooruitgaan.

We kunnen veel leren van het onbewuste. In zijn meest nobele manifestatie zullen we worden aangespoord om liefdadig te zijn. Als we onze lessen leren, zowel uit het verleden als het heden, zijn we ook beter toegerust om vooruit te komen. Het Twaalfde Huis dwingt ons om spirituele afsluiting te zoeken als hulpmiddel voor positieve groei.
Het laatste huis van de dierenriem erkent ook dat we ons gebonden kunnen voelen in het leven – vast en beperkt. Om deze reden heerst dit huis over gevangenissen, ziekenhuizen, instellingen, gestichten en elke ruimte die vrijheid belemmert. Meer somberheid in de Twaalfde komt in de vorm van gevaar, geheime vijanden en clandestiene zaken. Pas op!

Hoewel sommigen het Twaalfde Huis afwijzen als de vuilnisbak van de dierenriem, is het echt een oneerlijke term. Uiteindelijk is dit huis de kampioen van positieve transformaties. Hier staan we op de afgrond en bepalen we hoe we verder gaan. Door het onbewuste te bezoeken en het verleden te ontmoeten, beginnen we te begrijpen wat de toekomst zal brengen.

Het Twaalfde Huis wordt geregeerd door Vissen en de planeten Jupiter en Neptunus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *